Α.Ε. Αλεξάνδρειας: Η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου – Το ρόστερ και η ιστορία

Την Αθλητική Ένωση Αλεξάνδρειας αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός Βόλου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Η ιστορία του συλλόγου της Ημαθίας

Η Αθλητική Ένωση Aλεξάνδρειας εδρεύει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και ιδρύθηκε το 1997. Επίσημα χρώματα της αποτελούν το πράσινο και το λευκό ενώ το έμβλημα της αποτελείται από την αρχαία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε συνδυασμό με τον ήλιο της Βεργίνας. Χρησιμοποιεί ως αγωνιστική έδρα το Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας. Από την αγωνιστική περίοδο 2024–2025 η Α.Ε. Αλεξάνδρειας αγωνίζεται στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Α.Ε. Αλεξάνδρειας (1997–2017)

Η Αθλητική Ένωση Αλεξάνδρειας ιδρύθηκε το 1997, με τη μετονομασία της Α.Ε. Καψόχωρας η οποία εγκρίθηκε και τον Σεπτέμβριο του 1998, ώστε να αποτελέσει τη συνέχεια του Α.Μ.Σ. Αλεξάνδρεια ο οποίος αδρανοποιήθηκε μετά από τον υποβιβασμό του από την Δ΄ Εθνική Κατηγορία 1994–1995.

Η Α.Ε. Αλεξάνδρειας προβιβάστηκε στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία το 2001 και αγωνίστηκε σε αυτή για 12 συνεχόμενες σεζόν. Το 2013 υποβιβάστηκε στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας. Την περίοδο 2016–2017 τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και δεν κατάφερε να προβιβαστεί στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Τις σεζόν 2017–2018 και 2018–2019 ο σύλλογος αδρανοποιήθηκε, και δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α1 Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ημαθίας και στην Γ΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ημαθίας αντίστοιχα που είχε δικαίωμα.

Α.Σ. Φίλιππος Αλεξάνδρειας (2017–2018)

Το καλοκαίρι του 2017 με πρωτοβουλίες της διοίκησης έγινε η μετονομασία και η μεταφορά της έδρας του Διαγόρα Σεβαστής (η λεγόμενη «αγορά Α.Φ.Μ.»), ο οποίος μετονομάστηκε σε «Αθλητικός Σύλλογος Φίλιππος Αλεξάνδρειας», και η Α.Ε. Αλεξάνδρειας πήρε τη θέση του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας 2017–2018. Μετά τον υποβιβασμό του, ο Α.Σ. Φίλιππος Αλεξάνδρειας αδρανοποιήθηκε και δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Α.Ε. Αλεξάνδρειας (2019–Σήμερα)

Η Α.Ε. Αλεξάνδρειας δραστηριοποιήθηκε ξανά τη σεζόν 2019–2020 μετά από 2 χρόνια αδράνειας και αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Ημαθίας. Μέσα σε 4 χρόνια αναρριχήθηκε στις κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Ημαθίας με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Ημαθίας τη σεζόν 2023–2024 και τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ε.Π.Σ. 2024 για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Στους αγώνες αυτούς η Α.Ε. Αλεξάνδρειας εν τέλει κατάφερε να κατακτήσει την πολυπόθητη άνοδο, έχοντας αξιόλογη παρουσία σε όλους τους αγώνες.

Το μέχρι στιγμής (30/8) ρόστερ της ομάδας:

Τεχνικό τιμ

Προπονητής: Δημήτρης Πρίντζιος

Προπονητής τερματοφυλάκων: Χαράλαμπος Καψάλης

Τερματοφύλακες

Θανάσης Τόλιος

Στέλιος Τασιόπουλος

Δημήτρης Γκάρας

Αμυντικοί

Δημήτρης Βλάχος

Νίκος Τσιρίδης

Σπύρος Χλιαρόπουλος

Χρήστος Καρασαρίδης

Ηλίας Μουρουνόγλου

Τάσος Τασιόπουλος

Γιώργος Ράικος

Γιώργος Τούφας

Βασίλης Καραγιάννης

Αντώνης Αρβανιτίδης

Κωνσταντίνος Σκούρτης

Μέσοι

Βαγγέλης Αβραμόπουλος

Χρήστος Σωτηράκης

Άγγελος Δημόπουλος

Παναγιώτης Τσακιρίδης

Στάθης Καγκελίδης

Επιθετικοί:

Γιάννης Πιπιλιάρης

Μανώλης Καψάλης

Αποστόλης Λίτσι

Ιστορικά στοιχεία: wikipedia.org

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις