Ο ΠΑΣ το ντέρμπι με Ηρακλή – Πρωταγωνιστής ο Μάντζης (highlights)

Ντέρμπι με τα όλα του στους «Ζωσιμάδες», στο πιο σπουδαίο ματς ίσως ως τώρα για τον Α΄ όμιλο. Σε ένα ματς με πολύ πάθος, και… πανηγυρισμούς ακόμα και σε επεμβάσεις αμυντικών και επιτυχή τάκλιν, όπως του Μάκη Μπακαδήμα για τους γηπεδούχους, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τον τρόπο και «λύγισε» με 2-1 την αντίσταση του βελτιωμένου Ηρακλή Φούρνοι Βενέτη, εκμεταλλευόμενος την έδρα και τη… φόρμα του δαιμόνιου Βασίλη Μάντζη, που έκανε τη διαφορά με δυο γκολ στην επίθεση.
Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής στο Βορρά, ο «Γηραιός» είχε τις δικές του φάσεις-όπως και οι γηπεδούχοι-δυο δοκάρια και παράπονα για τη διαιτησία, εκδίδοντας και ανακοίνωση στη διάρκεια του ματς, με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση.
Η ομάδα του Ρενέ Πομς προερχόταν από το διπλό στην Κατερίνη με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου (0-1), ενώ ο «Γηραιός» από την απώλεια βαθμών στην Ευκαρπία, στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ Β. Έτσι, ο ΠΑΣ έκανε το «δυο στα δυο», ενώ ο Ηρακλής δεν έχει ακόμα νίκη.

Αιφνιδιασμός με Μάντζη στο 16΄

Από νωρίς άλλαξαν οι ισορροπίες και τα δεδομένα στο ματς, αφού στο 16΄ ο Βασίλης Μάντζης άνοιξε λογαριασμό στον ΠΑΣ, με ψύχραιμο πλασέ για το 1-0 στο δεύτερο δοκάρι, μετά από ξεμαρκάρισμά του σε κόρνερ του Σόρια.

Παραλίγο και 2-0 με Μάντζη στο 21΄

Λίγο αργότερα, στο 21΄, ο Μάντζης είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, αλλά το πλασέ του έμπειρου στράικερ απομακρύνθηκε με υπερένταση από τον Στουρνάρα. Στο 22΄ ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε στο έδαφος στην περιοχή σε μονομαχία με τον Λούπα, αλλά ο Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής) άφησε το ματς να συνεχιστεί.

Ανέβασε τις γραμμές σταδιακά ο «Γηραιός»

Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου κέρδισε μέτρα και προσπάθησε να πιέσει και να αντιδράσει, με passing game και μόλις συνήλθε από το 1-0, με ηρεμία και καθαρό μυαλό. Στο 32΄ ένα γυριστό σουτ του Τσιριγώτη βρήκε σε ετοιμότητα τον Αθανασίου.

«Απάντηση» με Τσιριγώτη στο 44΄

Σε ένα καίριο τάιμινγκ, λίγο πριν «βγει» το πρώτο μέρος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 1-1, με μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 44΄. Ο Κυνηγόπουλος σε αντεπίθεση «έσπασε» ωραία τη μπάλα στον επερχόμενο Θοδωρή Τσιριγώτη που πλάσαρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του πεσμένου Μπακαδήμα και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασίου για το 1-1. Η τελευταία φάση του α΄ μέρους ανήκε στους γηπεδούχους, που σε γρήγορη μετάβαση ο Χάινριχ σούταρε μονοκόμματα πάνω από τα δοκάρια του Στουρνάρα.

Ματσάρα και στο β’-Δοκάρι ο Κυνηγόπουλος

Σε υψηλό τέμπο άρχισε το δεύτερο μέρος. Στο 50΄ ο Ηρακλής Φούρνοι Βενέτη είχε οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Κυνηγόπουλου σε αντεπίθεση και στη συνέχεια ο Αθανασίου σταμάτησε το πλασέ του Τσιριγώτη. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο 51΄ ο Χάινριχ σε αντεπίθεση είδε τον Κιβρακίδη με σωτήριο τάκλιν σε κόρνερ να του παίρνει τη… μπουκιά, ευρισκόμενος σε θέση για γκολ.

Ξανά Μάντζης και 2-1 σε αποθέωση στο 65΄

Στο 65΄ ο Χάινριχ βρήκε τον Μάντζη που πλάσαρε αλλά έσωσε ο Διαμαντής, με παρεμβολή με το σώμα. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Λούπα και ο Βασίλης Μάντζης με καρφωτή κεφαλιά αυτή τη φορά νίκησε ξανά τον Στουρνάρα, βάζοντας… φωτιά στην κερκίδα, για το 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Στο 67΄ ο Μάντζης είχε και άλλη ευκαιρία, ενώ στο 72΄ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με τον Τσιριγώτη.

Νέο δοκάρι με Μπερτόλιο

Στο 78΄ η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στάθηκε ξανά άτυχη, αφού είχε δεύτερο δοκάρι, σε υποδειγματικό χτύπημα φάουλ του Φακούντο Μπερτόλιο στη συμβολή των δοκαριών.  Την επόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής φιλοξενεί την Καβάλα, ενώ οι Ηπειρώτες υποδέχονται τη Νίκη Βόλου.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα (Ρενέ Πομς): Β. Αθανασίου, Σόρια, Ρίντερ, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Λούπας (95΄ Δούμας), Μπεγκάλα, Τζίνο, Χάινριχ (87΄ Λέο), Αθανασίου (70΄ Νικολιάς), Μάντζης (70΄ Στσέποβιτς).
Ηρακλής Φούρνοι Βενέτη (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στουρνάρας, Κιβρακίδης (87΄ Κιβρακίδης), Τασουλής, Σιδεράς, Διαμαντής, Χάμοντ (79΄ Χιμένεθ), Μπελμόντ (67΄ Ντουκουρέ), Χριστοδουλόπουλος (67΄ Μιράντα), Μπερτόλιο, Κυνηγόπουλος, Τσιριγώτης (87΄ Κούστα).
monobala.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις