Καγιούλης: «Δεν είναι απαγορευτικά τα χρέη… για τη Super League 2»

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο νέος διοικητικός ηγέτης του ΑΟ Τρίκαλα, Νίκος Καγιούλης.

Ο έμπειρος παράγοντας στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο σχέδιο και το πλάνο που έχει εκπονήσει για τη θεσσαλική ομάδα.

«Εγγυώμαι την ομαλή λειτουργία της ομάδας και έχω μακροχρόνιο σχέδιο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε, να προσφέρουμε και να αποκομίσουμε κέρδος σε βάθος χρόνου» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ αναφορικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τόνισε ότι ζει στη Γερμανία από το 1972 και πως από το 1985 ασχολείται με τον τομέα της εστίασης, έχοντας και εταιρείες τροφοδοσίας. Ταυτόχρονα, ο ίδιος επεσήμανε πως έχει μία εταιρεία μάνατζμεντ ποδοσφαίρου, όπως και ότι συμμετέχει μαζί με ένα γκρουπ επενδυτών σε δύο ακαδημίες, στη Νιγηρία και στο Μαρόκο.

Το χρονικό της εμπλοκής

Για την ανάμειξή του στα Τρίκαλα και την απόφαση του υπογράμμισε: «Ο Ζήσης Κατσαντώνης είναι αυτός που μίλησε αρχικά με τον συνεργάτη μου Στέλιο Μπέκα και μου μετέφεραν την πρόταση. Εν συνεχεία, είχα επικοινωνία και με την απερχόμενη διοίκηση του Ερασιτέχνη (Παρδάλης) και με την καινούργια του Άκη Αναστασίου με τον οποίο και τελικά συμφωνήσαμε».

Ο Νίκος Καγιούλης σημείωσε πως δίσταζε αρχικά, λόγω των προηγούμενων κακών εμπειριών που είχε από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ωστόσο οι συνθήκες εδώ ήταν διαφορετικές. Βρήκα ένα αθλητικό κέντρο που είναι παρόμοιο με αυτά που ξέρω σε Γερμανία και Ολλανδία. Χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις, που θα γίνουν εν καιρώ, είτε σε συνεργασία με τον Δήμο, είτε από εμάς».

Οι στόχοι του

Αναφορικά με το όραμά του για τα Τρίκαλα, είπε: «Ο πήχης δεν μπαίνει πουθενά. Το πόσο ψηλά θα φτάσουμε θα μας το δείξει η πορεία. Προχωράμε βήμα-βήμα, πρώτα για να στήσουμε την πρώτη ομάδα και μετά τις ακαδημίες. Θέλουμε να σέβονται όλοι και πάλι το όνομα των Τρικάλων. Με οργάνωση και ηρεμία και με την στήριξη όλων θα τα καταφέρουμε».

«Μου αρέσει να δουλεύω με νέους προπονητές»

Ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» αναφέρθηκε και στον προπονητή Νίκο Μανούρα: «Η απόφαση να παραμείνει είχε παρθεί από την στιγμή που έφυγε ο Σνούι. Θα ενισχύσουμε το προπονητικό τιμ ώστε να έχει την κατάλληλη στήριξη. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με νέους προπονητές». Όσο για τον Ολλανδό είπε: «Ήταν επιλογή μου γιατί είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Εξαιρετικός προπονητής αλλά δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην Ελλάδα».

Περί μεταγραφών…

Όσον αφορά τις μεταγραφές, ο ίδιος ανέφερε: «Μέχρι τέλη Οκτωβρίου μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Θα μιλήσουμε και με τον προπονητή και θα αποφασίσουμε» σημείωσε αφήνοντας ανοιχτό το θέμα για επιπλέον προσθήκες.

Κάλυψη σε Σαμολαδά

Όταν ο Στέλιος Μπέκας πήγε να ευχαριστήσει τον Νίκο Σαμολαδά  και υπήρξαν αντιδράσεις,  ο  Καγιούλης διευκρίνισε: «Δεν ξέρω τι  μπορεί να έγινε στο παρελθόν. Εγώ κρίνω τους ανθρώπους από αυτά που μπορούν να προσφέρουν. Από αυτό θα κριθούν όλα…»

Πρόεδρος ο Στέλιος Μπέκας

Ο Νίκος Καγιούλης μίλησε και για τις διοικητικές αλλαγές που θα γίνουν άμεσα. Το νέο ΔΣ του Ερασιτέχνη από 13μελές που είναι τώρα θα γίνει 7μελές και πρόεδρος του θα είναι ο Στέλιος Μπέκας, ο οποίος είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του: «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι ο Ερασιτέχνης να είναι καθαρός και να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη» συμπλήρωσε ο Άκης Αναστασίου.

Η σχέση με Μαντζανά και Σολομωνίδη

Σε ερώτηση για την σχέση των Παναγιώτη Μαντζανά και Ευθύμη Σολομωνίδη με την ομάδα τόνισε: «Εγγυητής και μπροστάρης στην προσπάθεια είμαι εγώ. Οι δύο αυτοί άνθρωποι βοηθούν οικονομικά, αλλά δεν έχουν σχέση με την διοίκηση της ομάδας, όπου τις αποφάσεις παίρνω εγώ. Τον Παναγιώτη Μαντζανά τον ξέρω χρόνια και συνεισφέρει σε πολλούς τομείς».

«Δεν είναι απαγορευτικά τα χρέη…»

Ερωτηθείς για το αν ο ΑΟΤ επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες και αν προτίθεται να καλύψει τα παλιά χρέη, που δείχνουν να αποτελούν βαρίδιο, είπε: «Ένας λόγος που άργησα να πάρω την απόφαση ήταν και αυτός. Τα έχω δει όλα και ξέρω τι θα αντιμετωπίσουμε. Τα νούμερα δεν είναι απαγορευτικά και έχει καλυφθεί και ένα μέρος από τον Αϊβάζογλου. Εννοείται λοιπόν ότι θα τα αναλάβουμε».

Αιχμές για την ακαδημία

Τέλος, ο Νίκος Καγιούλης αναφέρθηκε και στο θέμα της ακαδημίας, εκφράζοντας την βεβαιότητα του ότι θα πάει καλά, με τον Γιάννη Καλιτζάκη, που είναι επικεφαλής. Άφησε ωστόσο αιχμές για τα όσα βρήκε: «Άλλη ενημέρωση είχα, άλλα πράγματα είδα. Παραλάβαμε μηδέν παιδάκια. Δεν πειράζει όμως, θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: sportrikala.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις