Βενέτης: «Στόχος να παίξουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια στο “Π. Μαγουλάς”»

Βενέτης

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, ο οποίος ανέλυσε όλο το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στο «Π. Μαγουλάς» σημειώνοντας πως στόχος είναι η ομάδα να δώσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της, στο ιστορικό της γήπεδο.

Ο κ. Βενέτης αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή φιλοσοφίας στο αγωνιστικό κομμάτι και στη συνεργασία με τον Στέφανο Ξηροφώτο που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Βενέτη όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Αρχικά ο Βασίλης Βενέτης ρωτήθηκε για το σημείο που βρίσκονται τα έργα στο «Π. Μαγουλάς» και για το κατά πόσο οι δεσμεύσεις του κ. Κουρέτα γίνονται πράξεις: «Το είχα πει και στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, τον Ιούνιο, ότι η Περιφέρεια είχε δείξει μεγάλη διάθεση ώστε να υλοποιήσει το έργο. Είχα επισημάνει, επίσης, ότι οι διαδικασίες για ένα έργο είναι πολύ χρονοβόρες και ότι θα γινόταν ένας μεγάλος αγώνας δρόμου για να προλάβουμε να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο.

Όντας έχει γίνει και συνεχίζεται να γίνεται μία προσπάθεια ώστε στο τέλος Σεπτέμβρη να είναι έτοιμο το γήπεδο. Δεν έχει χαθεί καθόλου χρόνος, να σκεφτείτε, μόνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου δεν έγιναν εργασίες. Τώρα είμαστε τώρα στη φάση της ολοκλήρωσης της υποδομής, πριν τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας».

Αν οι δεσμεύσεις του κ. Κουρέτα τηρούνται μέχρι τώρα: «Ναι, τηρούνται και μάλιστα για αυτής της μορφής τις εργολαβίες σε χρόνο ρεκόρ».

Για το χρονοδιάγραμμα των έργων: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν έρθει τα ρολά του φυσικού χλοοτάπητα. Σήμερα (3/9) είμαστε στην προτελευταία μέρα στρωσίματος της άμμου. Θα πέσουν 1000 κυβικά άμμου που έρχονται από αμμορυχεία της Λάρισας. Ακολουθούμε την πιο σύγχρονη μορφή κατασκευής γηπέδων ώστε να υπάρχει και η καλύτερη δυνατή αποστράγγιση.

Η εταιρία είναι πολύ έμπειρη, έχει κάνει σχεδόν όλα τα γήπεδα της Super League 1 και γίνεται μία εξαιρετική δουλειά, με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Επαναλαμβάνω, είμαστε στην τελική φάση στρωσίματος άμμου, μ’ ένα μηχάνημα που με τη βοήθεια λέιζερ στρώνει και δίνει τις κλίσεις. Σε δύο μέρες θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η εργασία. Στη συνέχεια θα γίνει μία δοκιμή του ποτιστικού συστήματος, θα δουλέψει 1-2 μέρες ώστε να πετύχουμε την ισοκατανομή στο πότισμα και από κει και πέρα θα έρθουν τα ρολά. Ευελπιστώ στο τέλος της εβδομάδας ή τη Δευτέρα να αρχίσουμε να στρώνουμε το νέο χλοοτάπητα».

Για το τι σημαίνει πρακτικά αν στρωθεί ο νέος χλοοτάπητας στην αρχή της άλλης εβδομάδας: «Η διαδικασία στρωσίματος κρατάει 3-4 μέρες. Για τη χρήση του γηπέδου απαιτείται ένα εικοσαήμερο περίπου. Άρα τέλος Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη ο χλοοτάπητας θα είναι έτοιμος για χρήση»

Αν με τον νέο χλοοτάπητα και τις εργασίες που θα γίνουν στο γήπεδο θα μπορεί να πάρει άδεια για να αγωνιστεί η ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League 2: «Η άδεια ήδη υπάρχει. “Πατάμε” σε μία άδεια που υπάρχει από το 2016 και μιλάμε για άδεια λειτουργίας γηπέδου. Αυτό είναι ξεχωριστό κομμάτι από την άδεια που δίνει η διοργανώτρια. Φροντίσαμε να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και οι διαστάσεις του γηπέδου. Οι διαστάσεις του “ Π. Μαγουλάς” έχουν μεγαλώσει και είναι 103μ. x 64μ.. Τα κάτω όρια είναι 100×64μ.. Στο μήκος είμαστε περίπου στην κατηγορία γηπέδων elite, που το ανώτατο είναι 105μ. και στο πλάτος είμαστε στο 64μ. με όρια τα 64μ-68μ.»

Για το αν θα ζητήσει η ομάδα να αγωνιστεί εκτός έδρας στο πρώτο της παιχνίδι ώστε να προλάβει να αγωνιστεί στο «Π. Μαγουλάς» στο πρώτο ματς εντός: «Θα ζητήσουμε σίγουρα να αγωνιστούμε εκτός έδρας στο πρώτο ματς. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε όλα τα ματς στο «Π. Μαγουλάς». Στη χειρότερη περίπτωση να αγωνιστούμε στο Πανθεσσαλικό ένα παιχνίδι».

Για τη δέσμευση του κ. Κουρέτα για την ανέγερση της Θύρας 3 και το στάδιο που βρίσκεται το έργο: «Έχει προχωρήσει κι αυτό. Βέβαια, υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες, να γίνουν οι προϋπολογισμοί και γενικότερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να τα επισπεύσουν. Σ’ αυτό το κομμάτι βοηθάμε όσο μπορούμε κι εμείς. Ήδη έχουμε εκδώσει άδεια οικοδομής της Θύρας 3, εδώ κι ένα εξάμηνο, κάτι που βοηθάει στην ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό στην ολοκλήρωση του έργου. Θεωρώ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τα Χριστούγεννα να το έχουμε φτιάξει κι αυτό.

Παράλληλα γίνονται και βελτιώσεις σε όλο το γήπεδο. Τα καρεκλάκια στη Σκεπαστή, τους πάγκους, στα αποδυτήρια ώστε να είμαστε έτοιμοι και να απομένει μόνο ο χλοοτάπητας».

Για την παρουσίαση της ομάδας και της νέας φανέλας που θα γίνει στο «Π. Μαγουλάς»: «Στις 16 ή στις 18 Σεπτεμβρίου, θα κάνουμε μία εκδήλωση ώστε να δει ο κόσμος το γήπεδο, θα γίνει μία επίσημη παρουσίαση της φανέλας και των ποδοσφαιριστών της ομάδας»

Θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος της συνέντευξης όπου ο Βασίλης Βενέτης αναφέρεται στη φιλοσοφία της νέας ομάδας αλλά και στις μεταγραφές που θα οκληρώσουν το ρόστερ της.

Απόδοση: goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις