Η Τσέλσι κρατάει στην αναμονή τον Ολυμπιακό

Η πρόκριση της Τσέλσι επί της Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία εξέλιξη που κρατάει στην… τσίτα τον Ολυμπιακό για τον προκριματικό γύρο από τον οποίο θα ξεκινήσει στο Champions League της ερχόμενης σεζόν.Advertisement

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης για να ξεκινήσουν σίγουρα από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και όχι από τον 1ο. Η Τσέλσι βρέθηκε στον τελικό και ο Ολυμπιακός θέλει ακόμα και εάν κατακτήσει το φετινό τρόπαιο να μην μείνει εκτός του Champions League μέσα από την Premier League. Με λίγα λόγια οι Πειραιώτες δεν θέλουν να πάρει το Champions League ομάδα που δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στην επόμενη διοργάνωση από το εγχώριο πρωτάθλημά της.

Με αυτό σε ισχύ; Μπαίνει αυτομάτως στους ομίλους της επόμενης σεζόν η πρωταθλήτρια Τουρκίας (λογικά η Μπεσίκτας) και από το ντόμινο που σχηματίζεται, ο Ολυμπιακός ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό (20-21/7).

Παράλληλα επειδή οι Τούρκοι μας χαιρετούν, οι πρωταθλητές Ελλάδας γίνεται μέλος της «ισχυρότερης» τετράδας των προκριματικών. Εκείνης που έχει ατού «ισχυρού» ως και την κλήρωση των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός θέλει στα προκριματικά να βρεθούν το πολύ τρεις ομάδες με μεγαλύτερη ειδική βαθμολογία από τη δική του (43.000). Οι υποψήφιες τυπικά είναι έξι: Μπεσίκτας, Σλάβια Πράγας, Σάλτσμπουργκ, Βασιλεία, Κοπεγχάγη και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η Σλάβια, η Σάλτσμπουργκ και η Ντιναμό φαίνεται ότι θα κερδίσουν το πρωτάθλημα σε Τσεχία, Αυστρία και Κροατία αντίστοιχα.

Η Βασιλεία όμως δεν έχει καμία πιθανότητα στην Ελβετία, και η Κοπεγχάγη είναι τεράστιο αουτσάιντερ στη Δανία. Άρα επί της ουσίας οι αντίπαλοι είναι τέσσερις για τρεις θέσεις. Και αν η Μπεσίκτας βρεθεί απευθείας στους ομίλους, το σενάριο γίνεται ιδεατό. Αν η νέος κάτοχος του Champions League δεν χρειαστεί το «εισιτήριο» bonus, η πρωταθλήτρια Τουρκίας κουνάει απευθείας το σεντόνι. Και ο Ολυμπιακός μένει με Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σλάβια Πράγας στο καρέ ισχυρών για τα ισάριθμα εισιτήρια που προσφέρει για του ομίλους το «μονοπάτι των πρωταθλητών».

Αν πάλι επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο και η επόμενη Βασίλισσα χρειαστεί το εισιτήριο «κατόχου» για την επόμενη διοργάνωση; Τότε ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει αυτόματα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο ξεκινά από τον πρώτο γύρο αλλά μπορεί να βρεθεί στους «ανίσχυρους» της κλήρωσης από τον τρίτο προκριματικό. Όπερ σημαίνει να αντιμετωπίσει μια από τις ομάδες που αναφέραμε για την πρόκριση στα πλέι οφ και ίσως μια ακόμη για την πρόκριση στους ομίλους. Μπέρδεμα; Και λίγα λέτε.

Η Τσέλσι αυτή τη στιγμή είναι 4η στην Premier League. Κερδίζει εισιτήριο από το πρωτάθλημα για το επόμενο Champions League. Είναι όμως μόλις στο +3 από τη 5η Γουεστ Χαμ (61β-58β) και στο +5 από την Τότεναμ. Απομένουν 4 αγωνιστικές ως το φινάλε. Και το πρόγραμμα της είναι φωτιά: Εκτός με τη Μάντσεστερ Σίτι το Σάββατο (8/5), εντός με την Άρσεναλ (12/5) την Τετάρτη σε Λονδρέζικο ντέρμπι. Εντός με την3η της βαθμολογίας Λέστερ (18/5) που προφανώς με τη σειρά της καίγεται να κρατήσει το εισιτήριο. Εκτός στον επίλογο με την Άστον Βίλα (23/5) έξι μέρες πριν από τον τελικό της Πόλης.

Οι σχετικές ημερομηνίες:
Α’ προκριματικός γύρος Champions League
Κλήρωση: 15 Ιουνίου 2021
Πρώτο παιχνίδι: 6-7 Ιουλίου 2021
Δεύτερο παιχνίδι: 13-14 Ιουλίου 2021

Β’ προκριματικός γύρος Champions League
Κλήρωση: 16 Ιουνίου 2021
Πρώτο παιχνίδι: 20-21 Ιουλίου 2021
Δεύτερο παιχνίδι: 27-28 Ιουλίου 2021

Γ’ προκριματικός γύρος Champions League
Κλήρωση: 19 Ιουλίου 2021
Πρώτο παιχνίδι: 3-4 Αυγούστου 2021
Δεύτερο παιχνίδι: 10 Αυγούστου 2021

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις