Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 14ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Με την πραγματοποίηση της 14ης αγωνιστικής, ξεκίνησε ο β’ γύρος του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, εκεί όπου οι πρωτοπόροι της κατηγορίας  δεν δυσκολεύτηκαν να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους και συνεχίζουν απτόητοι την κούρσα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, για την κατάκτηση του οποίου έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ τεσσάρων ομάδων, οι οποίες με λιγότερες ή περισσότερες πιθανότητες μονομαχούν στήθος με στήθος!

Έτσι, απέχοντας οι τρεις πρώτοι με ένα βαθμό ένας από τον άλλον,  αλλά και ο τέταρτος στη σειρά Ρήγας να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, με αντίπαλο που θεωρητικά είναι στα μέτρα του,  οδηγούμαστε στο πρώτο από τα ντέρμπι κορυφής την επόμενη αγωνιστική στην Ευξεινούπολη, όπου η Δήμητρα υποδέχεται το Διαγόρα,  στο πρώτο από τα παιχνίδια των 5 αγωνιστικών στις αρχές του β΄ γύρου, που θα κρίνουν πολλά για την υπόθεση τίτλος.

Σε ότι έχει να κάνει με τα παιχνίδια που έγιναν το σαββατοκύριακο, η Δήμητρα πέρασε από την Αγ. Παρασκευή (0-3) και ο Διαγόρας από την Αγ. Άννα (1-3) με εμφανίσεις “μεστές”, που δεν έδωσαν δικαιώματα. Το ίδιο συνέβη και με τον Αίαντα στον τρίτο σαββατιάτικο αγώνα, ο οποίος αν και είχε δυσκολότερο έργο, αφου αντιμετώπιζε των εκ των κορυφαίων της κατηγορίας Σαρακηνό (0-1), επικράτησε πολύ πιο εύκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ, συνεχίζοντας την τρελή του “πορεία”, με εννέα νίκες και μια ισοπαλία στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές…

Ολοκληρώνοντας την αναφορά στο γκρουπ των πρωτοπόρων, σίγουρα περίοπτη θέση έχει και η νίκη του Ρήγα στην Αγχίαλο, επί του Πυράσου (0-6), με σκορ που ήταν το μεγαλύτερο της ημέρας και θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού οι βελεστινιώτες είχαν και τρία δοκάρια!

Κατα τα λοιπά, μεγάλη αίσθηση έκανε η νίκη του Μαγνησιακού στη Σκιάθο με 3-1. Αυτή ήταν μόλις το δεύτερο τρίποντο για τη βολιώτικη ομάδα και πρώτο μακριά από την έδρας της και σημειώθηκε με τον Θανάση Βλαχόπουλο στον πάγκο ως πρώτο προπονητή (διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Μ. Βαγγόπουλο), με μέσο όρο ηλικίας παικτών τα 18 έτη.

Σημαντικός βαθμός και για τον Ηρακλή στο Σέσκλο μετά την ισοπαλία με την Ακρόπολη (1-1), σε αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι εξέφρασαν διαμαρτυρίες για τη διαιτησία.

Τέλος, η νίκη του Πρωτεσιλάου επί των Μυρμιδόνων στο γειτονικό ντέρμπι, που ήρθε με ανατροπή στο σκορ (1-2), έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Πτελεού, κάτι που δεν συμβαίνει όμως με την ομάδα του Πλατάνου, αφού σε συνδυασμό με τη νίκη του Μαγνησιακού βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής
Αγία Παρασκευή-Δήμητρα 0-3
Αγία Άννα-Διαγόρας 1-3
Ακρόπολη-Ηρακλής 1-1
Σαρακηνός-Αίας 0-1
Σκιάθος-Μαγνησιακός 1-3
Πύρασος-Ρήγας 0-6
Πρωτεσίλαος-Μυρμιδόνες 2-1

Η Βαθμολογία

*Παιχνίδι λιγότερο για Ρήγα – Σκιάθο

Η επομενη 15η αγωνιστική
Δήμητρα-Διαγόρας
Ηρακλής Β.- Αγ. Παρασκευή
Αίας- Αγ. Άννα
Μαγνησιακός -Ακρόπολη
Ρήγας Φ.-Σαρακηνός
Μυρμηδόνες- Σκιάθος
Πρωτεσίλαος -Πύρασος

Τα ρεπορτάζ της αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Νικά… και «κυνηγά» ο Ρήγας, με «εξάρα» πέρασε από την Αγχίαλο
Νίκησε στη Σκιάθο… “ζευγάρωσε” τα τρίποντα ο Μαγνησιακός
Νίκη με ανατροπή για Πρωτεσίλαο
Συνεχίζει να κερδίζει… πέρασε κι από Σαρακηνό ο Αίας
Δεν ε“χ”ασε κανείς… Ακρόπολη και Ηρακλής ισόπαλοι στο Σέσκλο
Συνέχεια στο νικηφόρο σερί για Διαγόρα, επικράτησε και της Αγ. Άννας
Νίκησε και παρέμεινε στη κορυφή… η Δήμητρα

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις