Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Βόλου, 0-1 τον ΓΣ Αλμυρού

Ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας με 0-1 τον ΓΣ Αλμυρού, χάρη σε όμορφο γκολ του Σερτζίνιο στο 48’, με τους Βολιώτες να παίρνουν σπουδαίο «διπλό» σε μία από τις δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιουργώντας πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ και κατέκτησαν δίκαια τη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη κατάφεραν να πάρουν τελικά τη νίκη, με τέρμα που σημείωσαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, διασπώντας για πολλοστή φορά την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν σε πρώτο πλάνο να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, όμως, δεν κατάφερε να μετουσιώσει κάποια από τις φάσεις που δημιούργησε σε γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Επίσης, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν σε πρώτο χρόνο να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη, πράγμα που κατάφεραν, ενώ θέλησαν να «χτυπήσουν» τον Ολυμπιακό στην κόντρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς δημιούργησαν μόνο μια τελική προσπάθεια, η οποία δεν ανησύχησε τον Γιακουμή.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πρώτη καλή στιγμή του, σημειώνοντας το 0-1 με κοντινή κεφαλιά του Σερτζίνιο, έπειτα από μαγική σέντρα του Λώττα από τη δεξιά πλευρά. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ το πλασέ του Σαχινίδη στο 60’ και την κεφαλιά του Φλίγκου στο 73’ και το γυριστό σουτ του ίδιου παίκτη στο 84’, παρατείνοντας την αγωνία του κόσμου του, που ταξίδεψε μέχρι τον Αλμυρό. Ωστόσο, το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν το «διπλό».

Μετά και το εξ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τον ΓΣ Αλμυρού, το οποίο έληξε με σκορ 0-1, ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε τις 12 νίκες στο πρωτάθλημα. Πλέον, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη έχει συγκεντρώσει συνολικά 38 βαθμούς, καθώς μετρά 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι σήμερα έχουν βρει «δίχτυα» 40 φορές, ενώ έχουν μαζέψει τη μπάλα από την εστία τους σε 9 περιπτώσεις.

Πώς παρατάχθηκε ο ΓΣ Αλμυρού
Ο προπονητής των γηπεδούχων, Στέλιος Αρσένος, παρέταξε τους «κυανόλευκους» με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Σταυράκης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τοποθετήθηκαν οι Καρράς, Στουρνάρας, Ναουμίδης και Μπαρούτας. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Δημηνάς και Αλεξανδρής που είχαν δίπλα τους τον Τσιώλη από τη δεξιά πλευρά και τον Γκίκα από την αριστερή. Επίσης, το κεντρικό επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων αποτέλεσαν οι Κοντοβάς και Αναστασίου.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπουτσογιαννόπουλος και το αριστερό ο Ρόκας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Παπαϊωάννου. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κόλα και Οικονομόπουλος, που είχαν μπροστά τους στον άξονα τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Φλίγκος από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Σαχινίδης.

Ανούσια κατοχή από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα, ανήκε στους «ερυθρόλευκους». Στο 17’ ο Σερτζίνιο έπιασε από κοντά την κεφαλιά, έπειτα από μακρινή μπαλιά του Οικονομόπουλου, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λώττας έβγαλε πρόσωπο με πρόσωπο τον Σαχινίδη με τον Σταυράκη, αλλά ο σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων» δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στο 25’ οι γηπεδούχοι άλλαξαν το πλάνο τους, με τον Στέλιο Αρσένο να αφήνει μόνο τον Αναστασίου στην κορυφή της επίθεσης, αλλάζοντας και τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας, καθώς ο Τσιώλης πέρασε στον άξονα, ενώ ο Κοντοβάς στο δεξί άκρο, με τον Γκίκα να έχει πιο επιθετικό ρόλο στο αριστερό άκρο. Επίσης, μετά από δύο λεπτά ο Σταυράκης αποχώρησε αναγκαστικά από το παιχνίδι, καθώς χτύπησε στο δεξί μηρό και τη θέση του πήρε ο Βίτσιος.
Στο 35’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, με το Σερτζίνιο να βγάζει στη συνέχεια τη σέντρα από τα αριστερά και τον Οικονομόπουλο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βίτσιου.
Στη συνέχεια, το κοντινό σουτ του Φλίγκου στο 37’, μπλόκαρε ο Βίτσιος, ενώ το σουτ που επιχείρησε από μακριά ο Λώττας στο 40’, κατέληξε εκτός εστίας. Στο 41’ ο ΓΣ Αλμυρού δημιούργησε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς. Ο Κοντοβάς έστρωσε τη μπάλα από τη δεξιά πλευρά στον Αναστασίου κι εκείνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα επάνω στον  Γιακουμή, ο οποίος μπλόκαρε.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Λώττας σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Βίτσιος κατάφερε και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 48’ ο Φλίγκος πλάσαρε ιδανικά τον τερματοφύλακα του ΓΣ Αλμυρού μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως, ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έτσι, οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια να έχει το προβάδισμα με το μέρος της.

Έδωσε τη λύση ο Σερτζίνιο στο δεύτερο μέρος
Ο Ολυμπιακός μπήκε ψυχωμένος στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ανοίξει το σκορ από νωρίς. Στο 48’ ο Λώττας έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τη δεξιά πλευρά, στέλνοντας τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Σερτζίνιο, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά από κοντά, έγραψε το 0-1, ανοίγοντας το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματά του. Ο Σερτζίνιο έβγαλε υπέροχη συρτή σέντρα από την αριστερή πλευρά, αλλά ο Σαχινίδης, που βρισκόταν μόνος  του στο ύψος της μικρής περιοχής, πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βίτσιου.
Στο 73’ ο Φλίγκος βρέθηκε ολομόναχος στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε, έπειτα από σέντρα του Λώττα από τον άξονα, δεν ανησύχησε τον Βίτσιο, ο οποίος παρακολουθούσε τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Στο 81’ και πάλι ο Φλίγκος δεν μπόρεσε να στείλει με τοπ κεφάλι από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα από την αριστερή πλευρά, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 84’ ο Φλίγκος έγινε αρχικά κάτοχος της μπάλας στη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής, πιάνοντας στη συνέχεια το γυριστό σουτ με το δεξί του πόδι, όμως, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 0-1.
Συγκλονιστικός ο κόσμος του Ολυμπιακού
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου έδωσαν το «παρών» στο δημοτικό γήπεδο του Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος», θέλοντας να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα για ένα ακόμη παιχνίδι. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» προσπαθούσαν από τις κερκίδες του γηπέδου, με τη φωνή τους και τα τραγούδια τους να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη, οι οποίοι έδιναν «μάχη» μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, ο κόσμος του Ολυμπιακού έκανε πράξη ένα από τα αγαπημένα του συνθήματα «Δεν σ’ αφήσαμε μόνο ποτέ..», αποδεικνύοντας πως πάντα βρίσκεται στο πλευρό των «ερυθρόλευκων».

Σκόρερ: 48’ Σερτζίνιο.
Κίτρινες: 21’ Σαχινίδης.
Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Πάντσης, Χριστοδούλου (Ημαθίας).
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης (27’ λ.τρ. Βίτσιος), Καρράς, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Ναουμίδης, Αλεξανδρής, Δημηνάς (74’ Παπακώστας), Γκίκας (57’ Τσελεπής), Κοντοβάς (57’ Τζοβάρας), Τσιώλης, Αναστασίου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρόκας, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Παπαϊωάννου, Σερτζίνιο (82’ Σκοπελίτης), Κόλα, Σαχινίδης (69’ Καμπλιώνης), Λώττας (92’ Πατσής), Φλίγκος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις