Βενέτης: «Τεράστια η προσπάθεια για την επιστροφή στο “Π. Μαγουλάς” – Εύκολη η κριτική…»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το “Π. Μαγουλάς”, τον αγώνα με την ΑΕΛ και τις επικρίσεις που δέχεται για τον μη ορισμό του αγώνα στην “Κλούβα”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βενέτη όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Αρχικά ο Βασίλης Βενέτης αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και στο πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι όλοι οι φίλαθλοι ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα και τιμωρίες: «Έχουμε αγώνα τη Δευτέρα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ξέρουμε την ιδιαιτερότητά του παιχνιδιού. Είναι ένα παιχνίδι που δυστυχώς όλες τις φορές έγιναν κάποια παρατράγουδα και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί να μην έχουμε τα ίδια και φέτος. Γιατί, ξέρετε, είναι από τα γεγονότα τα οποία μας πάνε πολύ πίσω σαν ομάδα, σαν σχεδιασμό και σαν ψυχολογία. Πρέπει να ‘μαστε προσεκτικοί σε προκλήσεις, σε οτιδήποτε συμβεί και να μην πληρώσει η ομάδα τέτοιου είδους συμπεριφορές. Τα ‘χουμε πει πάρα πολλές φορές, έχουν γίνει πολύ αυστηρά τα πράγματα και σίγουρα, όλοι πρέπει να ‘μαστε με τα μάτια ανοικτά και να μην “τσιμπήσουμε” σε προκλήσεις».

Για το ότι ο αγώνας θα γίνει στο Πανθεσσαλικό και όχι στο “Π. Μαγουλάς”:  «Κάθε φορά νομίζω ότι επαναλαμβάνομαι και λέω τα ίδια. Την τελευταία φορά είχα πει ότι έχουμε στόχο και κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε. Οι επαφές με τη Λίγκα, με τους αρμόδιους και με όλους μου αναφέρουν ότι το “Π. Μαγουλάς” είναι ένα γήπεδο που δεν υπάρχει στον χάρτη της Β’ Εθνικής. Έχουν βγει άδειες, πατήσαμε σε άδειες παλιές και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια που όποιος δεν έρθει κοντά για να δει το μέγεθος της προσπάθειας, όχι μόνο οικονομικά γιατί τα νούμερα είναι τετραψήφια, καθημερινά, δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της προσπάθειας. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο, για να “μπαλώσουμε” ότι έχει το γήπεδο που δεν σ’ αφήνει ν’ αγωνιστείς. Και δεν παίζεις μόνος σου, υπάρχουν και αντίπαλοι που δεν θέλουν να αγωνιστούν σ’ αυτό το γήπεδο. Εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε σ’ αυτήν την έδρα αλλά υπάρχουν κι αυτοί που δεν θέλουν και ψάχνουν το παραμικρό.

Ορισμένα πράγματα είναι οριακά και θέλουν πάρα πολλή προσοχή και δίνουμε τεράστιο αγώνα. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική και να πεις “δεν το ‘κανες καλά ή κάνεις κάτι στραβά”. Είναι πάρα πολλές οι λεπτομέρειες που πρέπει να καλυφθούν, για να μπορέσουμε να παίξουμε στο “Π. Μαγουλάς” και κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο κοντά στον στόχο. Πιστεύω αν όχι στο επόμενο παιχνίδι στο μεθεπόμενο ότι είναι πολύ κοντά η επιστροφή σ’ ένα γήπεδο που δεν υπήρχε στον χάρτη. Οι κανόνες σε σχέση με πριν δέκα ή δεκαπέντε χρόνια έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί και οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Το ‘χω πει πολλές φορές ότι το γήπεδο χωροταξικά είναι δύσκολο. Παρόλ’ αυτά γίνεται τεράστια προσπάθεια να τα ξεπεράσουμε όλα. Νομίζω αν όχι την άλλη φορά, την μεθεπόμενη θα είναι η στιγμή που θα γίνει η επιστροφή στο “Π. Μαγουλάς”».

Για τα σχόλια κάποιων που τα έβαλαν με ανθρώπους του ραδιοφώνου: «Μερικοί πιο πονηροί πάνε να διαχωρίσουν. Στη Νίκη είμαστε ένα. Εγώ είμαι διοίκηση και δεν είμαι Νικιώτης; Μερικοί, πονηρά,  πάνε να πουν ότι τα βάζουμε με τους οργανωμένους. Γιατί, οι οργανωμένοι δεν είναι Νίκη; Γιατί, η διοίκηση δεν είναι Νίκη; Ο Θόδωρας ή το ράδιο δεν είναι Νίκη; Ποιος πήγε ενάντια στον άλλον; Ποτέ. Γιατί όλους τους θεωρώ Νίκη. Αυτοί που προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια στον οργανισμό, αυτοί είναι αντίθετοι. Κανείς δεν πήγε ενάντια σε άλλον. Από μένα δεν έγινε ποτέ αυτό. Άρα δεν υπάρχει “παπαγάλος” του Βασίλη, ούτε κανενός. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το καλό. Σ’ έναν οργανισμό είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Παράδειγμα, ήρθε σήμερα ένας και μου έλεγε κακώς φύγαμε από την “Κλούβα”.

Και στη συνέλευση οι μισοί έλεγαν να μη γυρίσουμε πίσω και οι μισοί να γυρίσουμε. Πάντα υπάρχουν απόψεις κι αυτό είναι θεμιτό. Εκείνο που δεν είναι αρεστό είναι η σπορά της διχόνοιας. Πρέπει να είμαστε μακριά απ’ αυτό και να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί έρχεται παιχνίδι δύσκολο. Αυτό ήθελα να επισημάνω πως δημιουργώντας μία κατάσταση, αν δεν πάει κάτι καλά, μπορούν να το εκμεταλλευτούν αυτό και να ‘χουμε παρατράγουδα στον αγώνα. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι με τα μάτια ανοιχτά».

Για την εξέλιξη του έργου της ανέγερσης της Θύρας: «Δεν είναι μόνο η κατασκευή της θύρας, είναι το γύρω-γύρω. Σήμερα ασχοληθήκαμε με τον διάδρομο να κάνουμε προσβάσεις. Έχει πάρα πολλές οι εργασίες. Όσα παιδιά έρχονται κοντά και βλέπουν, καταλαβαίνουν περισσότερο. Η κακή κριτική είναι από άτομα που δεν παρακολουθούν την ομάδα από κοντά. Κάθε μέρα γίνονται εργασίες πέρα από την κατασκευή της Θύρας 3, γιατί το γήπεδο έχει πολλά θέματα προσβασιμότητας. Το γήπεδο πρέπει να είναι ασφαλές και πρέπει να γίνουν έργα υποδομής, πριν να φτάσουμε στην ανέγερση της θύρας.

Όλα αυτά είναι προεργασίες, οι οποίες δεν είναι μικρού κόστους, αλλά είναι προαπαιτούμενες για την κατασκευή της κερκίδας. Οι περισσότερες εργασίες γίνονται με αυτοχρηματοδότηση. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί ίσως δεν πρέπει να μπούμε, αλλά ένα έργο δημόσιο έχει πάρα πολύ αργούς ρυθμούς εξέλιξης. Αυτά γίνονται με πολύ μεγάλη αγάπη και με πολύ μεγάλη βοήθεια από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν είτε είναι η εργολήπτρια εταιρεία είτε η προηγούμενη. Είναι άνθρωποι που το κάνουν σε χρόνο ρεκόρ, γιατί έχουν πιεστεί και έχουν καταλάβει ότι αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα. Δεν σημαίνει ότι πήραν λεφτά αυτοί που δούλεψαν τώρα».

Για το την κριτική που του ασκείται και πως την εκλαμβάνει: «Τον εαυτό μας τον έχουμε βάλει πολύ κάτω από την ομπρέλα της ομάδας. Μπορώ να αντιπαρατεθώ πολύ εύκολα με κάποιον. Δεν νιώθω την ανάγκη να αντιμετατίθεμαι για τον εαυτό μου. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι γίνεται ζημιά στην ομάδα. Θες να χτυπήσεις τον Βασίλη, χτύπα τον απ’ ευθείας. Δυστυχώς αυτό που γίνεται, γυρίζει στην ομάδα κι αυτό είναι που με πειράζει. Δημιουργείται κακό κλίμα στην ομάδα. Αν είναι εύκολο να ‘ρθει κάποιος άλλος κοντά στην ομάδα, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, την άλλη στιγμή φεύγουμε. Αν κάποιος νομίζει ότι είναι πιο ικανός, ας αναλάβει αυτός. Όμως δεν πρέπει να δημιουργείς θέμα στον οργανισμό. Γιατί χτυπώντας μ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργείς θέμα στον οργανισμό. Αν γίνουν επεισόδια τη Δευτέρα, μπορεί να τα πληρώσει ο Αλέξης και ο Βασίλης, όμως αυτό που θα γίνει στην ουσία είναι πλήγμα στη Νίκη Βόλου και όχι στα πρόσωπα».

Για την υπόθεση του Απονσά: «Γίνεται ένας αγώνας και σ’ αυτό το θέμα. Δεν έχει γίνει ακόμα η συνεδρίαση και πιέζουμε να γίνει την Παρασκευή. Έχουμε περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, γιατί αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν αυθημερόν. Και Δευτέρα να συνεδριάσει η Επιτροπή, αν είναι θετική η απόφαση, ο παίκτης θα είναι στη διάθεσή μας. Ο ποδοσφαιριστής έχει ενσωματωθεί στην ομάδα και θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ, μακάρι να τον έχουμε στον αγώνα. Έχουμε αρκετούς ετοιμοπόλεμους παίκτες και η ομάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον αγώνα. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό το ματς για τον κόσμο της ομάδας και το έχουν καταλάβει. Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, είναι η ψυχολογία που θα δημιουργήσει και νομίζω θα πάμε όσο πιο δυνατά γίνεται, για να το κερδίσουμε».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις