Φιλική νίκη για Ηρακλή, 1-0 τον Μακεδονικό

Ο Ηρακλής νίκησε με σκορ 1-0 στο Καυτανζόγλειο τον Μακεδονικό, το απόγευμα της Τετάρτης (21/09) σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.

Ο Μακεδονικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Μετά από ένα αναγνωριστικό σουτ του Μανουσάκη από πλάγια θέση με πολλά φάλτσα και με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωαννίδη, είχε στην αρχή τον έλεγχο του αγώνα και κυκλοφορώντας με άνεση προωθήθηκε αρκετά, φτάνοντας συχνά και με ευκολία έξω από την περιοχή του Βελλίδη.

Η επιθετικότητα των «πρασίνων» εκφράστηκε με απρόσεκτες τελικές επιλογές, με τον Μιλισάβλιεβιτς να σημειώνει την κορυφαία φάση για το σύνολο του Γιώργου Αμανατίδη, όταν βρήκε χώρο και σούταρε από απόσταη, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι!

Ο Ηρακλής ισορρόπησε σιγά σιγά και άρχισε να διεκδικεί πράγματα στο γήπεδο. Πρώτη καλή στιγμή για τους «κυανολεύκους» η κοντινή προβολή του Γιουμπιτάνα, με τον Ιωαννίδη να έχει κάνει γρήγορη έξοδο και να πέφτει στα πόδια του αντιπάλου επιθετικού αποκρούοντας αποτελεσματικά.

Στο 25ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ προς την περιοχή του Μακεδονικού, ο Μελούνοβιτς έστρωσε τη μπάλα με το κεφάλι στον Πατράλη που χρίστηκε σκόρερ με ωραίο γυριστό σουτ για το 1-0.

Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους αφορούσε και πάλι τον Ηρακλή, με τον Γιουμπιτάνα να βρίσκεται σε θέση βολής στο 42ο λεπτό και τον Ιωαννίδη να έχει σωστή τοποθέτηση για να αποκρούσει σταθερά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιώργος Αμανατίδης πραγματοποίησε έξι αλλαγές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μακεδονικός να αποκτήσει φρεσκάδα και να ελέγξει περισσότερο το παιχνίδι. Άτυχη συγκυρία για τους «πρασίνους» ο τραυματισμός του Σιμόνι στο κεφάλι, με τον Αλβανό επιθετικό να αποσύρεται μόλις 16 λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων δεν μεταφράστηκε, πάντως, σε δημιουργία φάσεων, με τον Ηρακλή να βρίσκει επικίνδυνες συνθήκες σε αντεπιθέσεις και να φτάνει κοντά στο 2-0 τόσο με τον Πατράλη όσο και με τον Άλεξιτς.

Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε χωρίς φάσεις, με τον Μακεδονικό να γίνεται ιδιαίτερα πιεστικός στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, κερδίζοντας αρκετές στατικές φάσεις και επιδιώκοντας να φέρει με αξιώσεις τη μπάλα στα καρέ του Παλαβράκη. Ωστόσο, τόσο το σουτ του Σάντσεθ όσο και αυτά των Ανθουλάκη και Γουνόπουλου βρήκαν σε σώματα και άλλαξαν πορεία, ενώ η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 90′ με τον Ταχματζίδη να σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής και τον Παλαβράκη να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητή τον Ηρακλή με το 1-0 που διαμορφώθηκε από τον Πατράλη στο πρώτο ημίχρονο.

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Βελλίδης (80’ Παλαβράκης), Πανάγου (88’ Μπαλικτσής), Κωστούλας (88’ Χειρίτραντας), Παπαστεριανός (46’ Χρουσιέλ), Βιτλής (88’ – ), Τόμας (72’ Τότσκα), Δόρης (61’ Σίλβα), Πατράλης (80’ – ), Μανουσάκης (72’ Σιούτας), Γιουμπιτάνα (72’ Κουντουριώτης), Μελούνοβιτς (61’ Άλεξιτς).

Μακεδονικός (Αμανατίδης): Ιωαννίδης (46’ Γουναρίδης), Μπρατσιάνι (46’ Χασάνογλου), Κοτταρίδης (46’ Σαραγιώτης), Λισγάρας (77’ Γιαννούσης), Τσουκάνης, Παναγιωτούδης (46’ Λεωνιδόπουλος), Γαρύφαλλος (77’ Γουνόπουλος), Μπουλάτοβιτς (81’ Γρηγοριάδης), Μιλισάβλιεβιτς (77’ Ανθουλάκης), Ζαννάκης (46’ Σάντσεθ), Σαραντίδης (46’ Σιμόνι, 61’ Ταχματζίδης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις