Παπαδόπουλος: «Πάμε να τη σβήσουμε…»

Αναλυτική και λεπτομερή συνέντευξη τύπου επιδιώκοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τα τεκταινόμενα στον Ολυμπιακό Βόλου, παραχώρησε χθες σε ξενοδοχείο της πόλης ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος των ερυθρολεύκων, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ο Αθηναίος δικηγόρος μίλησε για πολλά και διάφορα ζητήματα, κάνοντας αρχικά μια ανασκόπηση των έως τώρα πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι των εξελίξεων που αφορούν την παραδοσιακή έδρα του Ολυμπιακού, το ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» και γιατί οι ερυθρόλευκοι αναγκάστηκαν να δώσουν μακριά από το σπίτι τους τα δύο πρώτα παιχνίδια τους στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά: «Στις 19 Ιουλίου 2024, η ομάδα δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Έχει υπάρξει προηγουμένως η προφορική διαβεβαίωση του δημάρχου ότι θα μας παραχωρήσει το ΕΑΚ. Στις 12 Ιουλίου αιτούμαστε εγγράφως και προφορικά από τον δήμο την παραχώρηση του ΕΑΚ ως πρώτη μας έδρα. Στις 26 Αυγούστου του 2024 παραχωρήθηκε στην ομάδα το γήπεδο το οποίο δηλώσαμε στη Γ’ Εθνική ως πρώτη μας έδρα.

Στις 20 Αυγούστου αιτηθήκαμε από τον δήμο Αλμυρού το γήπεδο του Αλμυρού ως δεύτερη έδρα και πράγματι στις 3 Σεπτεμβρίου λάβαμε το σχετικό παραχωρητήριο. Στις 22 Σεπτεμβρίου η ομάδα είχε προγραμματισμένη την πρεμιέρα της στη Γ’ Εθνική, το παιχνίδι κόντρα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Δύο μέρες νωρίτερα, στις 20 Σεπτεμβρίου, μας κοινοποιείται από το δήμο Αλμυρού ανάκληση του παραχωρητηρίου, φέρνοντας σε τεράστιο πρόβλημα τον σύλλογο, ακόμη και την ίδια την ΕΠΟ. Η απόφαση του δήμου Αλμυρού δε φέρει αιτιολογία. Την Πέμπτη (σ.σ. 19/9) πήρα για πρώτη φορά τηλέφωνο τον δήμαρχο Αλμυρού. Δεν μου το σήκωσε. Ο κ. Γιάννης Βούλγαρης, αντιδήμαρχος αθλητισμού του δήμου Αλμυρού, ισχυρίστηκε -προς μεγάλη μου έκπληξη- ότι γίνανε κάποιες ζημιές στο γήπεδο στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Παναχαϊκή που ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Ζήτησα λοιπόν φωτογραφίες από αυτές τις ζημιές. Οι φωτογραφίες έδειχναν ότι έτσι όπως είναι τα γαλάζια καθίσματα, που είναι και λίγο παλιά, σε κάποιες γωνίες έχουν φύγει οι άκρες. Μέχρι σήμερα, δεν έχω ακούσει αιτιολογία.

Την Παρασκευή 20/9 λάβαμε παραχωρητήριο του γηπέδου της Φιλιππούπολης από την ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας, για να αγωνιστούμε εκεί κόντρα στον Σβορώνο. Τη Δευτέρα 23/9 λάβαμε ανάκληση του παραχωρητηρίου, τουλάχιστον με αιτιολογία αυτή τη φορά, ότι γίνεται επισπορά.

Ήδη από τη δεύτερη αγωνιστική, η ομάδα βρέθηκε στη δύσκολη θέση να απειλείται με τιμωρία, με αφαίρεση βαθμών και άλλα πολλά. Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, μας παραχωρήθηκε το γήπεδο της Ελασσόνας κι αγωνιστήκαμε εκεί την Κυριακή. Κι εκεί, υπήρχε μεγάλη πίεση ώστε να μην δοθεί το γήπεδο στον Ολυμπιακό, έτσι τουλάχιστον μου μεταφέρθηκε».

Σε ένα σημείο του λόγου του, κι αφού προηγουμένως είχε αναλύσει ότι η σχέση του με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο είχε περάσει από χίλια κύματα, επεσήμανε ότι στόχος είναι να σβηστεί αυτή η κόντρα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι αυτό θα συμβεί. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Πάμε να τη σβήσουμε και να προχωρήσουμε. Έξυπνος άνθρωπος είμαι, μπορώ να καταλάβω από το κλίμα αν σβήνεται ή όχι. Πιστεύω ότι θα σβηστεί. Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση, κι αφού το γραφείο του δημάρχου είναι ανοιχτό για όλους, ας κλειστεί κι ένα ραντεβού. Ο καθένας τη δουλειά δίχως να πειράζει ο ένας τον άλλον».

Ακολούθως, ανέφερε ότι αν τρεις προϋποθέσεις δεν εκπληρωθούν, στο φινάλε της σεζόν θα αποχωρήσει από τον σύλλογο. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι αν δεν τον θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν δεν τον «σηκώνει» το κλίμα της πόλης κι αν δεν εμφανιστούν κάποιοι επιφανείς φίλαθλοι του Ολυμπιακού να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας, τότε θα αποτελέσει παρελθόν.

Χαρακτηριστικά επεσήμανε: «Αν αισθανθώ εγώ, ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θέλει μια τέτοιου είδους διοίκηση, αν οι συνθήκες στην πόλη δε γίνουν τέτοιες ώστε να υπάρχει μια θεσμική επικοινωνία όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου κι αν όλοι αυτοί οι «Βολάρες» και οι «Ολυμπιακάρες», οι επιχειρηματίες, που είναι κρυμμένοι δεν εμφανιστούν, στο τέλος της χρονιάς θα φύγω. Είναι τρεις προϋποθέσεις: Να με θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να με θέλει το κλίμα στην πόλη και να εμφανιστούν οι «Βολάρες» για να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας των 250 ευρώ».

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ακολούθησαν, απαντήθηκαν και τα εξής ερωτήματα:

Για το πόσα άτομα θα μπορεί να φιλοξενήσει το ΕΑΚ: «Η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι για 1000 άτομα».

Για το αν θα ήταν φρόνιμο να ζητηθεί να δώσει ο Ολυμπιακός εκτός έδρας τα δύο πρώτα ματς: «Για να γίνει αυτό, πρέπει να συμφωνήσει και η αντίπαλη ομάδα. Το ζητήσαμε στην πρεμιέρα με την Αλεξάνδρεια και το αρνήθηκε».

πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις