«Καυστική» ανακοίνωση από τον αθηναϊκό σύλλογο για τη διαιτησία του Χρήστου Βεργέτη στον αγώνα με τον Βόλο (1-1, 29/3), υπενθυμίζοντας τα «πιστεύω» τους και ότι ανάλογα περιστατικά δεν βοηθούν την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο σημειώνει επιτυχίες πανευρωπαϊκά.

Πρόκειται απλώς για το πιο πρόσφατο παράδειγμα όσων έχει αναγκαστεί να υπομείνει η Athens Kallithea FC τη φετινή σεζόν, στην πρώτη μας παρουσία στη Super League μετά από 18 χρόνια και τη μόλις τέταρτη συνολικά από τότε που ξεκινήσαμε το πρότζεκτ μας.

Είναι τραγικό το ότι συνεχίζουμε να επιτρέπουμε στο ποδόσφαιρο να στιγματίζει τη φήμη της χώρας μας με μια παγιωμένη εντύπωση ανικανότητας ή διαφθοράς.
Όταν εξετάζει κανείς τα ισχυρότερα πρόσωπα και τους βασικούς παράγοντες του αθλήματος, βλέπει μια ομάδα ανθρώπων με αξιόλογη πορεία και, όπως φαίνεται, πατριωτισμό. Γι’ αυτό προκαλεί απορία το πώς παραμένουν πρόθυμοι να συνδέονται με το υπάρχον καθεστώς.
Ιδίως σε μια περίοδο που η Εθνική Ελλάδος ξεχειλίζει από δυναμική και δυνατότητες για το μέλλον, και σε μια συγκυρία όπου ο κάτοχος των τίτλων του UEFA Conference League και του UEFA Youth League είναι ελληνική ομάδα, είναι αδιανόητο το πρωτάθλημά μας να μοιάζει πως βρίσκεται 30 χρόνια πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, το πρότζεκτ μας έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα διεθνή μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Esquire UK, FourFourTwo, Soccerbible, VERSUS), στη Γαλλία (France Football, So Foot, Libération, Le Parisien), στη Γερμανία (11FREUNDE, Highsnobiety), στην Ιταλία (Rivista Undici, NSS Magazine) και αλλού. Έχουμε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας για να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν έχουμε ποτέ προβεί σε μια τέτοια δημόσια δήλωση. Όμως πλέον δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί απέναντι στην πραγματικότητα.
Παράλληλα, όπως πάντα, οι παίκτες μας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για όσα πιστεύουμε, ξεπερνώντας τα εμπόδια μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις