Θλίψη στον Βόλο: “Έσβησε” στην εντατική ο Αλέκος Κουτσελίνης

Έχασε την “μάχη” για την ζωή ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας Αλέκος Κουτσελίνης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια εργασιών σε σπίτι που διατηρεί η οικογένειά του στη Ζαγορά και μεταφέρθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ενώ στη συνέχεια έγινε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ο Αλ. Κουτσελίνης, ηλικίας 60 ετών, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τα τελευταία 24ωρα. Χθες, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κλινικά νεκρός και ενημέρωσαν την οικογένειά του, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει δωρεά οργάνων και αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, έφτασε στον Βόλο ειδική ομάδα γιατρών που ειδικεύονται στις μεταμοσχεύσεις και στήθηκε αερογέφυρα ζωής, ώστε να γίνει η λήψη των οργάνων του.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν έπεσε από σκάλα και προσγειώθηκε στο έδαφος από ύψος έξι μέτρων. Ελλείψει διαθέσιμου ασθενοφόρου, κινητοποιήθηκαν συγχωριανοί του που τον μετέφεραν πάνω σε καρότσα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Το θέμα έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις και, μάλιστα, τοποθετήθηκε γι’ αυτό σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός υγείας Αδ. Γεωργιάδης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Ζαγορά. Ήταν Πολιτικός Μηχανικός και εργαζόταν ως μέλος ΕΤΕΠ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιτελώντας εργαστηριακό και διδακτικό έργο.
Ήταν μέλος της Συγκλήτου του Π.Θ., κατά περιόδους, ως εκπρόσωπος των μελών ΕΤΕΠ, πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας τα τελευταία 15 χρόνια (εθελοντική οργάνωση). Επίσης, ήταν συνιδρυτής – οργανωτής του αυτοδιαχειριζόμενου κέντρου πολιτισμού «Κοινότητα Νέων Βόλου», ενώ κατά καιρούς διετέλεσε μέλος των Δ.Σ ΚΕΚΑΝΑΜ, Οργανισμού Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού Δήμου Βόλου, ΕΛΚΕΠΑ Μαγνησίας, ΕΕΤΕΜ Μαγνησίας.
Ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου με το συνδυασμό “Συμμαχία για το Βόλο”.

gegonota.news

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις