Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Δανιήλ:
Αν μπορεί ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί στο εξωτερικό: «Σίγουρα είναι εφικτό, το έχει συμπεριλάβει η προκήρυξη. Κατ’ αρχήν πρέπει να βγει το ζευγάρι του τελικού και πιστεύω ότι εκεί θα πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις των δυο ομάδων που προσωπικά θεωρώ ότι για το εξωτερικό πρέπει να υπάρχει και μία οικονομική πρόταση για να καλυφθούν και οι ομάδες και τα έξοδα, το μπάτζετ του τελικού. Αν υπάρχει το μπάτζετ και πέσει στο τραπέζι, ποιος φιναλίστ δε θα θέλει πάει έξω; Όταν έχεις 2,5 εκατ. ευρώ έσοδα, αυτά που θα εισπράξουν οι ομάδες θα είναι παραπάνω.
Φέτος προβλέψαμε στην προκήρυξη να τελειώσουν αρχές Μαρτίου οι ημιτελικοί για να υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποφασίσουμε. Στην Αγγλία υπάρχει το Γουέμπλεϊ, στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο γήπεδο; Και στο ΟΑΚΑ δημιουργούνται προβλήματα. Υπάρχει ένα ιστορικό γήπεδο μόνο για τελικούς στην Ελλάδα; Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα με την ανάπτυξη στην Αγγλία.
Για το αν ο τελικό Κυπέλλου μπορεί να γίνει στο Λονδίνο, ο δικηγόρος Γρηγόρης Ιωαννίδης δήλωσε: «Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο θα πρέπει ένας τελικός του ελληνικού Κυπέλλου να γίνει στο εξωτερικό. Φαντάζομαι ο κύριος λόγος θα είναι εμπορικός, αν φυσικά τα έσοδα υπερβαίνουν κατά πολύ τα έξοδα, γιατί όχι; Αλλά ίσως να λογαριάζουν και χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να δίνει το γήπεδό της αλλά θα πρέπει να δούμε και άλλα διαδικαστικά θέματα.
Για να γίνει ο αγώνας εκεί θα πρέπει να δώσει άδεια το Ειρηνοδικείο της περιοχής, μετά να υπάρχει και άδεια της Αστυνομίας, αν έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω στους δρόμους. Και αυτό που ανησυχεί εμένα είναι ότι στα βρετανικά γήπεδα δε υπάρχουν κάγκελα.
Εδώ στην Ελλάδα παρατηρούμε ότι όταν γίνεται κάτι που δεν αρέσει στους φιλάθλους μπορούν και μπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους κι έχει κάγκελα. Και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει σε ένα γήπεδο χωρίς κάγκελα. Φοβάμαι γιατί ίσως φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή τι θα γίνει αν σε κάποιον δεν αρέσει η απόφαση του διαιτητή, δεν αρέσει το αποτέλεσμα και μπει μέσα; Θα δυσφημίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Πάνω σε αυτά, ο κ. Δανιήλ τόνισε: «Προσωπικά καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει τελικός Κυπέλλου στο εξωτερικό, ίσως ήταν πιο εύκολο αν είχαμε Σούπερ Καπ. Ο λόγος είναι να πας κάπου που έχει κοιτίδα ελληνισμού. Εγώ ενστερνίζομαι τη σκέψη του κ Ιωαννίδη αλλά σκεφτείτε έξοδα. Γι αυτό είπα στην αρχή ότι θα πρέπει να υπάρχει πολύ εξεζητημένο οικονομικό κέρδος. Αν έχει ο κ. Μπαλτάκος τέτοια στοιχεία για 2,5 εκατομμύρια ευρώ ΟΚ αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια όποτε είχαμε κόσμο και ειδικά πέρσι μετά από τρία χρόνια χωρίς κόσμο εξελίχθηκε ένα τελικός που διήρκεσε κοντά στις 4 ώρες. Ίσως πάνω σε αυτό ο πρόεδρος σκέφτεται την αποφυγή των επεισοδίων που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αποφεύγονται. Αλλά αυτά είναι προσωπικές του σκέψεις».
Αν αποκτήσει γήπεδο η Εθνική: «Το πρόβλημα είναι ότι παλεύουμε ακόμα να βρούμε προπονητήριο. Οπότε για γήπεδο που να γίνεται μία γιορτή του ποδοσφαίρου είναι ακατόρθωτο γιατί εδώ ασχολούμαστε με άλλα πράγματα και όχι με το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι πως η κυβέρνηση χρηματοδοτεί όταν δεν κάθεται με την ομοσπονδία για να βάλει και κάποια κριτήρια χρηματοδότησης. Μήπως αφού χρηματοδοτήσεις να «απαιτήσεις» και κάποια πράγματα από τις ΠΑΕ.
Ήδη έχει ξεκινήσει η κουβέντα για το αθλητικό κέντρο και έχουν βρεθεί δύο χώροι, ένας στην Ελευσίνα και ένας λίγο πιο κάτω δε θυμάμαι ακριβώς την τοποθεσία. ».
Για την εμπλοκή της πολιτικής στο ποδόσφαιρο: «Στην Ελλάδα δυστυχώς το αιώνιο πρόβλημα είναι ότι οι κυβερνήσεις εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο και βλέπετε το αποτέλεσμα. Ξέρετε ότι 220 ερασιτεχνικά σωματεία δεν παίζουν ποδόσφαιρο; Όσο επικαλούμαστε την πολιτική δυστυχώς αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Εγώ ξέρω ότι υπήρχε μία απεργία και σταμάτησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επανήλθαμε γιατί σεβαστήκαμε τις ομάδες. Με αυτό που ξέρω εγώ με απόφαση είναι ότι αν το καλοκαίρι αυτός ο νόμος δεν αρθεί ως προς τη συμμετοχή των ομάδων, την επόμενη σεζόν δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Αυτό ξέρω από μέσα, σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας για μένα είναι ξεκάθαρο. Δεν μιλάω για αθέμιτη παρέμβαση σε όρους χρηματοδότησης και εποπτικού ελέγχου αλλά για επεμβάσεις στις προκηρύξεις πρωταθλημάτων, που το κράτος αποφασίζει ποιος θα παίξει ποδόσφαιρο. Τις αναδιαρθρώσεις, αν το σωματείο δεν είναι στο μητρώο δε θα παίξει ποδόσφαιρο. Επιτρέψτε αυτό να το κάνει το ποδόσφαιρο».
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις