Ξηροφώτος: «Έλλειψη πάθους και διάθεσης»

Με το αριστερό μπήκε η Νίκη στο πρωτάθλημα γνωρίζοντας την ήττα στη Χαλάστρα από τον Καμπανιακό με 2-0.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Στέφανος Ξηροφώτος ανέφερε πως αυτό που τον προβληματίζει είναι η έλλειψη πάθους από τους ποδοσφαιριστές του και τόνισε πως κάποιοι παίκτες θα πρέπει να είναι περισσότερο δεκτικοί στις οδηγίες των προπονητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Νίκης Βόλου όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

Για τους λόγους της ήττας απάντησε κατ’ αρχάς ο Στέφανος Ξηροφώτος: «Πρεμιέρα μ’ ένα δύσκολο παιχνίδι, σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο μισάωρο ήταν αναγνωριστικό, με τον Καμπανιακό να είναι καλύτερος, έχοντας μία ελαφρά υπεροχή. Είχαμε ένα καλό τέταρτο, από το 30’ έως το 45’ με μία-δύο κλασικές ευκαιρίες, τις οποίες δεν αξιοποιήσαμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στην πρώτη υποψία φάσης, που προήλθε από δικό μας λάθος, δεχθήκαμε το γκολ. Σ’ αυτά τα παιχνίδια που πάνε στη δύναμη, στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο, μετράει πάρα πολύ ποιος θα σημειώσει πρώτος το τέρμα. Το κατάφερε ο αντίπαλος και στη συνέχεια ήταν καλύτερος από εμάς, μέχρι το τέλος του αγώνα. Το γκολ που δεχθήκαμε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σημείο κλειδί για το ματς»

Αν θα χρειαστεί χρόνο η Νίκη για να παρουσιαστεί όπως πρέπει διότι είναι από τις ομάδες που άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ της: «Ακόμη και τώρα έρχονται νέα παιδιά. Σίγουρα, χρειάζεται χρόνος προσαρμογής όμως αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι η ομάδα έχει 27 ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή και αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η έλλειψη πάθους. Ενώ υπάρχει ατομική ποιότητα από κάποια παιδιά, δεν παίζουμε με το απαιτούμενο πάθος. Αυτό που με στεναχώρησε σήμερα είναι η έλλειψη πάθους και διάθεσης να πάμε σε περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες και να κερδίσουμε το ματς.

Σίγουρα, σημείο κλειδί ήταν το γκολ που δεχθήκαμε όμως αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν παίζουμε με το απαιτούμενο πάθος. Αυτοί που είμαστε έτοιμοι ώστε να έρθουν και να ετοιμαστούν αυτοί που ακόμη δεν έχουν προσαρμοστεί στην ομάδα. Δεν είναι δικαιολογία ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τόσα ποιοτικά παιδιά έτοιμα. Αυτοί που είμαστε, έχουμε κάποιο πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε άμεσα και θα το λύσουμε»

Ο κ. Ξηροφώτος ρωτήθηκε αν υπήρξε διαμαρτυρία για το δεύτερο γκολ του Καμπανιακού: «Δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς από τον πάγκο. Είναι καθαρό γκολ. Αν θέλουμε να σημειώσουμε κάποια διαιτητική απόφαση αυτή είναι στην πρώτη κίτρινη που δέχεται ο παίκτης του Καμπανιακού. Θα έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα ή τίποτα. Το χτύπημα είναι εκτός φάσης. Επίσης θα μπορούσε να δοθεί ακόμη μία κόκκινη σε παίκτη του Καμπανιακού, όταν παίκτης του έβρισε τον βοηθό»

«Οι διαιτητές θα πρέπει να προστατεύουν τον θεσμικό τους ρόλο»

«Οι τέσσερις διαιτητές εκτελούν ένα λειτούργημα. Αν δεν εκπαιδευτούν οι παίκτες να σέβονται αυτούς που έχουν κάποια αξιώματα στο παιχνίδι δεν πάμε πουθενά και προσβάλλουμε τα ίδια τα αξιώματα. Εμείς χάσαμε ένα παιχνίδι κι εμείς έχουμε την ευθύνη, όμως και οι διαιτητές θα πρέπει να προστατεύουν τον θεσμικό τους ρόλο».

«Ο Καμπανιακός κέρδισε δίκαια»

«Ο Καμπανιακός κέρδισε δίκαια, εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή του και κέρδισε δίκαια. Εμείς αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε 100% το κομμάτι της διάθεσης και κάποια παιδιά θα πρέπει να είναι πιο δεκτικά στην καθοδήγηση. Είναι σημαντικό να αποδεχθούν τους καινούργιους ρόλους.

Η δουλειά μας είναι να τους εκπαιδεύουμε κάθε μέρα και να καταλάβουν ότι μέσα στους ρόλους ενός ποδοσφαιριστή είναι, εκτός από μία σωστή πάσα, να είναι καλός στο ένας εναντίον ένας ή να κάνει ένα καλό σουτ, είναι να είναι δεκτικός καθοδήγησης και γι’ αυτό αλλάζουν οι ποδοσφαιριστές από επίπεδο σε επίπεδο. Θα κάνουμε υπομονή αλλά θα πρέπει να κάνουμε και αλλαγές».

Απόδοση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις