Ιάσονας Παπαδημητρίου στο goalpost.gr: «Πρωτάθλημα με τον Σαρακηνό» – Τι είπε για Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου

Ο Βολιώτης επιθετικός, Ιάσονας Παπαδημητρίου, ο οποίος φέτος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ΕΠΣΘ με τη φανέλα του Σαρακηνού, «ανοίγει» την καρδιά του στο Goalpost.gr δίνοντας μια συνέντευξη της ποδοσφαιρικής του διαδρομής μέχρι σήμερα.

– Στην καριέρα σου έχεις αγωνιστεί σε πολλές ομάδες. Κάνοντας ένα flashback στο παρελθόν πώς ήταν γενικά η εμπειρία σου στην ομάδα της Ξάνθης, στην οποία σημείωσες ρεκόρ τερμάτων στη Super League (Κ-20);

«Κατ’ αρχάς ήταν τιμή για μένα να πάω σε μια τέτοια ΠΑΕ που πραγματικά παρείχε τα πάντα. Η ΠΑΕ παρείχε για την ακαδημία 7 διαφορετικά γήπεδα, ένα για καθεμία ηλιακή κατηγορία. Διέθετε δύο μεγάλα προπονητικά γήπεδα για την πρώτη ομάδα συν το κεντρικό γήπεδο και όλα αυτά σε μια επαρχιακή πόλη, την Ξάνθη, με σχετικά μικρό πληθυσμό. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και σε βοηθούσε να συγκεντρωθείς στον στόχο, ο οποίος ήταν να παίξεις κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα.

Σίγουρα ένα ρεκόρ (32 γκολ σε 28 αγώνες) είναι μια προσωπική επιτυχία αλλά πίσω από αυτή δεν παύει να υπάρχει και μια ομαδική επιτυχία, γιατί χωρίς τους συμπαίχτες μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα από όλα αυτά. Γενικά στην τριετή παρουσία μου στην Ξάνθη, αποκόμισα πολύ καλές εμπειρίες».

– Ποια χρονιά μέχρι στιγμής μπορείς να σκεφτείς ότι σου έμεινε «χαραγμένη» στη μνήμη;

«Η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία ήταν στην Ξάνθη και αυτό που μου έμεινε περισσότερο ήταν η πρώτη μου ευρωπαϊκή αποστολή, όταν συμπεριλήφθηκα στην 18αδα από τον προπονητή κ. Νίκο Καραγεωργίου στο ματς της Ξάνθης με αντίπαλο την Λίνφιλντ (ομάδα Β.Ιρλανδίας) για τα προκριματικά του Europa League. Πραγματικά δεν το περίμενα να μπω στην αποστολή για ένα τόσο σπουδαίο ματς. Βέβαια σε εκείνο το παιχνίδι δεν αγωνίστηκα καθόλου».

– Πώς πήρες την απόφασή σου να επιστρέψεις στη γενέτειρά σου, τον Βόλο, αγωνιζόμενος αρχικά στον Ολυμπιακό Βόλου τη σεζόν 2020-2021;

«Τη σεζόν 2019-2020 αγωνιζόμουν στη Football League με την ομάδα της Τρίγλιας, ωστόσο το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά τον Μάρτιο του 2020 λόγω του κορονοϊού. Στη συνέχεια ήρθε μια πρόταση που αποδέχτηκα από τον Ολυμπιακό Βόλου, στον οποίο δεν είχα αγωνιστεί ποτέ, παρά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Κ-20».

– Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν στο να αγωνίζεσαι πλέον στο τοπικό πρωτάθλημα της Μαγνησίας;

«Σίγουρα το επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, μιλώντας πάντα προσωπικά, δεν με προδιαθέτει να μπω σε διαδικασία να ασχοληθώ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως ομάδες που να πληρώνουν και να παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες σε έναν ποδοσφαιριστή για να κάνει τη δουλειά του.

Ένας άλλος λόγος που επέλεξα το τοπικό είναι το κομμάτι των ακαδημιών, που ασχολιόμουν και πριν έρθω στον Βόλο. Οπότε ερχόμενος στην πόλη του Βόλου πήγα στην Αγία Άννα συνεχίζοντας εκεί στην ακαδημία. Επίσης παρακολουθώ αυτή την περίοδο τα μαθήματα για το δίπλωμα UEFA C της ΕΠΟ και με το καλό σύντομα θα πάρω την πιστοποίηση».

– Σε πλησίασε πέρσι ή φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου για να παίξεις ξανά με τα «ερυθρόλευκα»;

«Γενικά τώρα που αγωνίζομαι στο τοπικό (τρία χρόνια με την Αγ.Άννα και φέτος στον Σαρακηνό) πάντα είχα θετικές «ενοχλήσεις» από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Παρ’ όλα αυτά δεν επέλεξα να ξαναφορέσω τα «ερυθρόλευκα» λόγω του γεγονότος ότι ήμουν πολύ καλά στην Αγ. Άννα και φέτος που αποφάσισα να αγωνιστώ στον Σαρακηνό».

– Αν παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία στο μέλλον, θα ήθελες να αγωνιστείς πάλι σε επαγγελματική κατηγορία;

«Κατά κάποιον τρόπο η ευκαιρία παρουσιάστηκε φέτος από πλευράς της Νίκης Βόλου. Ακουγόταν γενικά σαν φήμες περισσότερο ότι με ήθελαν στη Νίκη, αλλά στην ουσία δεν μου ήρθε επίσημη πρόταση. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να το δοκιμάσω, ωστόσο όπως ανέφερα δεν ήρθε ποτέ η επίσημη πρόταση κι έτσι δεν ασχολήθηκα περαιτέρω».

– Τη φετινή χρονιά θα αγωνιστείς στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας ΕΠΣΘ με τη φανέλα του Σαρακηνού. Σε ποια φάση της προετοιμασίας βρίσκεστε και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Σιγά σιγά ολοκληρώνεται η περίοδος της προετοιμασίας και σε περίπου 15 μέρες λογικά θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος στην παραπάνω κατηγορία».

– Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Α’ΕΠΣΘ από πλευράς ανταγωνισμού;

«Θεωρώ ότι φέτος θα είναι πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, διότι ομάδες όπως η Αγ.Άννα, ο Ρήγας Φεραίος και ο Πύρασος Ν.Αγχιάλου θα έχουν εξίσου υψηλούς στόχους με τον Σαρακηνό».

– Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

«Σκοπός μου είναι να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο την ομάδα μου, τον Σαρακηνό, ώστε να εκπληρώσει τους στόχους της».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις