Ηρακλής: Έδωσε τα χέρια με Στάικο

Ο Θανάσης Στάικος θα είναι όπως όλα δείχνουνε ο διάδοχος του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στη τεχνική ηγεσία του Ηρακλή.

Επιθυμία του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη ήταν να έρθει σε συμφωνία με τον εκλεκτό του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γινόταν αφού το Σάββατο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μπροστά της το ντέρμπι με την AEΛ στην AEL FC Arena. Όπως και έγινε με την περίπτωση του πρώην τεχνικού του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Στάικος εργάστηκε για δυόμιση χρόνια στην ομάδα της Ηπείρου (ένα χρόνο ως βοηθός του Ηρακλή Μεταξά κι ενάμιση χρόνο ως πρώτος προπονητής του Άγιαξ της Ηπείρου), έχοντας 49 αγώνες ως πρώτος, με 8 νίκες, 18 ισοπαλίες και 23 ήττες ως απολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του monobala.gr την Τρίτη (8/10) είχε γίνει η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο αντρών. Ουσιαστικά διερευνητικού χαρακτήρα όπου όμως προέκυψε διάθεση συνεργασίας με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα όπου συμφωνήθηκε συνάντηση και επήλθε ουσιαστικά η συμφωνία.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Στάικος θα βρίσκεται με το που διευθετηθούνε και οι τελευταίες λεπτομέρειες από σήμερα (9/10) κιόλας στη Θεσσαλονίκη για να προπονήσει για πρώτη φορά τον Ηρακλή και ακολούθως να κάνει το ντεμπούτο του μετά από τρεις ημέρες κόντρα στην Λάρισα στο AEL FC Arena που αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Ένα ντεμπούτο που μόνο εύκολο δεν αναμένεται να είναι απέναντι στους «βυσσινί» του Αλέκου Βοσνιάδη που τη στιγμή αυτή οδηγούνε την κούρσα ενός εκ των δύο ομίλων της Superleague 2. Παρόλα αυτά με την απόφασή του ο Στάικος έδειξε να μην φοβάται να κάτσει στην άκρη του πάγκου του Ηρακλή σε αυτό το χρονικό σημείο και να ανταποκριθεί στην πρόκληση της διεκδίκησης της ανόδου στην Superleague.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο πλευρό του Έλληνα τεχνικού στην παρουσία του στην άκρη του πάγκου, θα είναι και ο Ιεροκλής Στολτίδης, με τον παλαίμαχο άσο της ομάδας να επιστρέφει στην οικογένεια του Ηρακλή, μετά από το 2003.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις