Ο Ολυμπιακός Βόλου σε «Θερινά τουρνουά»

Οι Ζάμπας, Ανδρέου, Ρηγούλιας, Καϊμάκης, Λιαδέλης, Τσουκνίδας, Μαλάκος, Καραΐσκος, Βαλαχάς, Δημόπουλος και Λιάκος σε φωτογραφία του 1970 έπαιξαν σε θερινά τουρνουά

Το Θερινό Πρωτάθλημα του ΟΠΑΠ αποτελούσε την ελληνική εκδοχή του Κυπέλλου Ράπαν, αφού βασικός σκοπός της διεξαγωγής του ήταν να υπάρχουν παιχνίδια για το δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ. Ουσιαστικά ήταν ένα “τουρνουά”, στο οποίο οι σύλλογοι μετείχαν με αρκετούς τότε αναπληρωματικούς και επίσης με παίκτες από την ερασιτεχνική και εφηβική ομάδα και ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει τέτοιο τουρνουά με παίκτες μάλιστα που έπαιξαν Α΄ Εθνική. Μάλιστα στο Θερινό Πρωτάθλημα του ΟΠΑΠ ανάλογα με την τελική θέση στην κατάταξη στις ομάδες δίνονταν κλιμακούμενα χρηματικά έπαθλα

Το καλοκαίρι του 1969 μετά τα μπαράζ και την άνοδο ο Ολυμπιακός πήρε μέρος στο Θερινό με τους Κυριαζόπουλο, Βούλγαρη, Κούγιαλη, Γαβράνη, Ρηγούλια, Τσουκνίδα, Π.Καϊμάκη, Β.Καραΐσκο, Τζελέντη, Μπάλλα, Δηλαβέρη, Βελεντζάκο, Δημόπουλο, Λαζαρίδη, Ζαχαρακόπουλο, Τσαρδακά, Ροϊλό, Ανδρέου.

Το επόμενο καλοκαίρι του 1970 ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του Θερινού Τουρνουά στον όμιλό του (με ΑΕΛ, Βέροια, Λαμία, Τρίκαλα, Χαλκίδα) και στον τελικό κέρδισε στην Θεσσαλονίκη με 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Οι παίκτες που έπαιξαν σε αυτό το Θερινό ήταν οι Λιαδέλης, Σαρρής, Βούλγαρης, Κούγιαλης, Ζάμπας, Τσουκνίδας, Απ.Καϊμάκης, Π. Καϊμάκης, Καραΐσκος, Βαλαχάς, Μαλάκος, Πασχαλίδης, Βελετζάκος, Δελαβερης, Δημόπουλος, Ροϊλός, Ανδρέου, Μιχέας.

Το θερινό πρωτάθλημα καταργήθηκε το 1974 και ουδέποτε επαναλήφθηκε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις