Ηλίας Βλάχος στο goalpost.gr: «Γι’ αυτό επέλεξα τον Πύρασο… – Στόχος η άνοδος»

Ο επιθετικός του Πυράσου Ν.Αγχιάλου, Ηλίας Βλάχος, αποτελεί έναν «δεινό» σκόρερ στη Μαγνησία, διακρινόμενος με τη φανέλα αρκετών ομάδων. Ο ποδοσφαιριστής παραχώρησε στο goalpost.gr μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τα μέχρι στιγμής ποδοσφαιρικά του χρόνια στην πόλη του Βόλου.

– Ηλία, η καταγωγή σου είναι από την Άμφισσα. Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν στο να έρθεις στην περιοχή της Μαγνησίας;

«Ήρθα στον Βόλο για σπουδές πριν από 8 χρόνια αλλά μου αρέσει πολύ και σκέφτομαι να εγκατασταθώ μόνιμα».

– Εδώ έχεις αγωνιστεί με τα χρώματα του Θησέα Αγριάς, του Πυράσου, του Μαγνησιακού και του Ολυμπιακού Βόλου μετρώντας συμμετοχές και πολλά γκολ τόσο στην Α’ΕΠΣΘ όσο και στη Γ’ Εθνική. Ποια είναι τα συναισθήματά σου ως «αρχισκόρερ» στις ομάδες που αγωνίστηκες;

«Σε όλες τις ομάδες είχαμε ένα εξαιρετικό κλίμα και βέβαια όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν πάρα πολύ καλοί και ικανοί. Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι που σε αυτές τις ομάδες επιτυγχάναμε τους στόχους μας και σαν αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας έρχονταν και τα πολλά γκολ».

– Πέρσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Α’τοπικής κατηγορίας αγωνίστηκες με τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού Βόλου. Πώς βίωσες γενικά τη χρονιά της ανόδου;

«Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά, καθώς ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν για πρώτη φορά στο τοπικό και έπρεπε οπωσδήποτε να ανεβεί στην παραπάνω κατηγορία λόγω του μεγέθους και της ιστορίας του. Δεν είχα αγωνιστεί ξανά σε μία τέτοια ομάδα με το μέγεθος του Ολυμπιακού και μου έκανε εντύπωση που είχαμε σε κάθε παιχνίδι πολύ κόσμο δίπλα μας ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικοί χαρακτήρες και πάρα πολύ καλοί παίκτες και μαζί με τον προπονητή και τη διοίκηση καταφέραμε να επιστρέψει η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες. Χάρηκα που βοήθησα έστω και λίγο σε αυτή την προσπάθεια».

– Σου έγινε πρόταση ανανέωσης για να παραμείνεις στον Ολυμπιακό Βόλου;

«Ναι έγιναν συζητήσεις το καλοκαίρι, αλλά αποφάσισα ότι το καλύτερο θα ήταν να παίξω και πάλι στο τοπικό που έχει λιγότερες ευθύνες και υποχρεώσεις από τη Γ’ Εθνική».

– Πώς αποφάσισες να επιστρέψεις στην ομάδα του Πυράσου;

«Οι άνθρωποι του Πυράσου, που απαρτίζουν τη διοίκηση, μου είναι γνώριμοι από την προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα πριν από τρία χρόνια, η οποία είχε συνδυαστεί με νταμπλ και εκείνη τη χρονιά δε μας είχε λείψει τίποτα. Είναι άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα και από την πρώτη συζήτηση που είχα μαζί τους κατάλαβα ότι φέτος θέλουν να κάνουν κάτι καλό. Οπότε απάντησα θετικά στην πρότασή τους».

– Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας;

«Η ομάδα φέτος φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να πάει όσο πιο μακριά μπορεί και στο κύπελλο. Γιατί όχι, στο τέλος να συνδυάσουμε και αυτή τη χρονιά με ένα νταμπλ».

– Στις 21 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η σέντρα του πρωταθλήματος στην Α’ΕΠΣΘ με τον Πύρασο να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σαρακηνό. Πώς προετοιμάζεστε για το ντέρμπι της πρεμιέρας;

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς αφού και ο Σαρακηνός με τις μεταγραφές που έχει κάνει φαίνεται πως ξεκάθαρος στόχος του είναι το πρωτάθλημα. Διαθέτει έμπειρους και ικανότατους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από παραπάνω κατηγορίες. Πιστεύω θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς με δυνατές μονομαχίες, γιατί και οι δύο ομάδες θα θέλουν τη νίκη για να ξεκινήσουν ιδανικά την κούρσα του πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας δουλεύουμε σκληρά σε όλη την προετοιμασία και έχουμε δύο εβδομάδες καιρό να προετοιμαστούμε για αυτό το ντέρμπι με τη βοήθεια του προπονητή μας. Θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις