Έκανε την έκπληξη η Ζάκυνθος – Προκρίθηκε στους «16»!

Συνέχεια στο όνειρο έδωσε η Ζάκυνθος, καθώς μετά τους ΠΑΟ Βάρδας (5-0), Λευκίμμη (3-0) και Άρη Αβάτου (προκρίθηκε στα πεν. 1-1 κ.δ.) απέκλεισε και τον Παναργειακό στον Δ΄ Γύρο του Κυπελλο Ελλάδας!

Η ομάδα του Στάθη Καραμαλίκη αν και ήταν αουτσάιντερ κατάφερε σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο να ολοκληρώσει την μεγάλη έκπληξη φτάνοντας μετά την σεζόν 2008/09 ξανά στη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Μετά το αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναργειακός επίχειρησε να αυξήσει την πίεση του προς τα καρέ του Μπαλαούρα ζητώντας μάλιστα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μούστα στον Ντιαλό. Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και χωρίς φάσεις το πρώτο ημίωρο, με τις δύο ομάδες να αποφεύγουν τα ρίσκα.

Από το 30΄ και έπειτα η Ζάκυνθος πήρε τα ηνία της αναμέτρησης βγαίνοντας μπροστά. Οι γηπεδούχοι αφού έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε τρεις περιπτώσεις, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 35΄ με τον Στεργίου, έπειτα από καταπληκτική ενέργεια από τον Γουσέτη.

Ο Παναργειακός ανέβασε ταχύτητα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 47΄ έπειτα από εκτέλεση φαουλ του Πρίκα ο Μπαλαούρας εδιωξε σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα σε εκτέλεση κόρνερ του Πρίκα η μπάλα στο δοκάρι με τον Χατζηδημητρίου να αστοχεί στην επαναφορά. Η Ζάκυνθος να και δέχθηκε πίεση δεν κλείστηκε στα καρέ της και κατόρθωσε στο 66΄ έπειτα από συνδυασμό ανάμεσα σε Γουσέτη και Παπανικολόπουλο, ο τελευταίος να κάνει το 2-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 (Στάθης Καραμαλίκης): Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος (81΄ Τσουκαλάς), Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης, Γουσέτης (70΄ Νικολακόπουλος), Μακρής (81΄ Μεταξάς), Στεργίου (60΄ Ζελέκου), Τσιαπάρο (60΄ Τσιαπάρο), Νικολίτσας, Παπανικολόπουλος

Παναργειακός (Γιώργος Βαζάκας): Συνοδινός, Αμπντέλ Σαλάμ, Τσάνι, Τσιράκης, Καρυπίδης (67΄ Καρντόσο), Πρίκας, Κωστίκα (60΄ Κονέ), Κουγιάνπαα (50΄ Μιλτιάδης), Αλιατίδης, Ντιαλό (67΄ Τσιώλης), Χατζηδημητρίου (67΄ Παναγιώτου).

Διαιτητής: Μαργαρίτης, Βοηθοί: Κλεπετσάνης, Τσαγανού, 4ος: Παπαγεωργόπουλος.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις