Παπαδόπουλος: «Με μία “άλφα” επικοινωνία θα μπορούσαμε να πάρουμε προσωρινό παραχωρητήριο για το ΕΑΚ»

Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Γιάννης Παπαδόπουλος εξήγησε δια μικροφώνου τι συνέβη και το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Αλεξάνδρεια όχι μόνο δεν θα γίνει στον Βόλο, αλλά ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη στα Τρίκαλα Ημαθίας.

Μάλιστα προκάλεσε έκπληξη καθώς ευχαρίστησε την ΕΠΟ για τον ορισμό αυτό παρά το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά από την Αλεξάνδρεια και 185 χιλιόμετρα μακριά από τον Βόλο με τον Ολυμπιακό να είναι γηπεδούχος.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση και αν τονίσει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσπαθούν να «χτίσουν» ένα στέρεο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος: «Οφείλω να εξηγήσω κάποια πράγματα αχρωμάτιστα και εσείς μπορείτε να βγάλετε την κρίση σας. Σχετικά με το ΕΑΚ, πράγματι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από αρκετά χρόνια η δημοτική αρχή μας παραχώρησε για τρία χρόνια το ΕΑΚ, κάτι που ήταν ο πόθος όλων μας.

Η απόφαση βγήκε στο τέλος Αυγούστου και προέβλεπε ότι για τρία χρόνια το ΕΑΚ θα δοθεί στον Ολυμπιακό υπό κάποιες προϋποθέσεις. Με τον Στάθη Ρόκα και τον Στέλιο Αρσένο τρέξαμε ώστε το γήπεδο να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Μία ήταν η μελέτη στατικότητας και η άλλη ο φάκελος πυροπροστασίας. Με τον χρόνο να πιέζει προσπαθήσαμε να βιαστούμε. Πήραμε την μελέτη στατικότητας και ετοιμάσαμε και τον φάκελο πυροπροστασίας. Βέβαια, τα καταφέραμε μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Ως πρώτη έδρα δηλώσαμε το ΕΑΚ και δεύτερη τον Αλμυρό. Όμως αιφνιδίως το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού ανακάλεσε το παραχωρητήριο στην ομάδα μας. Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε λόγος βιασύνης, αφού το στάδιο Αλμυρού δεν έχει μελέτη στατικότητας, ούτε πυροπροστασία και έτσι το ματς θα γινόταν χωρίς θεατές.

Αυτό μας έφερε σε κατάσταση να μην έχουμε ενεργό παραχωρητήριο διότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όριζε ότι αφού κάναμε κάποιες εργασίες τότε θα ξαναπεράσει στον Δήμο για να υπογραφεί το τελικό συμφωνητικό. Υπό άλλες προϋποθέσεις και με μία «άλφα» επικοινωνία θα μπορούσαμε να παίρναμε προσωρινό παραχωρητήριο. Αυτό δεν έγινε παρά τις προσπάθειές μας.

Πάντως, μπορούσε να μας δοθεί παραχωρητήριο για τη Νεάπολη, ενώ έχουμε ζητήσει τέσσερις φορές και το Πανθεσσαλικό, αλλά το αίτημά μας δεν έχει γίνει δεκτό.

Σήμερα ήμουν στην ΕΠΟ και θέλω να ευχαριστήσω τον υπάλληλο της ΕΠΟ κ. Αποστολίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Σιδέρη που έδειξαν ευαισθησία και βρήκαν μία λύση για να μην έχουμε πρόβλημα. Όπως βλέπω, με τη νέα διοίκηση του κ. Γκαγκάτση υπάρχει πρόθεση για την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Εμείς ως διοίκηση και η ομάδα θα υποβληθούμε στη διαδικασία να παίξουμε την Τετάρτη στην Ημαθία.

Ευχαριστώ όλους εσάς που ήρθατε σήμερα στο ΕΑΚ. Και εγώ προτιμώ να βρίσκομαι στην κερκίδα γιατί το ποδόσφαιρο είναι πάθος. Προτιμώ να βάζει γκολ ο Γκουντρουμπής ή κάποιος άλλος παίκτης μας και να πέφτουμε όλοι πάνω του. Από το ποδόσφαιρο δεν κερδίζουμε τίποτα, μόνο χάνουμε. Προσπαθούμε κάθε μέρα να «χτίζουμε» με πιο αργό τρόπο, αλλά σταθερό. Δεν θέλουμε να αποτελέσουμε πυροτέχνημα… Έχουμε πολλή μεράκι και αγάπη για το ποδόσφαιρο. Είμαι περήφανος για τον Δημήτρη Κυριαζή και τον Κώστα Παπαγεωργίου. Να ευχαριστήσω τον Βασίλη Σπυράκη που είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που μας ντύνει. Το αποτέλεσμα είναι φοβερό και θα επιδιώξουμε και η ακαδημία να φορά τις ίδιες φανέλες με της πρώτης ομάδας.

Δεν είμαστε μάγοι, αλλά προσπαθούμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Στέλιο Αρσένο. Ο Στέλιος είναι κάτι περισσότερο από προπονητής της ομάδας. Είναι η ψυχή, ο παλμός η εσωτερική της δύναμη…».

πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις