«Λίγος» με Βέροια ο Ολυμπιακός Βόλου, έχασε 1-0

Ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε εκτός έδρας ήττα, με 1-0 από τη Βέροια, η οποία τον είχε κερδίσει και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με 0-2. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ανωτερότητα στο δημοτικό στάδιο Βέροιας, κερδίζοντας δίκαια, με 1-0 τους «ερυθρόλευκους». Οι παίκτες του Κώστα Γεωργιάδη κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το δικό τους καλό 45λεπτο (σ.σ. πρώτο ημίχρονο), σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, που ανέβασε ελάχιστα την απόδοση του, με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό Βόλου, που μέτρησε μόλις δύο ακίνδυνες τελικές προσπάθειες, καταφέρνοντας να πετύχουν τέρμα, με κοντινή κεφαλιά του Κανούλα στο 15’, γράφοντας το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Όσον αφορά το δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από το πρώτο 45λεπτο, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτό, διότι δεν απείλησε σε καμία φάση τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Βοσνιάδη, ο οποίος είδε τη μπάλα, είτε να φεύγει εκτός εστίας, είτε να προσγειώνεται στην αγκαλιά του. Μάλιστα, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου κατάφεραν σε ολόκληρο παιχνίδι να στείλουν τη μπάλα, μόλις δυο φορές εντός εστίας, με τον τερματοφύλακα της Βέροιας να μπλοκάρει με ευκολία τη μπάλα και στις δύο φάσεις (27′ Ντούνης, 90′ Κέρη). Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η αναμέτρηση, Βέροια-Ολυμπιακός Βόλου, διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Βέροιας, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Football League.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Παπαϊωάννου. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μητρόπουλος και Τσιάρας, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κουτσιανικούλη (δεξιά), τον Ράντι (κέντρο) και τον Ντούνη (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Πόζογλου.
Αντίθετα, ο προπονητής της Βέροιας, Κώστας Γεωργιάδης, παρέταξε την ομάδα του, με σύστημα 4-4-2. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων πήρε ο Βοσνιάδης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Μουχάλης, Στάμου, Μαραγκός και Πεταυράκης. Στη μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά προτιμήθηκαν οι Πέντα, Πολύζος, Βεργώνης και Ζούρκος. Επίσης, το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων αποτέλεσαν οι Πασάς και Κανούλας.

Ανύπαρκτος, ο Ολυμπιακός Βόλου, στο πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπουτζίκος επιχείρησε το μακρινό σουτ, με τη μπάλα να μην απειλεί τον Βοσνιάδη, καθώς έφυγε εκτός εστίας. Στο 14’ ο Πασάς επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ (1-0). Ο Κανούλας έπιασε την κεφαλιά από κοντά, έπειτα από ωραία σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δεξί δοκάρι του Γιδόπουλου και έπειτα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου.
Η δεύτερη και τελευταία τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 27’. Ο Ντούνης σούταρε από μακριά, με τον Βοσνιάδη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Στο 32’ το κοντινό σουτ του Πέντα πέρασε εκτός εστίας, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε ο ίδιος από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 37’. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 41’, ο Πεταυράκης σέντραρε από την αριστερή πλευρά, με τον Κανούλα να πιάνει το σουτ στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα άουτ από κοντά.

Δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα, ο Ολυμπιακός Βόλου και στο δεύτερο μέρος
Μόλις δύο λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μπουτζίκος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 49’ και στο 52’ τα μακρινά σουτ των Ράντι και Μητρόπουλου είχαν την ίδια κατάληξη, καθώς έφυγαν εκτός εστίας. Στο 58’ ο Ζούρκος έπιασε το σουτ από καλή θέση, με το Γιδόπουλο να του λέει «όχι», αποκρούοντας σωτήρια. Στο 75’ ο Κέρη τροφοδότησε με ωραία σκαφτή μπαλιά τον Πόζογλου, με τον τελευταιο να σουτάρει εκτός εστίας. Στο 79’ και στο 81’ τα σουτ που επιχείρησαν αντίστοιχα οι Βεργώνης και Κανούλας έφυγαν άουτ. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 91’, με τον Κέρη να εκτελεί απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει νωρίτερα, η ομάδα του και τον Βοσνιάδη να μπλοκάρει, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Μάλιστα, αυτή ήταν και η μοναδική εντός εστίας τελική προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου στο δεύτερο μέρος και δεύτερη συνολικά στην αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό Βόλου να γνωρίζει την  ήττα με 1-0, με το γκολ που σημείωσε ο Κανούλας στο 15’, με κοντινή κεφαλιά.

Σκόρερ: 15’ Κανούλας.
Κίτρινες:  25’ Κανούλας, 57’ Μαραγκός, 69’ Μουχάλης-20’ Μπουτζίκος, 48’ Βοσνακίδης, 61’ Παπαϊωάννου, 85’ Ράντι.
Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών).
Βοηθοί
: Νικολάου (Αθηνών), Κηλικιώτης (Ξάνθης).
4ος διαιτητής
: Τσοπουλίδης (Ξάνθης).
Παρατηρητής
: Φίτσας (Πρέβεζας-Λευκάδας).
ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Στάμου, Μαραγκός, Πεταυράκης, Πέντα (53’ Μπλέτσας), Πολύζος, Βεργώνης, Ζούρκος (76’ Ταΐρης), Πασάς, Κανούλας (87’ Χατζάρας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
:  Γιδόπουλος, Γραικός, Παπαϊωάννου, Βοσνακίδης, Μπουτζίκος, Μητρόπουλος (70’ Τσίτας), Τσιάρας, Κουτσιανικούλης, Ράντι, Ντούνης (46’ Κέρη), Πόζογλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις