Λύτρωση στο τελευταίο λεπτό για τον Ολυμπιακό Βόλου κόντρα στον Αίαντα

Το ματς στον Σαρακηνό δεν ήταν για καρδιακούς

Καρδιοχτύπησε αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Αίαντα Σούρπης που πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες και έφτασαν λίγα δευτερόλεπτα μακριά από μία γκέλα ολκής. Οι φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξαν το σκορ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντούρα από τη γωνία της περιοχής του Σταυράκη στο 14′. Η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε ωστόσο το γκολ δεν ήρθε στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με γκολ του Μπλατσέρη και όλα έδειχναν πως η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου. Όμως τα λεπτά κυλούσαν, το γκολ δεν έρχονταν με αποτέλεσμα το άγχος να βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Στέλιο Αρσένου. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς κυλούσε ολοταχώς προς την ισοπαλία, ήρθε η ανατροπή του Καρατσόλη στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον κ. Γραββάνη να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σκοπελίτης με τον Γκόγκο να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποκρούει. Το ριμπάουντ πήρε ο Καμπέρης που από κοντά λύτρωσε τον Ολυμπιακό Βολου.

Το ματς

Επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού από το πρώτο λεπτό

Μόλις στο 3′ ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του. Ο Σκοπελίτης γέμισε με φάουλ στην περιοχή, η κεφαλιά του αμαρκάριστου Κούλπα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Γκόγκου.
Ο Κούλπας αστόχησε με το κεφάλι και στο 7′, με την μπάλα να περνά δίπλα από αριστερό δοκάρι του Αίαντα μετά από σέντρα του Μπλατσέρη.

Στο 11′ οι ερυθρόλευκοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπλατσέρη βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Γκόγκο, όμως το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Πάγωσε τον Σαρακηνό ο Αίας

Στο 14′ ο Αίας κόντρα στην ροή του αγώνα και με ένα εξαιρετικό σουτ του Ντούρα άνοιξε το σκορ. Ο ποδοσφαιριστής του Αίαντα υποδέχθηκε από πλάγιο την μπάλα στη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής και με ξερό σουτ άφησε άγαλμα τον Σταυράκη.

Τρία λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι έχασαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να παραβιάσουν την εστία του Γκόγκου. Ο Κακάμης έκανε την επέλαση από τα δεξιά, γύρισε στον Σκοπελίτη, με τον Γκόγκο να διώχνει με τα πόδια το σουτ στην κίνηση του αρχηγού του Ολυμπιακού Βόλου

Σφυροκόπημα χωρίς γκολ

Η πίεση της βολιώτικης ομάδας έγινε ακόμη πιο ασφυκτική και στο 19′ ήταν η σειρά του Παπακώστα να αστοχήσει με κεφαλιά από κοντά. Από το ίδιο σημείο αστόχησε τρία λεπτά μετά ο Σέττος με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά που επιχείρησε στη σέντρα του Μπλατσέρη.

Με τη δράση να βρίσκεται συνεχώς στα καρέ του Γκόγκου συνεχίστηκε το παιχνίδι στον Σαρακηνό. Στο 34′ ο Σέττος από το ύψος της μικρής περιοχής και χωρίς πίεση αστόχησε με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από δεξί δοκάρι του Αίαντα.

Ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός Βόλου στο 37′. Ο Κυρίτσης σέρβιρε στον Σέττο που από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στην αγκαλιά του Γκόγκου κατέληξε η κεφαλιά του Σκοπελίτη, δύο λεπτά αργότερα.

Στο 40′ ο Αίας δημιούργησε τις προϋποθέσεις να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως το σουτ του Δημητρίου σε στρώσιμο του Ντούρα, κόντραρε και απομακρύνθηκε.

Στο 42′ ο Μπλατσέρη εκβίασε το πέναλτι με τον Γραββάνη να του δείχνει την κίτρινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καμπέρης έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ΄όταν το πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου εκμεταλλεύθηκε την πρώτη του καλή στιγμή στην επανάληψη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Στο 46′ ο Κακάμης σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Σέττος με κεφαλιά έστρωσε στον Μπλατσέρη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκόγκου.

Στο 57′ ο Γκόγκος κράτησε το 1-1 όταν με τα πόδια έσωσε την ομάδα του σε πλασέ του Καρατσόλη από θέση τετ α τετ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας και πάλι ο Καρατσόλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκόγκο σε σουτ στην κίνηση μετά από πάσα “πάρε – βάλε” του Σκοπελίτη.

Στο 69′ ήταν η σειρά του Σκοπελίτη να χάσει ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Κούλπας γέμισε από το κέντρο, η αδράνεια στο κέντρο της άμυνας έδωσε τη δυνατότητα στον αρχηγό του Ολυμπιακού Βόλου να κάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκόγκου.

Στο 86′ ο κ. Γραββάνης κιτρίνησε και τον Σκοπελίτη για “θέατρο” καθώς προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή σε μαρκάρισμα αμυντικού. Στο 90′ ο Τζέκα πήρε την κεφαλιά από καλή θέση με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό “παραθυράκι” της εστίας του Γκόγκου.

Λύτρωση με Καμπέρη

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καρατσόλη. Ο Γκόγκος απέκρουσε το πέναλτι του Σκοπελίτη ωστόσο η λύτρωση ήρθε από τον Καμπέρη που πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας τους ερυθρόλευκους.

Αρχικές συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Στ. Αρσένος): Σταυράκης, Σκοπελίτης, Σέττος, Παπακώστας, Παπαδήμος, Μπλατσέρη, Καμπέρης, Κούλπας, Καμπέρης, Κακάμης και Γκαλίτσιος
Αίας Σούρπης (Μ. Ανδρωνάς): Γκόγκος, Φαράντος, Μαγκανίκας, Γκρίνιας, Ξηροκώστας, Κατσαβριάς, Κουμπούρας, Καρράς, Κωστούλας, Δημητρίου, Ντούρας

Διαιτητής: Γραββάνης
Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις