Μεγάλο διπλό του Ηρακλή κόντρα στην ΑΕΛ

Οι Κυανόλευκοι στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη υποχρέωσαν την ΑΕΛ στην πρώτη εντός έδρας ήττα (2-0) της.

Η αλλαγή προπονητή στον ΠΟΤ Ηρακλή άλλαξε την ψυχολογία στους Θεσσαλονικείς και οι Κυανόλευκοι πανηγύρισαν ένα σπουδαίο «διπλό» την Κυριακή (18/12) στο Αλκαζάρ. Συγκεκριμένα, νίκησαν 2-0 την ΑΕΛ και την υποχρέωσαν στην πρώτη της ήττα εντός σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από 1 χρόνο και 8 μήνες (τελευταία στις 24/4/21 από τον ΟΦΗ)!

Οι Βυσσινί δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα και ο ΠΟΤ Ηρακλής στο 24′ προειδοποίησε με δοκάρι του Μανουσάκη έπειτα από διαγώνιο σουτ του Γιουμπιτάνα. Στο 40′ ο Θωμαΐδης ανέτρεψε τον Γιουμπιτάνα, ο διαιτητής εν μέσω διαμαρτυριών έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο Τομάς αστόχησε.

Ο ΠΟΤ Ηρακλής μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και στο 48′ ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Γιουμπιτάνα από τον Ηλιάδη. Παράβαση ο ρέφερι δεν είδε. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία με τον Γιουμπιτάνα στο 50′, είχαν δοκάρι με τον Άλεξιτς στο 53′ και τελικά πήραν το προβάδισμα στο 62′ με στατική φάση. Από εκτέλεση κόρνερ του Τομάς ο Χρουσιέλ με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η ΑΕΛ ρίσκαρε για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως αντί αυτού ήρθε το 0-2 στο 83′. Αυτή τη φορά ο Γιουμπιτάνα ήταν ο δημιουργός και ο Μελούνοβιτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

ΑΕΛ – ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ 0-2
Σκόρερ: 62′ κεφ. Χρουσιέλ, 83′ κεφ. Μελούνοβιτς
Δοκάρι: 24′ Μανουσάκης, 53′ Άλεξιτς
Χαμ. πέν.: 40′ Τομάς

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Κοσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Κ. Παπαγεωργίου (57′ Μιλτιάδης), Πλέγας, Θωμαΐδης (72′ Τσουμάνης), Μαυριάς (54′ Κούστα), Πεντρόζο, Νικολιάς.

ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Σίλβα (90′ Σγουρής), Πατράλης, Μανουσάκης (77′ Τότσκα), Άλεξιτς (59′ Μελούνοβιτς), Τομάς (77′ Δόρης), Γιουμπιτάνα (90′ Κουντουριώτης).

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Αραβίδης, Μητοφάνης (Αθήνας)

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις