Οι «Financial Times» μέσω δημοσιεύματος αποκαλύπτουν το θέμα με τις ρήτρες… εξόδου των ομάδων από την European Super League και αναφέρουν πως αυτές που απέμειναν μπορούν να κάνουν αγωγές για εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ των «Financial Times» οι 12 ομάδες που ίδρυσαν την ESL είχαν υπογράψει συμβόλαια στα οποία αναφέρονταν ξεκάθαρα πως αν κάποια ήθελε να αποχωρήσει πριν από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να πληρώσει μία ρήτρα… εξόδου για να το πράξει. Και με δεδομένο πως ουσιαστικά 9 αποχώρησαν μέσα σε διάστημα 48 ωρών από την ίδρυση της ESL, η εφημερίδα παρουσιάζει ένα θέμα που μπορεί να προκύψει μιας και θεωρητικά οι δύο που έχουν απομείνει, Ρεάλ, Γιουβέντους και Μίλαν μπορούν να κάνουν αγωγές για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις ή τις ρήτρες… εξόδου.
Σύμφωνα λοιπόν με τους «FT» οι 12 ομάδες είχαν συμφωνήσει να μην εγκαταλείψει κανείς την νέα διοργάνωση πριν τον Ιούνιο του 2025 και μάλιστα θα έπρεπε να ενημερώσουν από την προηγούμενη σεζόν πως θα ήθελαν να αποχωρήσουν.
Αν κάποιον σύλλογος ήθελε να αποχωρήσει πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία, θα έπρεπε να δώσει πίσω τα χρήματα που πήρε με την έναρξη της ESL, το λεγόμενο «μπόνους» συμφωνίας. Αυτό θα προέκυπτε μετά την έναρξη της διοργάνωσης όταν θα συγκεντρώνονταν τα 15 ιδρυτικά σωματεία, μιας και αυτός προβλέπονταν να είναι ο αρχικός αριθμός και όχι 12, τα οποία θα μοιράζονταν το ποσό των 3.2 δις δολαρίων μετά την συμφωνία με την JP Morgan Chase.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ρήτρα θα υπολογίζονταν από τα χρήματα που θα έπαιρνε κάθε ομάδα, όμως τώρα καμία δεν πήρε χρήματα μιας και η ESL δεν ξεκίνησε ποτέ.
Το άρθρο συνεχίζεται λέγοντας πως τα συμβόλαια που υπέγραψαν οι «12» είναι ισχυρά από νομικής πλευράς και δίνουν το δικαίωμα σε αυτούς που απέμειναν στην διοργάνωση, την Ρεάλ, την Γιουβέντους και την Μίλαν με τις ιταλικές ομάδες να βγάζουν ανακοινώσεις αλλά να μην αναφέρουν την οριστική τους αποχώρηση από το πρότζεκτ, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τους «10» που αποχώρησαν.
Βέβαια αυτή την στιγμή όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ζήτημα, παραμένει άγνωστο αν θα υπάρχουν συνέπειες για τις ομάδες που αποχώρησαν από την στιγμή που ουσιαστικά η διοργάνωση δεν ξεκίνησε ποτέ και ούτε πήραν χρήματα.
Επίσης αναφέρεται πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει αναφερθεί αρκετές φορές στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι 12 ομάδες και πως δεν είναι τόσο εύκολο να «σπάσουν», χωρίς όμως να έχει αποκαλύψει αν η Ρεάλ θα κινηθεί νομικά.
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις