“Αν ανοίξει το στόμα του… η SL2 θα μοιάζει αγγελούδι”

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα ήταν περιώνυμος. Ακόμη και στις χαρτοπαικτικές λέσχες. Όμως παντού κρατούσε χαμηλό προφίλ.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης γράφει για το πώς λειτουργεί το κόλπο του παράνομου στοιχηματισμού.

“Όσα και να του χρωστάς του Γιώργου, δεν σε κυνηγάει”, έλεγαν οι κατά τόπους στοιχηματζήδες. Έβγαζε τόσα πολλά που αδιαφορούσε για τους μπαταξήδες.

Δεν εμφανιζόταν ποτέ στα βαποράκια. Ειδικά όσοι διέθεταν υπαρκτούς στοιχηματικούς κωδικούς, δεν τον γνώριζαν ούτε κατ’ όψιν.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού κατάγεται από την Πάτρα. Μάλιστα η βίλα του είναι κοντά σε γήπεδο προαστίου της πόλης, αλλά δεν πατούσε το πόδι του σε αθλητική εγκατάσταση.

Είχε εντοπιστεί προ δεκαετίας από την ΕΛ.ΑΣ. και σχηματίστηκε δικογραφία. Ούτε που βράχηκε… Ήξερε να κινείται και στα νομικά, πετυχαίνοντας την πλήρη απαλλαγή του.

Οι Έλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες που έπαιζαν παράνομο στοίχημα σε στημένα ματς, δεν χρειαζόταν να έρχονται σε επαφή μαζί του. Λάμβαναν έναν στοιχηματικό κωδικό αλλοδαπού πολίτη, έδιναν προφορική εντολή για το ποντάρισμα και για όλα φρόντιζε ο Γιώργος. Χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη! Με υπερδιπλάσιες αποδόσεις!

Ο Γιώργος διοχέτευε το στοίχημα μέσω Λονδίνου στις ασιατικές αγορές και έβγαζε τα πολλαπλάσια. Οι 1.500 περίπου κωδικοί ήταν υπαρκτών προσώπων, κυρίως από τα Βαλκάνια, τη Σλοβακία και την Αυστρία.

Το μοιραίο λάθος έγινε με έναν δικό του κωδικό στο στοιχηματικο χρηματιστήριο της Betfair. Εντοπίστηκε η διασύνδεση με τους άλλους τεχνητούς κωδικούς και η Interpol έδωσε εντολή παρακολούθησης.

Η σύσκεψη του Απριλίου, στη Χάγη, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα. Οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν, η Εισαγγελία αποτάνθηκε στην Οικονομική Αστυνομία και άρχισαν οι προσαγωγές, οι έρευνες κατ’ οίκον και οι κατασχέσεις κινητών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και μετρητών.

Ο Γιώργος δείχνει τώρα πιο ανήσυχος. Μιλάει μόνο με τον κουμπάρο του, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης στον στοιχηματισμό. Τα στοιχεία των αρχών είναι πολλά και τα ευεργετήματα του νόμου περισσότερα αν ανοίξει το στόμα του.

Τότε να δείτε… Η SL2 θα μοιάζει αγγελούδι μπροστά στα πονταρίσματα των μεγαλοπαραγόντων σε βάρος των ομάδων τους!

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις