Νίκη Βόλου: Σε καλό δρόμο ενόψει SL2 – Ποιοι ξεχώρισαν στο ματς του Κυπέλλου

Κυριαρχική στο α’μέρος, «έριξε» τον ρυθμό της στο δεύτερο!

Με έναν σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας αντίπαλο η Νίκη Βόλου κατάφερε να περάσει εύκολα από τον Παλαμά και να προκριθεί στη 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Του Βαγγέλη Τσαρούχα

Αναλύοντας το παιχνίδι των «κυανολεύκων» είδαμε στο πρώτο ημίχρονο μια ομάδα με σωστό πλάνο και αγωνιστικό προσανατολισμό σε όλες τις γραμμές και τους ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα το ματς. Η Νίκη «έβγαζε» αυτοπεποίθηση τόσο στην άμυνα, με το δίδυμο των στόπερ (Κούφας, Βλάχος) να είναι σταθεροί, όσο και στην επίθεση! Ξεχώρισαν οι Τσιλιγγίρης (ως δεκάρι) και Δούμτσης (ακραίος επιθετικός), οι οποίοι ήταν κινητικοί και με καλές ατομικές ενέργειες. Επιπλέον υπήρχε και η απαραίτητη ηρεμία στον χώρο του κέντρου, καθώς ο Νταμιάν Σίλβα «έβλεπε» γήπεδο, μοίραζε σωστά τις πάσες και ταυτόχρονα ο Σαλαμούρας τον συμπλήρωνε επάξια ως «κόφτης». Γενικά κανείς παίκτης της Νίκης δεν υστέρησε αγωνιστικά και η ομάδα δίκαια πέτυχε δύο τέρματα! Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στον αριστερό μπακ Βάσκο Γκαντέλιο, ο οποίος πέτυχε ένα όμορφο γκολ και με την εν γένει παρουσία του έδειξε ότι θα αποτελέσει τον παίκτη-βαρόμετρο στην αριστερή πτέρυγα της Νίκης!

Στο δεύτερο ημίχρονο και καθώς περνούσαν τα λεπτά οι ποδοσφαιριστές της Νίκης «φλυαρούσαν» στο κέντρο με κοντινές πάσες κατοχής δίχως να επιδιώκουν τις γρήγορες επιθέσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε δημιούργησαν τελικές προσπάθειες, ωστόσο δεν υπήρχε το ίδιο τέμπο με το πρώτο ημίχρονο. Το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ατρόμητο Παλαμά να εκμεταλλευτεί τη μοναδική αμυντική αδράνεια της Νίκης, μειώνοντας το σκορ. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης οι «κυανόλευκοι» διατήρησαν πολύ εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές η αίσθηση που άφησε η ομάδα είναι ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο αγωνιστικά και τακτικά ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις