Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα πρόκρισης για Ατλέτικο

Έπεσε από την… Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι! Ο λόγος για την Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία απέσπασε ένα υπερπολύτιμο 1-1 στην έδρα της Άρσεναλ την Πέμπτη (26/4) και πήρε προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο από νωρίς, δέχθηκαν ασφυκτική πίεση από τους γηπεδούχους, που σκόραραν στο 61′, αλλά στη μοναδική κλασική τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να κάνει το 1-1.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, τα αίματα άναψαν… Ο Βρσάλικο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Λακαζέτ και αποβλήθηκε. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «κανονιέρηδες« πήραν τα ηνία και είχαν δύο καλές στιγμές με Κοσιελνί (21′) και Μονρεάλ (31′).

Πάντως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς ο ρυθμός τους έπεσε και, μάλιστα, απειλήθηκαν στο 37′ με το σουτ του Γκριεζμάν που απέκρουσε ο Οσπίνα.

Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα του Βενγκέρ άσκησε ασφυκτική πίεση στα καρέ του Όμπλακ και στο 61′ δικαιώθηκε, με τον Λακαζέτ να σκοράρει με κεφαλιά και να της δίνει προβάδισμα.

Ωστόσο, η απάντηση των «ροχιμπλάνκος» ήρθε από το πουθενά… Στο 82′ ο Γκριεζμάν ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Κοσιελνί και με πλασέ νίκησε τον Όμπλακ για το 1-1.

Στο 87′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-1, αλλά ο Όμπλακ πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση στην κεφαλιά του Ράμσεϊ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Κοσιελνί, Μουστάφι, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Τζάκα, Γουέλμπεκ, Οζίλ, Λακαζέτ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βρσάλικο, Λούκας Ερνάντες, Γοδίν, Χιμένες, Κορέα (75′ Σάβιτς), Κόκε, Σαούλ, Πάρτεϊ, Γκριεζμάν (86′ Τόρες), Γκαμεϊρό (65′ Γκάμπι)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις