Νίκη Βόλου: Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας κλήθηκε σε απολογία η Νίκη Βόλου, για όσα κατέγραψαν παρατηρητές και Αστυνομία.

Η κλήση έγινε για παράβαση των παρακάτω διατάξεων:

«Την Παρασκευή 01.11.2024 και ώρα 12:00, την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 15 παρ. 3 ΙΙ α και παρ. 4 β εδ. δεύτερο του Πειθαρχικού Κώδικα και άρθρο 15 του ΚΑΠ της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ ΑΕΛ, 21.10.2024)».

Τι προβλέπουν οι διατάξεις των άρθρων 15 παρ. 3 ΙΙ και παρ. 4 β εδ. δεύτερο του Πειθαρχικού Κώδικα και άρθρο 15 του ΚΑΠ της ΕΠΟ:

Το πρώτο (15 παρ. 3 ΙΙ) αναφέρει:

«Εάν υπήρξε ρίψη αντικειμένου το οποίο κατά την κοινή πείρα ήταν πρόσφορο, κατά κανόνα, και ιδίως πυρσού, φωτοβολίδας, κροτίδας, βεγγαλικού, πυροτεχνημάτος, καπνογόνου και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο:

α) Εφόσον δεν προκλήθηκε βλάβη και η ρίψη δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μία (1) αγωνιστική».

Το άρθρο 15 παρ.4β προβλέπει:

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις