Κοσμάς σε Μπέο: «Την ΑΕΚ δε θα την πιάνεις στο στόμα σου»

Κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής ο Γιώργος Κοσμάς, CEO της ΑΕΚ, είχε έντονο διάλογο με τον Αχιλλέα Μπέο, ισχυρό άνδρα του Βόλου.

Εντονο διάλογο είχαν οι Γιώργος Κοσμάς και Αχιλλέας Μπέος στη σημερινή (10/7) συνεδρίαση του Δ.Σ. της Stoiximan Super League.

Οπου όπως σχολίαζαν οι «κιτρινόμαυροι» ο ισχυρός άνδρας του Βόλου προσπάθησε να κάνει άνω κάτω το πρωτάθλημα πριν καν ξεκινήσει. Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν πως αρχικά ζήτησε να μετατεθεί η σέντρα του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 17/8, κάτι στο οποίο η Ενωση, μέσω του CEO τους, ήταν ανένδοτη καθώς είναι θέμα σοβαρότητας της διοργανώτριας και του πρωταθλήματος να τηρούνται τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει και με βάση τα συγκεκριμένα έχει γίνει ο προγραμματισμός των προπονητών.

Τελικά το αίτημα αυτό δεν πέρασε και μετέπειτα η συζήτηση οδηγήθηκε στους κλειδάριθμους που θα υπάρξουν ενόψει της κλήρωσης. Οι ομάδες που θα παίζουν στις διοργανώσεις της UEFA ζήτησαν να μην υπάρξουν ματς μεταξύ των τεσσάρων (σ.σ. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) αλλά και του Αρη στο ξεκίνημα της σεζόν. Τότε ο Μπέος που όπως σχολιάστηκε προσπαθούσε να… προεδρεύσει εις βάρος της Κάτιας Κοξένογλου, επεδίωξε να ανατρέψει τα δεδομένα. Ζήτησε να μην υπολογίζεται ο Αρης στο παραπάνω group των αγώνων γιατί τον «διευκολύνουν» ενώ δεν παίζει Ευρώπη, λέγοντας πως ΑΕΚ και Αρης διατηρούν φιλικές σχέσεις, οπότε δεν θα είχε πρόβλημα η Ενωση να παίξει την 1η αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τότε ο Κοσμάς… πέρασε στην αντεπίθεση. «Την ΑΕΚ δε θα την πιάνεις στο στόμα σου. Αυτά τα υπονοούμενα δεν μπορείς να τα αφήνεις. Τελεία και παύλα. Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε; Θα μας πεις ότι είναι ντέρμπι να παίζει η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός πριν από ευρωπαϊκή πρόκριση με τον Αρη και ντέρμπι και με τον Βόλο; Είναι το ίδιο; Δεν διευκολύνουμε τον Αρη με αυτό, αλλά τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Για όλους ισχύει αυτό, όχι μόνο για μας. Ο Αρης δεν είναι Βόλος, πώς να το κάνουμε. Στο Βόλο μπορεί να έρθει όποια ομάδα θέλει και να την κάνει έδρα της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στο γήπεδο του Άρη. Πως θα ήταν δηλαδή να παίξει στο ‘Βικελίδης’ μία ομάδα που παίζει εκείνη τη στιγμή την είσοδό της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο ξεκίνημά του πρωταθλήματος; Είναι ή δεν είναι ντέρμπι; Είναι το ίδιο να παίζει στον Βόλο; Ολα τα ματς είναι το ίδιο δύσκολα, αλλά ντέρμπι είναι με τον Αρη. Ολοι μας έχουμε συμφωνήσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να διευκολύνουμε τις ομάδες που διεκδικούν την πρόκρισή τους στην Ευρώπη και να μην παίζουν ντέρμπι τις πρώτες δύο ή τρεις αγωνιστικές».

Αμέσως μετά ο Μπέος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι «όλα τα ματς είναι δύσκολα» και ο Κοσμάς του απάντησε: «Αλλο δύσκολα και άλλο ντέρμπι! Τα ματς με τον Αρη είναι ντέρμπι, στο Βόλο δεν είναι! Δε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις