Αντωνίου: «Αυτές οι ομάδες θα μπουν στα πλέι οφ σε Βορρά και Νότο»

Ο Σωτήρης Αντωνίου είναι ένας από τους καταξιωμένους Ελληνες προπονητές με θητεία στην Super League 1 και στην Super League 2.

Το Liganews.gr ζήτησε το σχόλιό του για το νέο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής, με τον έμπειρο προπονητή να σχολιάζει για ποιες είναι οι εντυπώσεις που του άφησε η SL2 μετά από τις πρώτες δύο αγωνιστικές:

«Εξ αρχής θεωρώ ότι το Πρωτάθλημα της Super League 2 είναι ένα αρκετά δύσκολο Πρωτάθλημα για όλες τις ομάδες, διότι οι σύλλογοι που έχουν στόχο την άνοδο έχουν λίγα παιχνίδια να δώσουν και παίζουν μόνο για τη νίκη και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γι΄αυτές. Αντίθετα για τις ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή ισχύει ακριβώς το ίδιο λίγα παιχνίδια άμεσα αποτελέσματα διοτι δύσκολα γυρίζει η βαθμολογία. Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι ότι όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Δεν υπάρχουν μεγάλα σκορ. Τα πρώτα παιχνίδια και στους δυο ομίλους είναι αμφίρροπα κάτι που μας δείχνει ότι θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Ποιες ομάδες θεωρείς ότι είναι φαβορί;

«Όπως έχουν διαμορφωθεί τα ρόστερ των ομάδων στο Νότιο όμιλο το μεγαλύτερο φαβορί είναι η Καλαμάτα. Έχει ένα δυνατό και ισχυρό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Την θεωρώ το απόλυτο φαβορί , δεν πείθει με τις εμφανίσεις της μέχρι στιγμής αλλά κερδίζει στο 90’ και αυτό δείχνει μέταλλο. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως η Κηφισιά , ο Πανιώνιος, η Παναχαϊκή και τα Χανιά θα κυνηγήσουν την άνοδο και θα πλαισιώσουν την πεντάδα των πλέι οφ. Θεωρώ πως θα γίνει μεγάλη μάχη και με τον τρόπο που διεξάγονται τα πλέι οφ το κάνει ακόμα πιο δύσκολο και αμφίρροπο, διότι όσο διαφορά κι αν πάρει μια ομάδα οι βαθμοί διαιρούνται δια δυο. Οι υπόλοιπες ομάδες θεωρώ θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Στο βόρειο όμιλο εκεί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα υπάρχουν τρια ξεκάθαρα φαβορί για την άνοδο. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στην ΑΕΛ λόγω ότι υπάρχει μία βάση από πέρυσι, ο Ηρακλής φέτος χτίστηκε γρήγορα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει το βάθος των άλλων δύο. ΑΕΛ και ΠΑΣ ξεκίνησαν με δυο στα δυο. Ο Ηρακλής αντίθετα έχασε ήδη πέντε βαθμούς έχει όμως το ρόστερ και την δυναμική να ανακάμψει. Εάν ο ΠΑΣ αντέξει και ενισχύσει το βάθος του ρόστερ τον Ιανουάριο τότε θα γίνει μεγάλη μάχη. Πίσω από αυτούς θεωρώ ο Μακεδονικός και ΠΑΟΚ Β’ θα συμπληρώσουν την πεντάδα. Οι υπόλοιπες ομάδες θεωρώ θα δώσουν μεγάλη μάχη μέχρι τέλους για την σωτηρία».

Η Super League 2 με δύο ομίλους ή σε έναν ενιαίο;

«Θα προτιμούσα να υπήρχε ένας όμιλος. Θα ήταν ένας μαραθώνιος και θα έπαιζαν όλοι με όλους. Η διεξαγωγή αυτής της μορφής όμως δεν σε αφήνει σε ησυχία μέχρι το τέλος. Έχει πίεση μεγάλη το πρωτάθλημα με αυτόν τον τρόπο και σου δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία στο τέλος με την διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ».

Θεωρείς πως οι τηλεοπτικές μεταδόσεις από το ΣΚΑΪ αλλάζουν επίπεδο το Πρωτάθλημα;

«Θεωρώ ναι. Η τηλεοπτική στέγη στο ΣΚΑΪ αλλάζει επίπεδο στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Η δεύτερη κατηγορία παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να βλέπει περισσότερους αγώνες του Πρωταθλήματος».

Οι ομάδες εμπιστεύονται τους Ελληνες ποδοσφαιριστές σε αυτήν την κατηγορία;

«Εδώ η ερώτηση είναι πολύ βαθιά και χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί Ελληνες ποδοσφαιριστές σε μικρή ηλικία, που θεωρώ ότι δεν παίρνουν τις ευκαιρίες και δεν έχουν την ανάλογη εμπιστοσύνη από τους προπονητές που ζητούν έμπειρους ποδοσφαιριστές και πολλούς ξένους. Μετέπειτα και από τους παράγοντες οι οποίοι πιέζονται από τα αποτελέσματα».

Ησουν δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Τι κληρονομιά άφησες στον σύλλογο από την Β’ ομάδα;

«Στην φετινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού πήγαν οι Λίλο, Καρακασίδης, Κατρης, Φικάι, Νταμπίζας, Κρυπαράκος, Κυριόπουλος. Δεν είναι και λίγο! Το αν δεν πήραν ευκαιρίες μετέπειτα, αυτό είναι επιλογή άλλων και όχι δική μου. Επίσης, τέσσερις ποδοσφαιριστές που βρήκαν στέγη σε ομάδες της Super League 1. Οι Αθανασακόπουλος και Φουρτάδο στη Λαμία, ο Σαρδέλης στην Καλλιθέα και ο Καλοσκάμης στον Ατρόμητο».

Και κάτι τελευταίο κόουτς. Ο Σωτήρης Αντωνίου αυτόν τον καιρό τι κάνει;

«Παρακολουθεί τα γεγονότα. Γεμίζει μπαταρίες και ετοιμάζεται για τον επόμενο του σταθμό».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις