To καλοκαίρι του 2021 ήταν μακρύ για τη Super League. Oι πλειονότητα των ΠΑΕ, προεξάρχοντος του Βόλου, πίεζε για να μπει στο καταστατικό η υποχρεωτικότητα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όμως από την άλλη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (κυρίως) αντιδρούσαν.
Όσο η κεντρική διαχείριση δε γινόταν “νόμος” στη Super League, oι θιασώτες της, λόγω της πλειοψηφίας που διέθεταν, “μπλόκαραν” την έναρξη του πρωταθλήματος.
Όταν, τελικά, με τη μετακίνηση του κάποιων ομάδων οι συσχετισμοί άλλαξαν και διαμορφώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία, η κεντρική διαχείριση μπήκε στο καταστατικό, όμως ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και πέτυχε την ακύρωση της απόφασης!Στο μεταξύ, το καλοκαίρι εκείνο, η ΕΠΟ έβαλε στο δικό τη καταστατικό την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την υποχρέωση της Super League να τη συμπεριλάβει στην προκήρυξη του πρωταθλήματός της!
Τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Ευ. Μαρινάκης, εξελέγη πρόεδρος της Super League και ένα από αυτά που υποσχέθηκε στις ΠΑΕ ήταν ότι θα δει θετικά το θέμα της κεντρικής διαχείρισης.Αυτό το καλοκαίρι που τα περισσότερα συμβόλαια των ΠΑΕ με τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες λήγουν, άλλες έχουν ήδη προχωρήσει κατά μόνας στην υπογραφή νέων συμβάσεων (ΟΦΗ, Παναιτωλικός) και άλλες οκτώ είναι ελεύθερες να διαπραγματευτούν.
Όμως, όπως αναφέρει το soccerplus, παρά την λόγω της ταυτόχρονης λήξης των περισσότερων συμβολαίων, συγκυρία, όπως προκύπτει από το τελευταίο ΔΣ της Super League, ψηλά στην ατζέντα της είναι η επαγγελματική διαιτησία και η μείωση του ποσοστού που αποδίδεται στην ΕΠΟ από μεταγραφές κ.α. ενώ εκτός ατζέντας βρίσκεται η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η οποία όπως φαίνεται… ξέμεινε στο καταστατικό της ΕΠΟ…
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις