Ανοίγει το κολυμβητήριο του ΕΑΚ: Δευτέρα (08/07) οι εσωτερικές – Τέλος του μήνα η εξωτερική

Ανοίγει το κολυμβητήριο του ΕΑΚ όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου παραδίδονται προς χρήση οι εσωτερικές πισίνες ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως και η εξωτερική πισίνα θα είναι έτοιμη τέλος του μήνα. Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση όταν θα ανοίξει η 50αρα πισίνα του ΕΑΚ, θα κλείσει το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας για συντήρηση.

Αναλυτικά:

«Η Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι μετά τις μεγάλες βλάβες που υπέστη το κολυμβητήριο του Ε.Α.Κ. Βόλου από τις καταστροφικές πλημμύρες των φαινομένων DANIEL και ELIAS είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τα Σωματεία κολύμβησης αλλά και τους πολίτες που προτιμούν να αθλούνται στο νερό.

Τα κολυμβητήριο θα παραδοθεί μάλιστα σε πολύ καλύτερη κατάσταση -που λειτουργούσε πριν από τις καταστροφές- αφού οι αρμόδιοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και δυνατότητα να προλάβουν και να δράσουν προληπτικά για συντηρήσεις οι οποίες θα ήταν απαραίτητες.

Έτσι, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, το κολυμβητήριο θα παραδοθεί σε δύο φάσεις:

Την Δευτέρα 8.7.2024 η πισίνα εκμάθησης και η εσωτερική πισίνα των 25m θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους αθλητές και αθλούμενους, ενώ μέχρι τέλος Ιουλίου και βάσει των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αρμόδιοι ευελπιστούν να παραδοθεί και η ανοικτή πισίνα των 50m.

Η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου του Ε.Α.Κ. θα αποσυμφορήσει το κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», το οποίο εξυπηρετούσε αθλητές και αθλούμενους όλο αυτό το χρονικό διάστημα και είναι λογικό ότι δέχτηκε μια πολύ μεγάλη επιβάρυνση.

Για τον λόγο αυτό και αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης του κολυμβητηρίου «Β. Πολύμερος», έτσι ώστε και τα δύο κολυμβητήρια να είναι έτοιμα για την νέα αθλητική περίοδο.

Με την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου του Ε.Α.Κ. θα καταρτιστεί και το πρόγραμμα χρήσης από τα αθλητικά Σωματεία, το οποίο θα διαμορφωθεί κατόπιν συνεννόησης με τον προϊστάμενο της εγκατάστασης, ο οποίος θα έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.

Παράλληλα θα ανακοινωθούν και οι «ώρες κοινού», κατά τις οποίες οι συμπολίτες μας θα έχουν την δυνατότητα να αθλούνται»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις