Ο Μίλτος Καλόγηρος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, μετά τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, αφού είναι και ο μοναδικός που εκδήλωσε ενδιαφέρον να ηγηθεί της διοίκησης που θα προκύψει. Χθες παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στην οποία άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον της Ένωσης.
Εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου στην ΕΠΣΘ, με τη συμμετοχή μόνο των 18 σωματείων που εγγράφηκαν στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Έτσι, το νέο Δ.Σ. θα είναι εννεαμελές και όχι ενδεκαμελές όπως ήταν το τωρινό.
Επτά από τα υπάρχοντα μέλη της διοίκησης θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα. Πρόκειται για τους: Μίλτο Καλόγηρο, Δημήτρη Βελάνη, Χρήστο Οικονόμου, Βασίλη Τσιαμήτα, Δημήτρη Κλόντζα, Θανάση Αγγελόπουλο και Δημήτρη Λαμπρογιώργο, ενώ το κοινό ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν οι: Αργυρώ Κουκουσέλη, Τζίμης Καμπουρέλης και Άκης Σουγγάρης.
Υποψήφια αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Πρόδρομος Καθηνιώτης, Ευάγγελος Μπορίτας και Χρυσοβαλάντης Περκουλίδης. Για την εξελεγκτική επιτροπή υποψήφιοι είναι οι: Ηλίας Κωστούλας, Πέτρος Παλάσης, Αικατερίνη Χουλιαρά με αναπληρωματικό τον Τηλέμαχο Μαγαλιό.
Σε σχέση με το τωρινό συμβούλιο δεν θα είναι υποψήφιος ο επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Περικλής Λασκαράκης και οι Χρήστος Σαλάτας, Παντελής Παπαεμμανουηλίδης και Δημήτρης Φραντζής.
Για τη θέση του προέδρου, ο μόνος που εκδήλωσε ενδιαφέρον είναι ο τωρινός γενικός γραμματέας Μίλτος Καλόγηρος, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο μια και το έχει υπηρετήσει από διάφορα πόστα. Ο ίδιος μίλησε χθες για τη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του στην εκπομπή «Στο πέταλο» του ΣΠΟΡ fm 89,5 και στον αρχισυντάκτη του αθλητικού τμήματος της «Θ» Ευθύμη Χούτα. Αναλυτικά, τα όσα είπε:
(Απόδοση: Εφημερίδα Θεσσαλία)
Για ποιο λόγο αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΣΘ: «Με την ΕΠΣΘ πρωτοασχολήθηκα το 2015 σε μία δύσκολη στιγμή, αφού ήταν τιμωρημένη από την ΕΠΟ. Βγήκα μπροστά με παρότρυνση πολλών προέδρων από τους συλλόγους. Δεν είχα σκεφτεί τότε τη θέση του προέδρου στην Ένωση. Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν ο γενικός γραμματέας.
Όσο για την υποψηφιότητά μου τώρα για τη θέση του προέδρου, προέκυψε όταν ο κ. Λασκαράκης μας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Η υπόλοιπη ομάδα συζητήσαμε και από κοινού αποφασίσαμε να κατεβώ για πρόεδρος. Το ίδιο μου είπαν και αρκετοί πρόεδροι σωματείων με τους οποίους έκανα τη σχετική κουβέντα.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Λασκαράκη, αλλά και τους υπόλοιπους συνεργάτες που δεν θα είναι πάλι υποψήφιοι για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα έξι χρόνια. Θεωρώ ότι αυτό το διάστημα η Ένωση έκανε πολλά βήματα μπροστά. Επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με αντέχει όλα αυτά τα χρόνια διότι τα Σαββατοκύριακα συνήθως δεν με βλέπει».
Για πώς μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω το βολιώτικο ποδόσφαιρο: «Έχοντας υπηρετήσει το ποδόσφαιρο από όλα τα πόστα, ως ποδοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας, έχω σφαιρική γνώμη. Ο νομός μας έχει τη χαρά να εκπροσωπείται από επτά ομάδες σε Εθνικά πρωταθλήματα και αυτό είναι σημαντικό επίτευγμα. Όμως όταν μιλάμε για ΕΠΣΘ, μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να ξεκινάμε από τις ακαδημίες. Πρέπει να πάντα να δίνουμε μεγάλη βάση σε αυτό.
Είμαστε χαρούμενοι που την τελευταία εξαετία προσέξαμε πολύ το κομμάτι αυτό. Στην Α’ τοπική οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν ακαδημίες. Είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε κάνει ως διοίκηση, όσον αφορά τις μικτές ομάδες και τα πρωταθλήματα ακαδημιών. Όταν αναλάβαμε υπήρχαν στο νομό 30 γκρουπ ακαδημιών και τώρα είναι 100, ενώ για πρώτη φορά η μικτή έχει έναν προπονητή, όπως ο Αντώνης Μάνδαλος με δίπλωμα UEFA Α».
Για το πώς σκοπεύει να ενισχύσει τα σωματεία: «Κατ’ αρχάς όλα ήταν δύσκολα πριν την πανδημία και τώρα ακόμη περισσότερο. Οι παράγοντες των ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι έχουν πληγεί και ισχύει αυτό, αλλά τι να πουν και οι διοικούντες των ερασιτεχνικών συλλόγων;
Από πέρυσι βοηθάμε, π.χ. με τις δύο δωρεάν διαιτησίες και τις δηλώσεις συμμετοχής που μειώσαμε κατά πολύ. Είναι υποχρέωσή μας να βρούμε και άλλους πόρους για την ενίσχυση των σωματείων».
Για το αν η ΕΠΣΘ στηρίζει Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ: «Εννοείται πως στηρίζουμε τον Θοδωρή Ζαγοράκη, εξάλλου τον προτείναμε ως Ένωση. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η υποψηφιότητά του ήταν ό,τι καλύτερο. Έχει την όρεξη να πετύχει, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει τοξικότητα. Αν δεν σταματήσει τότε δύσκολα θα δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο».
Για την διοίκηση Γραμμένου στην Ομοσπονδία: «Ο κ. Γραμμένος ήθελε να κάνει κάποια παραπάνω πράγματα, αλλά δεν μπόρεσε λόγω της τοξικότητας στο ποδόσφαιρο. Πάντως, είναι έντιμος και καλός παράγοντας. Τον εκτιμώ πάρα πολύ».
Για το αν η νέα διοίκηση της ΕΠΣΘ θα διεκδικήσει αγώνα της Εθνικής ή διοργανώσεις ποδοσφαίρου στον Βόλο: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το αεροδρόμιο για να φέρουμε στον Βόλο την Εθνική, έστω και για φιλικό. Πάντως, θα κάνουμε προσπάθειες να γίνει κάποιος αγώνας της εδώ ή να πάρουμε κάποια διοργάνωση».
Για το αν ξεχνάμε για φέτος το πρωτάθλημα στις τοπικές κατηγορίες: «Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Είναι θέμα της ΕΠΟ. Αν ήταν στο χέρι μας θα το σταματούσαμε από… χθες. Από τον Νοέμβριο έχουν σταματήσει οι προπονήσεις. Χρειάζεται τουλάχιστον έξι εβδομάδες για να γίνει νέα προετοιμασία. Καλό είναι να επιτραπούν οι προπονήσεις, αλλά για παιχνίδια είναι δύσκολο.
Επίσης, πρέπει να ανοίξουν και οι ακαδημίες ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή που είναι ανοιχτά τα σχολεία και σε μία αίθουσα στοιβάζονται 20 και πλέον μαθητές, δεν καταλαβαίνω να μην ανοίξουν και οι ακαδημίες και τα παιδιά να παίζουν έξω στον καθαρό αέρα. Όλο αυτό έχει ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδάκια. Δεν ξέρω πόσα από αυτά θα επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο».
Για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στον Βόλο: «Είμαστε τυχεροί που είναι δήμαρχος ο Αχιλλέας Μπέος, που είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Έφτιαξε δύο γήπεδα και κάθε Σαββατοκύριακο το Βασδέκειο και το βοηθητικό του ΕΑΚ φιλοξενούν από τρία παιχνίδια. Επίσης, μας παραχώρησε και γραφεία για την Ένωση. Είμαστε καλά στο θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων».
Για το αν τη νέα σεζόν θα διατηρηθούν δύο οι κατηγορίες στο τοπικό πρωτάθλημα: «Προφανώς και δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Θα έχουμε έναν όμιλο στην Α’ κατηγορία και δύο στη Β’. Θέλαμε να επαναφέρουμε τη Γ’ κατηγορία, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα».
Για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΠΣΘ: «Από το 2015 η ΕΠΣΘ δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Δημιουργήσαμε ομάδα παλαιμάχων που δίνει αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ενισχύσαμε παλαιούς ποδοσφαιριστές και συμπολίτες μας που είχαν προβλήματα υγείας. Επίσης, θα έχουμε τράπεζα αίματος και με όποιο τρόπο μπορούμε θα βοηθάμε εκείνους που έχουν ανάγκη».
Για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών: «Όταν κάποιος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής τραυματιστεί στον αγώνα, αυτό γράφεται στο φύλλο αγώνα. Αν κάνει επέμβαση τα έξοδα τα αναλαμβάνει η ΕΠΟ. Αυτό ήδη ισχύει».
Για τους διαιτητές της ΕΠΣΘ: «Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ένωσης έχουμε τόσους πολλούς διαιτητές στις Εθνικές κατηγορίες. Το κομμάτι αυτό είναι δύσκολο. Όμως όλα αυτά τα χρόνια έγινε πολύ καλή δουλειά από τον πρόεδρο της ΤΕΔ Γιάννη Κουζάκη και τα μέλη Δημήτρη Κρητικό και Γιώργο Παγωνόπουλο. Μακάρι να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Λάθη πάντα θα γίνονται στα παιχνίδια, αλλά δόλος δεν θα υπάρχει».
Για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά: «Έχουμε πετύχει να υπάρχει μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Θεωρώ ότι θα συνεχιστεί αυτό και μακάρι να πετύχουμε κάτι παραπάνω».
Για το αν θα επιδιώξει να γίνει πραγματικότητα το «σπίτι της ΕΠΣΘ»: «Είμαστε από τις λίγες Ενώσεις χωρίς δικό μας «σπίτι». Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά δεν είναι και άπιαστο όνειρο. Είναι στα σχέδιά μας αυτό. Θα ζητήσουμε από τον Δήμο κάποιο χώρο για να ξεκινήσει το θέμα. Γενικότερα πρέπει από εδώ και πέρα να μιλάμε με έργα και όχι λόγια. Δεν είμαι πολιτικός για να λέω «θα». Θα δουλέψω με τους συνεργάτες μου για να πάμε μπροστά το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας».
Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις