Βενέτης: «Θα πάμε βήμα βήμα – Πρώτος στόχος τα πλέι οφ»

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Βασίλη Βενέτη στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO.

Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος

Εκτός των έργων στο «Π. Μαγουλάς» και την είδηση της επιστροφής της ομάδας στην ιστορική της έδρα, ο Βασίλης Βενέτης απάντησε σε ερωτήματα όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τους στόχους για τη νέα σεζόν που ξεκινά.

Για τον επιθετικό που αναζητά η ομάδα: «Σίγουρα θα αποκτήσουμε ένα σέντερ φορ. Αν θα βγει ή όχι δεν το ξέρω»

Για το αν είναι κοντά στην απόκτηση του επιθετικού: «Είμαστε τόσο κοντά όσο και μακριά. Εξετάζονται πάρα πολλές περιπτώσεις»

Για τον Νταμιάν Σίλβα που γράφτηκε ότι είναι κοντά στη Νίκη Βόλου: «Είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει. Δεσμεύεται αυτή τη στιγμή με συμβόλαιο από την ομάδα του αλλά έχει πάρει τον δρόμο της αυτή η υπόθεση και πιστεύω θα έχει ευτυχή κατάληξη»

Για τη διαφορά φιλοσοφίας στο αγωνιστικό κομμάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Θα πάμε διαφορετικά φέτος, με παίκτες που έχουν περισσότερες φιλοδοξίες, πιο νεαρούς, πιο ορεξάτους αλλά και λιγότερο έμπειρους. Βέβαια, στην ομάδα θα υπάρχουν 5-6 έμπειροι ποδοσφαιριστές.

Όταν λέμε μικρούς θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν τους λείπει η εμπειρία στην κατηγορία. Κάποιοι έχουν 100-150 συμμετοχές στη Σούπερ λίγκα 2. Το ζητούμενο και το στοίχημα είναι να έρθει η διάκριση. Είτε γι’ αυτούς, είτε μέσω της ομάδας, να μπορέσουν κι αυτοί να αναβαθμίσουν τη θέση τους στο ποδόσφαιρο»

Για τον στόχο της ομάδας και με δεδομένο ότι η ΑΕΛ και ο Ηρακλής ξόδεψαν μεγάλα ποσά για να ενισχυθούν: «Όντως έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ, όμως αυτό δεν σημαίνει σίγουρα ότι θα είναι και καλύτερες ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί. Έτσι όπως είναι οι ομάδες, θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Πρώτα να εξασφαλίσουμε την παραμονή, μετά να πετύχουμε την είσοδό μας στην πεντάδα και εφόσον ισχύει το διά δύο μπορεί να βρεθείς κοντά στις πρώτες θέσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στην πεντάδα. Μετά βλέπουμε».

Για τις διαφορές που βλέπει στην ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν: «Βλέπω μεγάλη όρεξη, μεγάλη διάθεση, μακάρι αυτό να βγει και στο χορτάρι, στους επίσημους αγώνες. Στις προπονήσεις γίνεται πραγματικά μάχη».

Για τον Στέφανο Ξηροφώτο: «Κι αυτός ορεξάτος, κι αυτός με φιλοδοξίες. Γνωριζόμαστε μετά από τόσα και ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Όχι μόνο με τον Στέφανο, αλλά και με τον Σορώκο, τον Αποστολίδη, τον Βαρβέκη. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλους»

Για τον Γκαντέλιο έκανε ειδική αναφορά ο Βασίλης Βενέτης μιλώντας για την αμυντική γραμμή της ομάδας: «Ο Γκαντέλιο πάει πάρα πολύ καλά. Δεν σας κρύβω πως μας ήρθε πρόταση από ομάδα Α’ εθνικής άλλης ευρωπαϊκής χώρας για τον παίκτη. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες, είναι νεαρός κι αυτός παρότι έχει πολλές συμμετοχές στην Πορτογαλία. Είμαστε καλά στην άμυνα, ίσως κάνουμε ακόμη μία προσθήκη στο αριστερό άκρο της άμυνας».

Για το αν με τον Σίλβα ολοκληρώνεται το παζλ στον άξονα: «Μπορεί να έχουμε μία ακόμη προσθήκη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δείχνει μεγάλη διάθεση να επιστρέψει στη Νίκη. Είναι θέμα μίας ή δύο ημερών».

Για τον Νιγηριανό που δοκιμάζονταν: «Θα μείνει στην ομάδα. Είναι ένα στοίχημα για να δούμε αν μπορούν να εξελιχθούν κάποια παιδιά»

Για το φιλικό με τον Πιερικό: «Ήταν ένα πανομοιότυπο παιχνίδι μ’ αυτό κόντρα στην Ηλιούπολη, όμως δεν μας βγήκε το αποτέλεσμα. Ο Πιερικός είναι μία ομάδα με εμπειρία, διαθέτει παίκτες από τη Σούπερ Λίγκα 2. Δεχθήκαμε δύο τέρματα από στατικές φάσεις. Είναι ευκαιρία να δούμε αδυναμίες και να τις διορθώσουμε».

Απόδοση: goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις