Καβακάς: «Αυτοί είναι διεκδικητές του τίτλου στον 2ο όμιλο» – Τι είπε για τον Ολυμπιακό Βόλου

Για την προσπάθεια άμεσης επανόδου της Αναγέννησης Καρδίτσας στη Super League 2 μίλησε στο monobala.gr ο προπονητής της, Τίμος Καβακάς, που πέρυσι πανηγύρισε προβιβασμό με την Καβάλα, με μεγάλα σερί και αρκετά ρεκόρ.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο «3/3» στην εκκίνηση, στη δύσκολη έξοδο στη Ζάκυνθο την Κυριακή (13/10, 16.00), αλλά και στο περιβάλλον αυξημένου ανταγωνισμού στο Β΄ όμιλο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ακόμα είναι αρχή, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, σε δύσκολο όμιλο, με πολλές καλές ομάδες. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, θέλουμε να αλλάξουμε κατηγορία. Όλες οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, είναι λογικό. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη διοίκηση, οργανωτικά και την καθημερινή προσπάθεια των παιδιών, από την προετοιμασία, αλλά και την εικόνα στα ματς. Είμαστε σε καλό δρόμο. Δε κρύψαμε ότι θέλουμε την πρωτιά, για να γίνει όμως χρειάζεται δουλειά, έχει δρόμο».

«Δύσκολη έξοδος στη Ζάκυνθο – Νωρίς να λέμε για φαβορί»

Για να συνεχίσει ο Τίμος Καβακάς: «Παίζουμε την Κυριακή στη Ζάκυνθο, είναι δύσκολη έξοδος. Είναι από τις καλές ομάδες, και αυτή έχει υψηλές βλέψεις. Θα προετοιμαστούμε, για ένα μεγάλο ταξίδι και να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, τη νίκη με καλό αντίπαλο. Είναι νωρίς να μιλάμε για φαβορί. Εξαρχής είπαμε να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, να βελτιωνόμαστε. Υπάρχουν σε αυτό το γκρουπ 6-7 καλές ομάδες, με υψηλούς στόχους. Πάντα βγαίνουν εκπλήξεις. Είναι όμιλος που έχει πολλά ταξίδια, πολλά παιχνίδια, θέλουν βάθος οι ομάδες για να ανταπεξέλθουν, σε τιμωρίες, τραυματισμούς, κούραση».

«Ξέφυγε στο μπάτζετ ο Πιερικός – Καθοριστικά στοιχεία συνέπεια και διαχείριση αρνητικών αποτελεσμάτων»

Όσο για το ποιους ανταγωνιστές υπολογίζει παραπάνω, αλλά και το που θα κριθεί η άνοδος; «Ο Πιερικός έχει ξεφύγει στο μπάτζετ, από αυτή την άποψη είναι πιο μπροστά από όλους, σε χρήματα που δαπανήθηκαν. Ο Β΄ όμιλος είναι πιο δύσκολος από τον Α΄, ειδικά τον περσινό, που είχαμε πάρει άνοδο με την Καβάλα. Υπάρχουν πολλοί διεκδικητές της διάκρισης που βλέπουν ψηλά, όπως Τηλυκράτης Λευκάδας, Αναγέννηση Άρτας, Ζάκυνθος, Ολυμπιακός Βόλου και Τρίκαλα. Ομάδες ιστορικές, με δυναμική. Είδαμε τη νεανική Κοζάνη να παίρνει αποτέλεσμα από τον Πιερικό. Δεν υπάρχουν διαλυμένες ομάδες, ενώ υπάρχουν πολλά μακρινά ταξίδια, με αποστάσεις. Πρέπει να έχεις καλή ομάδα, ενώ θα παίξει καθοριστικό παράγοντα η καλή οργάνωση και η συνέπεια που πρέπει να έχει η διοίκηση, όπως και η σωστή διαχείριση όταν έρθουν τα άσχημα αποτελέσματα Καθοριστικοί παράγοντες για την πορεία των ομάδων. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, αλλά παίζουν ρόλο πολλά».

«Πήραμε καλούς παίκτες και για του χρόνου – Απέρριψα δυο προτάσεις Super League 2»

Ακολούθως, ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη λειτουργία της ομάδας. Οργανωθήκαμε καλά σε μικρό διάστημα, καθημερινά οργανωνόμαστε. Aποκτήσαμε καλούς παικτες, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για του χρόνου. Δέχτηκα δυο προτάσεις από ομάδες Super League 2 από τότε που ανέλαβα, αλλά δε πάω, γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ. Έχουμε σχετικά μικρό ρόστερ, αλλά πολύ καλό υλικό, πολλούς παίκτες επιπέδου Super League 2, με ποιότητα, εμπειρία και λύσεις, ενώ είμαστε αθλητική ομάδα».

«Θετική αύρα από την έναρξη – Καλύτερο γήπεδο εμείς από όλη τη… Β΄ Εθνική, όχι μόνο στη Γ΄»

Για να καταλήξει ο Τίμος Καβακάς, με αναφορά στους φιλάθλους των «κιτρινόμαυρων»: «Στην Καρδίτσα υπάρχει θετική αύρα από την έναρξη της χρονιάς. Ο κόσμος αγαπά πολύ την ομάδα, έρχονται φίλαθλοι εκτός έδρας, όπως έγινε στην Κέρκυρα, ακούω ότι θα γίνει και στη Ζάκυνθο. Ο κόσμος συσπειρώνεται, θα μαζέψει κόσμο φέτος η Αναγέννηση, εντός μπορεί και 2.000 κόσμο. Επίσης, διαθέτουμε το καλύτερο γήπεδο όχι μόνο στη Γ΄ Εθνική, αλλά και στους δυο ομίλους της Super League 2. Ο τάπητας είναι… μοκέτα! Είναι μεγάλη δύναμή μας ο κόσμος. Έχει ενθουσιασμό, δεν υπάρχει γκρίνια, αλλά πραγματική συμπαράσταση στους παίκτες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις