Ξηροφώτος: «Απόλυτα ικανοποιημένοι από την ισοπαλία – Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν 100%»

Για έναν πολύτιμο βαθμό επί ενός αντιπάλους που προερχόταν από καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα και είχε το μομέντουμ, μίλησε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, επισημαίνοντας ότι το ματς κρίθηκε στις μονομαχίες και στην ψυχή που έβγαλαν οι παίκτες του σε όλες τις γραμμές και ειδικά στον χώρο του κέντρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου, όπως αποδόθηκαν από το superfm.gr:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, με καλή ψυχολογία, προερχόμενος από καλές εμφανίσεις και καλά αποτελέσματα. Ήταν ένα ματς που έγινε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και με μία ιστορική ομάδα που είχε τη βοήθεια του κόσμου της  και ως εκ τούτου είχαμε δύσκολο έργο. Διαχειριστήκαμε το ματς στο α’ ημίχρονο με την πίεση που μας άσκησε ο αντίπαλος και με τη βοήθεια και της τύχης πήραμε το αποτέλεσμα απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα.

Κρατήσαμε το μηδέν ως το ημίχρονο και στα αποδυτήρια είπαμε με τα παιδιά ότι θα πρέπει να πάμε πιο ψηλά στο γήπεδο. Αλλάξαμε λιγάκι την προσέγγιση, ρισκάραμε και είπαμε στο ημίχρονο να προσπαθήσουμε για τους 3 βαθμούς. Σαφώς μπορούσαμε και να χάσουμε, αλλά και να κερδίσουμε σήμερα. Είχαμε κάποιες προϋποθέσεις σε κάποιες φάσεις, αλλά δεν τις τελειώσαμε καλά. Η ισοπαλία μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους αν σκεφτούμε την ποιότητα, τη δυναμική, το μομέντουμ και την έδρα του αντιπάλου».

Για το πλάνο του και αν ήταν ίδιο με τον ΠΑΟΚ Β: «Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Ο ΠΑΟΚ Β’ έχει πιο γρήγορους παίκτες και δεν μπορούσαμε να του δώσουμε χώρους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πιο διαφορετικός, έχει επικίνδυνους παίκτες μέσα στην περιοχή, όπως ο Μάντζης και υπάρχουν κι άλλοι επικίνδυνοι παίκτες και θα μας έκαναν μεγάλη ζημιά. Παίξαμε πιο ψηλά στο γήπεδο, ώστε να μην τους φέρουμε μέσα στην περιοχή μας, γιατί ο αντίπαλος μπορεί να εκμεταλλευτεί μέσα στην περιοχή τους πολύ καλούς επιθετικούς που έχει».

Για τον Αμορίμ και τις μεταγραφές: «Έχουν έρθει καλοί παίκτες θα τους βάλουμε σιγά σιγά. Ο Αμορίμ πήρε 55 λεπτά ήταν καλός, έρχονται κι άλλα παιδιά. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα,  δουλεύουμε σαν οικογένεια, διοίκηση τιμ και παίκτες και αθόρυβα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε να πετύχει στόχους της η ομάδα να είναι στην πρώτη πεντάδα για να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια».

Για το αποτέλεσμα και αν το πήρε το σύστημα ή οι παίκτες: «Το αποτέλεσμα το πήρανε οι παίκτες με τη διάθεση να πάρουν μονομαχίες, γιατί το παιχνίδι κρίθηκε στις μονομαχίες, ειδικά στον χώρο κέντρου τα παιδιά ‘έπαιξαν τη ζωή τους’. Πήγαν στο ένας μ’ έναν, όπως και ο ΠΑΣ έχει τους aggressive παίκτες να πάνε σε μονομαχίες, αλλά τα δικά μας παιδιά σήμερα ανταποκρίθηκαν στο 100% σε κέντρο, άμυνα και επίθεση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις προσωπικές μονομαχίες και γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί είχαν ψυχή. Πανηγυρίζουμε τον βαθμό, αλλά η συνέχεια είναι δύσκολη, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια».

Για το αν αισθάνεται τυχερός στο τέλος: «Σίγουρα. Για να πάρεις αποτέλεσμα απ’ αυτήν την ομάδα, σ’ αυτήν την έδρα, που έδωσε ώθηση ο κόσμος, που είχε ωραία ατμόσφαιρα, έπρεπε να έχουμε και τύχη και την είχαμε στη φάση του δοκαριού».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις