Ηττήθηκε με 4-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός Βόλου

Την ήττα με 4-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου σε φιλικό παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίωρο, για να δεχθούν στη συνέχεια τέσσερα γκολ, στο 33’ με τον Άλβαρες, στο 37’ με πέναλτι του Μπαράλες, στο 51’ με τον Αλί Μπαμπά και στο 55’ με τον Μπαράλες και πάλι.
Πέρα από το γεγονός πως τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες, ο Αστέρας είναι έτοιμος σε μία εβδομάδα να ριχθεί στη μάχη του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κλείσει ούτε την τρίτη εβδομάδα της προετοιμασίας τους.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Ξενοδόχοφ, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σκοπελίτης και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ρόκας και Γιαννίτσης, ενώ οι Ριζογιάννης και Αγρόδημος αγωνίστηκαν στον άξονα. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Κέρη και Κουτσιανικούλης, ο Ντα Κάμπο είχε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον προωθημένο Παπαδημητρίου, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Δύο γκολ ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας ήταν καλύτερος, σαφώς πιο έτοιμος, καθώς την ερχόμενη Κυριακή ρίχνεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και με την πάροδο του χρόνου ανέβαζε ρυθμούς.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, μέχρι το 30’ δεν απείλησαν ιδιαίτερα την άμυνα του Ολυμπιακού. Η πρώτη τελική του Αστέρα ήταν στο 30’ με τον Κανελλόπουλο να σουτάρει και τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοφ.
Στο 33’ οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ, με τυχερό τρόπο. ο Άλβαρες επιχείρησε σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, χτύπησε στο δοκάρι του Ξενοδόχοφ, για να καταλήξει στα δίχτυα. Με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Γρήγορα ο Αστέρας έφτασε στο 2-0, χάρη σε χτύπημα πέναλτι που εκτέλεσε αλά… Πανένκα, ο Χερόνιμο Μπαράλες. Το πέναλτι κέρδισε ο Ρούμπεν Γκαρθία, σε ανατροπή μέσα στην περιοχή από τον Ρόκα.
Στο 45’ ο Κανελλόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά ο Αλί Μπαμπά δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για να χαθεί η ευκαιρία για τον Αστέρα να πετύχει και τρίτο τέρμα.

Γρήγορα άλλα δύο γκολ ο Αστέρας στο β’ μέρος
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 51’ ο Μουνάφο έκανε ωραία σέντρα για τον Αλί Μπαμπά μέσα στην περιοχή και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ, γράφοντας το 3-0. Στο 55’ ο Κώτσιρας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Αλάγκμπε, αυτός βρήκε ωραία τον Μπαράλες και ο Αργεντινός επιθετικός με πλασέ πέτυχε το 4-0 για τον Αστέρα (δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Οι παίκτες του Αστέρα συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να κυνηγούν το πέμπτο γκολ. Στο 75’ ο Ορόσκο έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.
Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 78’. ο Αλί Μπαμπά βγήκε τετ α τετ με τον Λαδά, δίχως όμως να καταφέρει να τον νικήσει. Ένα λεπτό αργότερα ο Κώτσιρας επιχείρησε τη σέντρα και ο Μουνάφο με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν σημειώθηκε κάποια ευκαιρία, με το 4-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Ρούμπεν Γκαρθία, Άλβαρες, Πασαλίδης, Καστάνιο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος, Τιλίκα, Σίτο (41’ λ.τρ. Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Χριστόπουλος, Κώτσιρας, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Τζίμας, Ορόσκο, Παπαδόπουλος, Τασουλής, Ντάνι Σουάρεθ, Μπελόκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ (68’ Λαδάς, 87’ Κωνσταντίνου), Σκοπελίτης (79’ Μαρούδας), Μπουτζίκος (88’ Τσελεπίδης), Ρόκας, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης (46’ Παπακώστας), Αγρόδημος (88’ Κάβουρας), Κέρη (70′ Μαστακούλης), Κουτσιανικούλης (59’ Βασιλούδης), Ντα Κάμπο (59’ Κόλα), Παπαδημητρίου (46’ Γιαννιτσάνης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις