Ηχηρά ονόματα εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

Εμπλοκή μυθιστορηματικών διαστάσεων με ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο, αποκαλύφτηκαν από τις έρευνες του Προέδρου της Αρχής ε.τ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για την υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που φέρεται να συνδέεται με τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 200 σελίδων πόρισμα Βουρλιώτη, που αποκάλυψε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του μεγαλύτερου κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που δρα στη χώρα μας από το 2012, αποτυπώνεται διαδρομή χρημάτων ανάμεσα σε πρόσωπα, που συνεργάζονταν στενά, με τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή και σε επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνταν επί χρόνια στο νησί των Ανέμων.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι, η σύνδεση αυτή μεταξύ των επιχειρηματιών, που συνδέονταν με το Γιάννη Μακρή με τους άλλους, που δραστηριοποιούνταν στη Μύκονο, δείχνει να διακόπτεται ενάμισι χρόνο πριν, μετά την επέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου στη Μύκονο, στο πλαίσιο της επιχείρησης νομιμότητας κατά της οικογομικής αυθαιρεσίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι έρευνες Βουρλιώτη, για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος μέσω του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού κατέδειξαν ότι, στη συνέχεια οι επιχειρηματίες στη Μύκονο, που είχαν συνδέονταν με πρόσωπα τα οποία συνεργάζονταν με το Γιαννη Μακρή, πούλησαν την επιχείρηση τους σε άλλους επιχειρηματίες από τα Αραβικά Εμιράτα, για να στήσουν επιχείρηση σε χώρα εκτός Ευρωπαικής Ενωσης.

Οι έρευνες του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, επανεστίασαν στη Μύκονο πρόσφατα, μετά την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, στο Ψυχικό.

Ο κ. Βουρλιώτης έχει βάλει στο στόχαστρο του 4 με 5 πρόσωπα, με τα οποία συνεργαζόταν ο 54χρονος τοπογράφος στη Μύκονο, ελπίζοντας ότι, μέσα από διαδρομές μαύρου χρήματος, ενδεχομένως να βρεθούν στοιχεία και για την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου.

Αλλωστε, η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, στη Βούλα, ήταν η άκρη του νήματος, για την αποκάλυψη του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που δρούσε σε πανελλήνια κλίμακα.

Σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη, το οποίο έχει διαβιβαστεί τον ποδοσφαιρικό – αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού εμπλέκονται περίπου 60 άτομα, μεταξύ των οποίων γνωστοί πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και προπονητές, όπως και παράγοντες ομάδων της SL1, της SL2, αλλά και μικρών ομάδων του ερασιτεχνικού και τοπικού πρωταθλήματος.

Από τα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, φέρονται να έχουν διακινηθεί ποσά από παράνομο στοίχημα, που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ!!!

Η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη λειτούργησε σαρωτικά, καθώς οι αποκαλύψεις, για μαύρο χρήμα από παράνομο στοίχημα δεν περιορίστηκαν μόνο στο ποδόσφαιρο.

Κατά πληροφορίες, οι έρευνες Βουρλιώτη έφεραν στην επιφάνεια παράνομο στοίχημα, με εμπλεκόμενες στοιχηματικές εταιρίες, ακόμη και για αγώνες σκάκι!!!

monobala.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις