Γιορτές λουκάνικου και τσίπουρου θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε Σταγιάτες και Κατηχώρι αντίστοιχα.
Η Γιορτή Λουκάνικου θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία των Σταγιατών σε συνεργασία του Δήμου Βόλου, του τοπικού εκπροσώπου και την ευγενική χορηγία της «Πηλιορείτικα Λουκάνικα Στράκα».
Το λουκάνικο είναι το πιο γνωστό προϊόν των Σταγιατών, ένα προϊόν με μεγάλη παράδοση για την τοπική οικονομία της περιοχής που ξεκίνησε να παράγεται με «πρωτόγονα» μέσα από τον προπερασμένο αιώνα και με το μεράκι των παραγωγών αλλά και την εξέλιξη των μέσων παραγωγής, τα λουκάνικα Σταγιατών απέκτησαν φήμη και πέραν του ελληνικού χώρου, στην Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Η Γιορτή Λουκάνικου θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία των Σταγιατών σε συνεργασία του Δήμου Βόλου, του τοπικού εκπροσώπου και την ευγενική χορηγία της «Πηλιορείτικα Λουκάνικα Στράκα».
Το λουκάνικο είναι το πιο γνωστό προϊόν των Σταγιατών, ένα προϊόν με μεγάλη παράδοση για την τοπική οικονομία της περιοχής που ξεκίνησε να παράγεται με «πρωτόγονα» μέσα από τον προπερασμένο αιώνα και με το μεράκι των παραγωγών αλλά και την εξέλιξη των μέσων παραγωγής, τα λουκάνικα Σταγιατών απέκτησαν φήμη και πέραν του ελληνικού χώρου, στην Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Στις 9.30 απόψε το βράδυ θα ξεκινήσει η εκδήλωση που εκτός από τη δοκιμή του γευστικού λουκάνικου των Σταγιατών περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους τοπικής ορχήστρας.
Σήμερα επίσης, στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου του Κατηχωρίου, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τσίπουρου, η γιορτή του τοπικού προϊόντος που χαρακτηρίζει την τοπική κοινότητα του Κατηχωρίου. Για να μη χαθεί η τέχνη παρασκευής τσίπουρου με την παραδοσιακή μέθοδο, στη Γιορτή Τσίπουρου παράγεται επί τόπου το προϊόν με την παραδοσιακή μέθοδο, της οποίας τη διαδικασία παρακολουθεί το κοινό στο οποίο προσφέρεται στη συνέχεια δωρεάν το παραγόμενο προϊόν. Ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με ήχους και μελωδίες της περιοχής.
Σήμερα επίσης, στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου του Κατηχωρίου, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τσίπουρου, η γιορτή του τοπικού προϊόντος που χαρακτηρίζει την τοπική κοινότητα του Κατηχωρίου. Για να μη χαθεί η τέχνη παρασκευής τσίπουρου με την παραδοσιακή μέθοδο, στη Γιορτή Τσίπουρου παράγεται επί τόπου το προϊόν με την παραδοσιακή μέθοδο, της οποίας τη διαδικασία παρακολουθεί το κοινό στο οποίο προσφέρεται στη συνέχεια δωρεάν το παραγόμενο προϊόν. Ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με ήχους και μελωδίες της περιοχής.
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις