Περήφανη ΝΙΚΗ στην Καβάλα

Η Νίκη Βόλου ταξίδεψε στην Καβάλα, με στόχο τους τρεις βαθμούς, παρά το ισχυρότατο βαθμολογικό κίνητρο του ΑΟΚ, για την αποφυγή του υποβιβασμού του, και αποτύπωσε τη θέλησή της στον αγωνιστικό χώρο του “Ανθή Καραγιάννη”, στον οποίο με πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε το διπλό, με 0-2, και αναρριχήθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Σκόρερ για τους νικητές οι Τσουκαλάς (68′) και Πάνος (88′).

Το ματς

Αναγνωριστικό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις πρώτες τελικές προσπάθειες να έρχονται για τους γηπεδούχους, με τους Σταμένκοβιτς (13′) και τον Αρμάλα (20′) να απειλούν, δίχως, όμως, να ανησυχούν ιδιαίτερα την εστία του Μπάγιτς.

Η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη ήρθε στο 25′, με το σουτ του Κουσκουνά να μπλοκάρει ο Κυρίτσης, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Μιράντα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο, δεν αιφνιδίασε τον πορτιέρε της Καβάλας που μπλόκαρε, εκ νέου.

Το πρώτο μέρος, των λιγοστών φάσεων μπροστά στις δύο εστίες, έκλεισε με το σουτ του Σταμένκοβιτς, εκτός περιοχής, να μην αιφνιδιάζει τον Μπάγιτς, που απέκρουσε ψύχραιμα.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος, η Καβάλα είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με το σουτ του Ρέτσου, στο 55′, να καταλήγει άουτ. Και στην επόμενη αξιοσημείωτη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, η Νίκη άνοιξε το σκορ. Στο 67′, ο Μιράντα ανατράπηκε από τον Ντα Σίλβα, εντός περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει την “άσπρη βούλα”. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε, ένα λεπτό αργότερα, ο Τσουκαλάς, ο οποίος ξεγέλασε τον Κυρίτση κι έκανε το 0-1.

Το προβάδισμα της Νίκης “έκοψε τα πόδια” των ποδοσφαιριστών του Νούρι, κάνοντας πολύ εύκολη τη διαχείριση του σκορ για εκείνων της Νίκης. Μάλιστα, ήταν κι εκείνοι που έχασαν και την επόμενη μεγάλη στιγμή για κάποιο γκολ, στο 82′, με τον Ροχάνο να μπαίνει από τα δεξιά, εντός περιοχής, και να επιχειρεί το πλασέ, με τον Στίκα να ανακόπτει την μπάλα, η οποία είχε πάρει τροχιά προς την εστία του Κυρίτση. Ένα λεπτό αργότερα, η Νίκη έχασε ακόμα μία σπουδαία στιγμή για το 0-2. Ο Αθανασίου από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει γεμάτα το σουτ, σε σέντρα του Παναγιωτίδη, δίνοντας την ευκαιρία στον Κυρίτση να σώσει την εστία του από δεύτερη παραβίαση.

Τελικά, η Νίκη έφτασε στο δεύτερο γκολ που “κλείδωσε”, ουσιαστικά, το “διπλό” της στην Καβάλα, στο 88′. Ο Αθανασίου σέρβιρε στον Πάνο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ, “έγραψε” το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, σκορ που παρέμεινε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Σπουδαία νίκη για τους κυανόλευκους που “πάτησαν” τετράδα με 38 βαθμούς, σε δεινή θέση η Καβάλα, στον “πάτο της βαθμολογίας” με 16, απομακρύνεται ο στόχος της παραμονής για εκείνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟΚ (Νούρι): Κυρίτσης, Στίκας, Αρμάλας, Μπελεβώνης, Σπάσιτς, Ρέτσος (72′ Σαμπανίδης), Θωμαΐδης, Αμούρ (46′ Μουσίγια – 77′ Σουλεϊμάν), Αλίμι (46′ Μπάουμαν), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αθανασίου, Κάσσος, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, Μέτσε (65′ Γκαρσία), Μιράντα (80′ Πάνος), Βασιλείου, Κουσκουνάς (65′ Ροχάνο)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις