Ξηροφώτος: «Μέτρησε ήταν η ψυχή και η καρδιά των ποδοσφαιριστών»

Στα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών που μπόρεσαν και έκαναν την ανατροπή από το 0-2 αλλά και στον παράγοντα τύχη που δεν ήταν με το μέρος τους στο τέλος του αγώνα, στάθηκε ο Στέφανος Ξηροφώτος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό.

Αναλυτικά η αρχική δήλωση του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Ήταν ματσάρα, διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Το σκορ μιλάει από μόνο του. Ήταν ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος μπήκε καλύτερα. Μπήκαμε κι εμείς επιθετικά και ρισκάραμε. Η Λάρισα ευτύχησε στην πρώτη στατική φάση να σκοράρει και μας έβαλε επιπλέον άγχος, γιατί εμείς σήμερα θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Έγινε το 0-2 και μετά τα πράγματα έγιναν δύσκολα.

Σ’ αυτό το σημείο αυτό που μέτρησε ήταν η ψυχή και η καρδιά των ποδοσφαιριστών, σ’ αυτούς δίνουμε τα εύσημα, σ’ αυτούς αξίζουν τα συγχαρητήρια, γιατί στο 0-2 είναι πολύ δύσκολο ν’ αντιδράσει οποιαδήποτε ομάδα με το βάρος της έδρας, απέναντι σ’ έναν πολύ καλό αντίπαλο και το άγχος της βαθμολογικής συγκομιδής.
Οι παίκτες στάθηκαν στα πόδια, σήκωσαν αυτό το βάρος, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, σκόραραν τρεις φορές και θα μπορούσαν να σκοράρουν και παραπάνω. Είχαν ένα μισάωρο εκπληκτικό, ευχαρίστησαν τον κόσμο και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Για να πάρεις τη νίκη, θες λίγο και την τύχη. Εμείς θωρακίσαμε την άμυνα μετά το 3-2 . Είχαμε κάποια παιδιά που εκείνη την ώρα είχαν φτάσει στο όριο όσον αφορά τις δυνάμεις τους, είχαν κράμπες και δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε. Είχαμε κάνει τις αλλαγές στο ημίχρονο, δεν κινδυνεύσαμε μετά το 3-2 σε καμία φάση, αλλά έγινε ένα σουτ, μία κόντρα και εκεί που πήγαινε άουτ, η μπάλα πήγε μέσα.
Χρειαζόμασταν και λίγο την τύχη, για να ολοκληρώσουμε αυτήν την ολική ανατροπή, που ήταν πολύ δύσκολη για να γίνει. Τέτοιες ανατροπές δεν τις κάνουν ομάδες έμπειρες και δουλεμένες χρόνια. Το κατάφεραν αυτά τα παιδιά που είναι μία νέα ομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια, ξεπεράσανεκαι τις δικές μας προσδοκίες».
Ο Στέφανος Ξηροφώτος αναφέρθηκε στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του στο επιθετικό κομμάτι, στο κακό πρώτο 20λεπτο και εξέφρασε την άποψη πως η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του, τους αδικεί.  Επίσης, μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κυανολεύκων, τον Γουίλιντον Απονσά, τον οποίο χαρακτήρισε πάρα πολύ καλό παίκτη και θα δικαιώσει για την επιλογή του, τη διοίκηση της ομάδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις