Menu

Φάτσης: «Πρώτα πράττουμε και μετά ανακοινώνουμε»

Φάτσης: «Πρώτα πράττουμε και μετά ανακοινώνουμε»
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο ή κάντε like στη σελίδα μας!


728x90

Στο ραδιόφωνο του “Βόλος 98.6 FM” και στην εκπομπή “CLASSICO” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Φάτσης, στον απόηχο της σημαντικής συμφωνίας μεταξύ του Συλλόγου και την ΓΑΙΟΣΕ για την μίσθωση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ για 20 και πλέον χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φάτσης στον “Βόλος 98.6 FM”:

«Είναι ένα θέμα που απασχολούσε χρόνια τη Νέα Ιωνία. Υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς στη Νέα Ιωνία εδώ και δεκαετίες, ένα από αυτά είναι το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ. Και λόγω ότι είναι όμορο με το γήπεδο του “Π. Μαγουλάς” πάντα απασχολούσε τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου.

Από τον Ιούνιο του 2016 είχαμε πάρει το γήπεδο για τρία χρόνια, δηλαδή από όλη την έκταση της ΓΑΙΟΣΕ είχαμε πάρει τον χώρο που χρησιμοποιούν οι Ακαδημίες για τις προπονήσεις τους και το οποίο είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Δεν είχαμε καμία σχέση με το υπόλοιπο κτίριο. Το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε τον Ιούνιο όταν είχαν γίνει κάποια προσχέδια από το Βασίλη Βενέτη κι έγινε το πρώτο ραντεβού στην ΓΑΙΟΣΕ, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μαγνησία, του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου. Τα δείγματα της κουβέντας ήταν θετικά και από ‘κει και πέρα μπήκαμε σε μία διαδικασία διαβούλευσης, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, αν και αυτή η συμφωνία πέρασε από "σαράντα κύματα" που γνώριζα εγώ κι ο Βασίλης Βενέτης. Υπήρξαν διαπραγματεύσεις πριν φτάσουμε στην τελική συμφωνία. Τελικά φτάσαμε να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό το οποίο πιστεύω είναι το καλύτερο δυνατό για τη Νίκη Βόλου. Δεν υπογράψαμε το συμφωνητικό που μας έφερε εξ αρχής η ΓΑΙΟΣΕ, υπογράψαμε ένα συμφωνητικό το οποίο είναι στα μέτρα της Νίκης Βόλου.

Εμείς ως διοίκηση τηρούμε αυτό που έχουμε πει από την αρχή: πρώτα πράττουμε και μετά ανακοινώνουμε».

Για την χρήση που μπορεί να γίνει στον συγκεκριμένο χώρο: «Η χρήση που μπορεί να γίνει είναι συμφωνημένη. Η συμφωνία είναι συγκεκριμένη και δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε ότι θέλουμε. Προς τιμήν του διευθύνοντα Συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ ο οποίος είπε ότι θα μπορούσαμε να το δώσουνε για άλλη χρήση με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη, πχ θα μπορούσε να δοθεί για να γίνει ένα σούπερ μάρκετ, προτίμησαν να το παραχωρήσουν σ' εμάς ώστε να γίνει μία πολιστική κοιτίδα. Αποτελεί ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο με μεγάλη αντικειμενική αξία θα μπορούσε η ΓΑΙΟΣΕ στην εποχή των ιδιωτικοποιήσεων που ζούμε σήμερα να περάσει στα χέρια οπουδήποτε μεγαλοεπιχειρηματία έναντι αρκετών χρημάτων. Όμως οι άνθρωποι είχαν τελείως διαφορετική νοοτροπία και ήθελαν να το κάνουν αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο. Άλλωστε το κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο και όταν με το καλό προχωρήσουμε, πρέπει να δώσουμε μουσειακό χαρακτήρα και να πάρουμε τις ανάλογες άδειες από το Υπουργείο Πολιτισμού. Γι' αυτό οι χρήσεις είναι συγκεκριμένες. Θα πρέπει να γίνει ένα μουσείο του ΟΣΕ με ότι υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το αμαξοστάσιο, ένα μουσείο της Νίκης Βόλου, το γήπεδο ως έχει με φυσικό χορτάρι και τρία γήπεδα 5Χ5 με πλαστικό. Επίσης θα δημιουργηθεί μία αίθουσα γυμναστηρίου και ένα αναψυκτήριο. Ήδη υπάρχει ένα προσχέδιο το οποίο μπορούμε αύριο στη Γενική Συνέλευση να το δείξουμε στον κόσμο».

Για την χρηματοδότηση των έργων: «Η χρηματοδότηση εγώ πιστεύω ότι μπορεί να γίνει με τέσσερις τρόπους. Θα τους συζητήσουμε "οικογενειακά" και θα αποφασίσουμε ποιον από τους τέσσερις θα ακολουθήσουμε. Κατ' αρχήν έχουμε έναν χρόνο ανοχής για το αν θα το κάνουμε ή όχι, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.  Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει μέσα από την οικογένεια της Νίκης, που είναι και το πρώτο πλάνο. Το δεύτερο είναι ότι η συμφωνία μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ή εταιρία να επενδύσουν και η Νίκη Βόλου να πάρει αυτά που της αναλογούν. Από κει και πέρα μέσα σ' αυτόν τον χρόνο μπορεί να έχουμε και προτάσεις από μεγάλες εταιρίες που να θέλουν να επενδύσουν στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ευχής έργο είναι να το πραγματοποιήσει η ίδια η "οικογένεια" της Νίκης».

Για το αν υπάρχει θέμα επέκτασης της σκεπαστής κερκίδας του «Π. Μαγουλάς» πάνω από το κτήριο του ΟΣΕ: «Στα προσχέδια που έχουμε καταθέσει δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, όμως μιλάμε για προσχέδια που ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα τελικά. Σίγουρα όμως θα είναι κοντά στο προσχέδιο και αφορά μόνο τον συγκεκριμένο χώρο και όχι το «Π. Μαγουλάς». Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Παράδειγμα υπάρχει η σκέψη να γίνεται η είσοδος των αποδυτηρίων από τον χώρο του ΟΣΕ, όπου εκεί υπάρχει χώρος πάρκινγκ για να μπαίνουν τα πούλμαν των φιλοξενουμένων, μπορεί επίσης να υπάρχει και πρόσβαση γι’ αυτούς που θα έχουν VIP και θα μπορούν να έχουν χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων τους. Έτσι κι αλλιώς έχουμε το Πανθεσσαλικό για τα επόμενα 3-4 χρόνια και αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε ώστε να είναι μία τριετία δημιουργίας στον χώρο του ΟΣΕ και του Π. Μαγουλάς. Βέβαια, όλα αυτά ακόμη είναι στα λόγια».

Για τη συμβολή του βουλευτή Μαγνησία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου: «Ο Αλέξανδρος το πίστεψε από την αρχή, ήταν από την πρώτη συνάντηση παρών, ήταν δίπλα μας σ’ αυτό το κομμάτι κι έφυγε συγκινημένος από το Π. Μαγουλάς».

Για την αυριανή (15/11) Γενική Συνέλευση του Συλλόγου: «Είναι μία σημαντική Γ.Σ. όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της Ερασιτεχνικής κι εύχομαι μέσα απ’ αυτή να βγουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του μητρικού σωματείου γιατί πρέπει να γίνει βιώσιμο και το θέμα του ΟΣΕ είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να καταστεί βιώσιμο. “Αύριο” πιθανόν για να προχωρήσουμε σ’ όλα αυτά τα έργα θα χρειαστούμε  ασφαλιστικές, φορολογικές ενημερότητες, που σημαίνει πως πρέπει να είμαστε “καθαροί” όσον αφορά τις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Θεωρώ πως όλος ο Σύλλογος θα βάλει “πλάτη” πάνω σ’ αυτό το θέμα, όλα τα τμήματα, όλα τα μέλη για να καθαρίσουμε όσον αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες. Έχουμε ένα θέμα όσον αφορά το ρεύμα που θα πρέπει να το συζητήσουμε οικογενειακά. Δυστυχώς οι ρυθμίσεις που κάναμε δεν καταλήξανε θετικά και ξαναγυρίσαμε πάλι στα ίδια. Θα πρέπει ή θα έπρεπε αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη να τα πληρώσουνε αλλά δυστυχώς αυτό που συμβαίνει σχεδόν πάντα είναι ότι πληρώνει ο επόμενος. Θα αναλυθούν τα θέματα και μέσα από διάλογο θα βρούμε τη λύση».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φάτσης τόνισε: «Θεωρώ πως αυτή η διοίκηση από την εκλογή της και μετά έχει θωρακίσει τον Σύλλογο και την ομάδα του ποδοσφαίρου. Κάνει ότι μπορεί να κάνει. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε είναι μία υγιή ομάδα απ’ όλες τις πλευρές. Σε κάποια θέματα δεν τα έχουμε καταφέρει, θα τα καταφέρουμε στο μέλλον. Μακάρι να είχαμε τα χρήματα να τα κάνουμε όλα σ’ έναν χρόνο. Δεν γίνεται όμως αυτό. Πάμε βήμα-βήμα. Σίγουρα ο κόσμος έχει τις απαιτήσεις του, έχει δείξει μεγάλη υπομονή ως τώρα αλλά εμείς πάντα θα ζητάμε για παραπάνω, όμως έχω την αίσθηση και τη σιγουριά πως θα καταφέρουμε να κάνουμε αρκετά πράγματα».

Σχετικά Άρθρα

AD-froutorama magnisiakos 557X160

TSAKEROPOULOS-GIF-557-160-2