Ο φετινός μαραθώνιος της Betsson Super League 2 βρίσκεται πλέον το δεύτερο μισό του. Το SDNA επικοινώνησε με τους Αλέκο Βοσνιάδη (προπονητής Νίκης Βόλου), Περικλή Αμανατίδη (προπονητής Αναγέννησης Καρδίτσας) και Κώστα Γεωργιάδη (προπονητής Ηρακλή), προκειμένου να μιλήσουν για όσα έγιναν στον πρώτο γύρο στον Βόρειο όμιλο, την διαιτησία, τις ανακατατάξεις που υπάρχουν στην βαθμολογία αλλά και για το αν το σασπένς που υπάρχει θα πάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Πως κρίνετε την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος της Super League 2 είναι καλύτερο από το περυσινό;
Αλέκος Βοσνιάδης: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό, αλλά είναι ένα πρωτάθλημα που δεν δίνει πολλές ευκαιρίες. Είναι ένα πρωτάθλημα, που στην ουσία ανεβαίνει μία ομάδα και η άλλη θα παίξει ένα μπαράζ, που τις περισσότερες φορές η πιθανότητα είναι με την ομάδα της Super League 1. Κατά τα άλλα παίχτηκε και καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και τα γνωστά προβλήματα γύρω από το πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός και οι ομάδες δεν έχουν προβλήματα τα ξεπερνάνε παίζεται και καλύτερο ποδόσφαιρο».
Περικλής Αμανατίδης: «Όσον αφορά την δυναμικότητα των ομάδων, επειδή είναι πιο πολλές οι ομάδες νομίζω ότι δεν πιο δυνατό από το περυσινό. Υπάρχει απλά μεγαλύτερη συμμετοχή. Είναι απλά πιο πολλές οι ομάδες. Δεν είναι πιο δυνατό από το περυσινό».
Κώστας Γεωργιάδης: «Αν και δεν ξεκίνησε δείχνοντας ότι έχει την σωστή οργάνωση θυμόμαστε τις πολλές αναβολές στο πρωτάθλημα, το μη γνωρίζοντας το πότε θα ξεκινήσουμε όμως θεωρώ ιδιαίτερα στον Βόρειο όμιλο υπάρχουν πάρα πολλές ιστορικές ομάδες, οι οποίες δίνουν μια όμορφη αίγλη στο φετινό πρωτάθλημα. Ναι πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο από το περυσινό της Β΄Εθνικής και μάλιστα στον δικό μας τον όμιλο, που όπως είπα έχει ανταγωνιστικές ομάδες βλέπουμε και καλό ποδόσφαιρο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ ιστορικές που θυμίζουν παιχνίδια Super League».
Το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα γίνεται σε δύο ομίλους και όχι σε έναν είναι κάτι που σας βρίσκει αντίθετο ή όχι;
Αλέκος Βοσνιάδης:: «Εκατό τα εκατό πρέπει να υπάρξει ένας όμιλος. Με 16-18 υγιείς ομάδες. Αυτές που μπορούν πραγματικά να είναι επαγγελματικές και να βρίσκονται στο χώρο . Από εκεί και μετά γίνεται πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και το κυριότερο, θα δοθούν και παραπάνω θέσεις. Πιστεύω ότι όταν γίνει ένας όμιλος, αν δοθούν και παραπάνω θέσεις για την διεκδίκηση της ανόδου στην παραπάνω κατηγορία. Νομίζω ότι θα είναι το πιο σωστό πρωτάθλημα, σε έναν όμιλο και με υγιείς ομάδες, γιατί τώρα βλέπουμε ότι πολλές ομάδες σε αυτούς τους δύο ομίλους έχουν προβλήματα και διοικητικά και οικονομικά και κάπου εκεί χάνεται λίγο η μπάλα».
ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΑΜΑΝΑΤΊΔΗΣ: «Είναι σε δύο ομίλους με την προοπτική να γίνει ένας όμιλος. Στο τέλος της αναδιάρθρωσης αυτός θα είναι. Οπότε συμφωνώ με τον έναν όμιλο στη Β΄ Εθνική».
ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ: «Δεν είμαι αρμόδιος εγώ να απαντήσω σε αυτό. Η δομή του πρωταθλήματος έχει να κάνει με τους ανθρώπους που το οργανώνουν αλλά νομίζω ότι και με τα χρήματα που δίνει η διοργανώτρια αρχή στις ομάδες, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν και πολλά έξοδα μετακίνησης. Νομίζω ότι φέτος δόθηκε η ευκαιρία σε πολλές ομάδες ουσιαστικά να δουν και τις δυνάμεις τους, κατά πόσο μπορούν να είναι σε μία τόσο υψηλή κατηγορία και να φιλτράρουν και οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου για την επόμενη χρονιά, το τι πρέπει να γίνει. Γνωρίζουμε ότι έχουν σταδιακά στόχο να μειωθούν οι επαγγελματικές ομάδες. Ευελπιστώ αυτές οι οποίες θα μείνουν να είναι αυτές, οι οποίες πραγματικά αξίζουν και που αρέσει και στον κόσμο να τις βλέπει σε υψηλό επίπεδο».
Έχοντας ολοκληρωθεί πλέον ο πρώτος γύρος και έχοντας μπει πλέον στον δεύτερο γύρο το πρωτάθλημα πιστεύετε ότι ο ανταγωνισμός, που υπάρχει είναι πλέον πιο μεγάλος;
Αλέκος Βοσνιάδης: «Στην αρχή υπήρχαν τεράστια προβλήματα. Είδαμε ότι έλειπαν πολλά παιχνίδια, είχαμε πολλές αναβολές και χάθηκε η σειρά του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι τώρα που μαζεύεται και πιο πολύ ενδιαφέρον έχει και πιο καλά παιχνίδια βλέπουμε και πλέον υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις θέσεις που θα οδηγήσουν στην άνοδο, αλλά και για τις ομάδες που θα αποφύγουν τον υποβιβασμό. Τώρα βλέπουμε πραγματικά ένα πρωτάθλημα σε εξέλιξη και όχι εκείνο με τις συχνές αναβολές παιχνιδιών, που δεν μπορούσε να πάει σε σειρά, αλλά ούτε οι ομάδες να μπουν σε σειρά και το πρωτάθλημα να αποκτήσει την αξία που πρέπει».
Περικλής Αμανατίδης: «Είναι μεγάλος γιατί δημιουργεί και στην κορυφή και στην ζώνη του υποβιβασμού κίνητρο για τις ομάδες, έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός».
Κώστας Γεωργιάδης: «Ναι. Βέβαια το γεγονός ότι ανεβαίνει μία ομάδα ουσιαστικά από τους δύο ομίλους και η δεύτερη θα μπει στην διαδικασία των μπαράζ, άρα δηλαδή το γεγονός ότι μόνο η πρώτη ομάδα έχει ελπίδες ανόδου δημιουργεί ένα κενό στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες διεκδικούν την άνοδο και την σωτηρία τους, γιατί ο αριθμός των ομάδων που βρίσκονται στην πιο κάτω κατηγορία είναι αρκετά μεγάλος. Οι ομάδες, οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν «διασφαλίσει» την παραμονή τους στην κατηγορία νομίζω ότι ειδικά στον δικό μας όμιλο είναι ιστορικές ομάδες και δεν θα χαριστούν σε κανέναν αντίπαλο. Νομίζω μια τέτοια ομάδα είμαστε κι εμείς, η οποία έχει πετύχει πολύ γρήγορα και για πρώτη χρονιά, τον στόχο της παραμονής, τον έχει κατακτήσει. Αλλά όπως είπα και πριν δεν θα χαριστεί σε κανέναν και θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που γίνεται και με βάσει το όνομα της ομάδας μας, αλλά και την όλη προσπάθεια που έχουμε κάνει».
Τα συνεχόμενα παιχνίδια που υπάρχουν εξαιτίας των αναβολών, λόγω κορωνοϊού είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει αγωνιστική επιβάρυνση στις ομάδες. Αυτό πόσο πιστεύετε ότι τις έχει επηρεάσει;
ΑΛΈΚΟΣ ΒΟΣΝΙΆΔΗΣ: «Εγώ πιστεύω πάρα πολύ. Έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Μπορεί να βλέπαμε άλλες ομάδες σε άλλες θέσεις. Φτάσαμε εμείς με 14 παίκτες στο ρόστερ, γιατί είχαμε τεράστια προβλήματα να παίζουμε Τετάρτη – Κυριακή σε 22 μέρες 8 παιχνίδια. Για φανταστείτε παιδιά που επιστρέφουν από κορωνοϊό, που βλέπουμε ποσά προβλήματα έρχονται μετά, αν ασθενήσει κάποιος να μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία, να παίζουν Τετάρτη – Κυριακή. Ευτυχώς δεν είχαμε τίποτα πιο δύσκολο, να έχουμε και προβλήματα με ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι δυσκόλεψε ιδιαίτερα και την καλή εικόνα και την καλή παρουσία ομάδων. Το Τετάρτη – Κυριακή και με τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές, να έχουν περάσει και από κορωνοϊό, αυτόματα σε πολλά παιχνίδια δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Εκεί πιστεύω πολλές ομάδες πάθαμε ζημιά χάσαμε και την σειρά τους και ίσως καλύτερες θέσεις, αν υπήρχε κανονικά η αγωνιστική ροή».
ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΑΜΑΝΑΤΊΔΗΣ: «Εκατό τα εκατό τις έχει επηρεάσει και η αγωνιστική επιβάρυνση των ομάδων, δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό. Έχει να κάνει με την απαράδεκτη καθυστέρηση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό, να ξεκινάνε οι ομάδες τέλη Οκτωβρίου και νομίζω ότι είναι η τελευταία χρονιά που έχει γίνει γιατί είναι απαράδεκτο και παίζουμε με την υγεία των ποδοσφαιριστών».
ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ: «Πάρα πολύ. Τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν να κάνουν σίγουρα και με τον κορωνοϊό, αλλά ταυτόχρονα και με το έλλειμμα οργάνωσης που υπάρχει που υπάρχει από την Super League 2, όπου ξεκινήσαμε πάρα πολύ αργά το πρωτάθλημα. Αυτό έχει σαν συνέπεια να έχει μειωθεί ο χρόνος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και για αυτό τώρα πιέζονται οι ημερομηνίες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε περιόδους, όπου ανά 2-3 μέρες έχουμε αγώνες. Ανά 3 μέρες έχουμε αγώνες. Εμείς ως Ηρακλής το ζήσαμε αυτό, όπου μέσα σε 27-28 μέρες κάναμε 9 παιχνίδια, κάτι που καταλαβαίνετε και όπως θίξατε και με το θέμα του κορωνοϊού είναι πολύ επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές, για την υγεία τους το οποίο νομίζω ότι έχουμε συναντήσει αρκετά προβλήματα, αλλά προσπαθούμε με μια σωστή διαχείριση ακραία κάποιες φορές, να διασφαλίσουμε και την υγεία των ποδοσφαιριστών μας αλλά και να βγάλουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο πρόγραμμα».
Η Βέροια είναι η ομάδα που προπορεύεται στην βαθμολογία. Υπάρχει κάποια ομάδα που να μπορεί να την απειλήσει;
ΑΛΈΚΟΣ ΒΟΣΝΙΆΔΗΣ: «Είναι η Λάρισα. Από την μέρα, που όλες οι υπόλοιπες ομάδες και η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Ξάνθη, ακόμα και εμείς που είμαστε μέσα στην εξάδα, ο Ηρακλής, όλες αυτές οι ομάδες είχαν τα προβλήματα τους έμειναν πιο πίσω. Ξεκάθαρα η Βέροια έχει μια σταθερή πορεία και αυτή που την ακολουθεί είναι η Λάρισα. Πιστεύω ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες, θα παιχτεί το θέμα της ανόδου. Δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμη. Έχει ένα πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή η Βέροια, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν παιχνίδια δύσκολα και για την Βέροια και για την Λάρισα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, η μάχη αυτών των δύο ομάδων».
ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΑΜΑΝΑΤΊΔΗΣ: «Την Βέροια την έχουν αμφισβητήσει αγωνιστικά και η δική μας ομάδα και η Λάρισα. Αυτή τη στιγμή σίγουρα έχει ένα μεγάλο προβάδισμα. Υπάρχουν όμως δέκα αγώνες ακόμα. Δεν πιστεύω ότι είναι ακόμα σίγουρη για την πρώτη θέση. Έχει σίγουρα ένα μεγάλο προβάδισμα».
ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ: «Η Βέροια είναι πρώτη εδώ και καιρό. Έχει τα ηνία του πρωταθλήματος. Από πίσω της βρίσκεται η Λάρισα, όπου και αυτή κάνει τον δικό της αγώνα… Δεν ξέρω αν η Αναγέννηση Καρδίτσας ακόμα μπορεί να διεκδικήσει με βάσει την βαθμολογία, σίγουρα μπορεί να διεκδικήσει και να έχει τα ψυχικά αποθέματα, για να το κάνει. Είναι 3 ομάδες, οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Βέβαια έχει το πλεονέκτημα η Βέροια, λόγω της βαθμολογικής θέσης. Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό φινάλε του πρωταθλήματος, το οποίο κάθε ομάδα θα διεκδικήσει βαθμούς, έτσι με αυτό τον τρόπο μπορούν αυτές οι ομάδες, να χάσουν βαθμούς από τον οποιοδήποτε αντίπαλο».
Σε σχέση με το περυσινό πρωτάθλημα το φετινό, σε τι πιστεύετε ότι υπερτερεί και σε τι υστερεί;
ΑΛΈΚΟΣ ΒΟΣΝΙΆΔΗΣ: «Εγώ είμαι υπέρ του περυσινού να ξέρετε. Ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες, που υπήρχαν πλέι οφ και πλέι άουτ. Και πάλι και εκείνο το πρωτάθλημα δεν στηρίχθηκε γιατί αν στηριζόταν με 12 ή με 14 ομάδες, σας λέω ξεκάθαρα θα βλέπαμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα Super League 2. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ του ενός ομίλου, με υγιείς ομάδες, γιατί πραγματικά εκεί μπορεί να δούμε μια Super League 2 τελείως διαφορετική και πραγματικά να παίζει και τον ρόλο της στο ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι ξεκάθαρο, ότι πρέπει να παίζουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές, που στην ουσία είναι κάτι που το χρειάζεται και η Super League 1. Ξεκάθαρα λοιπόν σε πρωτάθλημα ενός ομίλου, με υγιείς ομάδες και θεωρώ ότι ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα είναι πολύ καλύτερος, ο τρόπος με τον οποίο διεξαγόταν πέρυσι».
ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΑΜΑΝΑΤΊΔΗΣ: «Σε σχέση με το περυσινό πρωτάθλημα, το οποίο ήταν πάλι ένα πρωτάθλημα express αδικεί τις ομάδες αυτό το πρωτάθλημα. Και λόγω της καθυστέρησης, αλλά και λόγω όλων αυτών που σας έχω πει νομίζω ότι οι ομάδες, θα μπορούσαν να έχουν κάνει έναν καλύτερο προγραμματισμό, να τους βγει ο προγραμματισμός που έκαναν γιατί άλλαξαν πάρα πολλές φορές οι ημερομηνίες και τα δεδομένα του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πέφτει σίγουρα και η ποιότητα του θεάματος και της απόδοσης των ομάδων. Αυτό είναι ένα γεγονός. Εγώ θα έδινα και άλλη μία βαρύτητα, στο να γίνει μια προσπάθεια από όλες τις ομάδες, να γίνουν και καλύτερα τα γήπεδα. Αυτά θα ανεβάσουν την ποιότητα των παιχνιδιών. Σε αυτό καλύτερα να σταθούμε. Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι νομίζω ότι έχει να κάνει ότι είναι δύο όμιλοι και όχι ένας. Είναι πιο αμφίρροπο το πρωτάθλημα με έναν όμιλο. Είναι διαφορετικό με δύο ομίλους».
ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ: «Νομίζω ότι αυτό το οποίο είπα και πρώτα, ότι τουλάχιστον στον δικό μας τον όμιλο, στον οποίο μπορώ να έχω και άποψη είναι το γεγονός, ότι φέτος έχει πάρα πολλές ιστορικές ομάδες και όπως είπα δίνουν μια ομορφιά ιδιαίτερη και έχουν κάνει και τον κόσμο να παρακολουθεί πολύ αυτές τις ομάδες. Ίσως αυτό το πλεονέκτημα, το ότι δεν υπάρχει ομάδα, που να έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια της. Ακόμα και η Καβάλα, η οποία πέρασε ένα πεντάμηνο μπορώ να πω χρονικά, στο οποίο πέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις, από τον Ιανουάριο και μετά κάνει την δική της προσπάθεια, κι έτσι βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο νομίζω ότι θα πάει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».
Η άποψη σας για την διαιτησία πως την βλέπετε φέτος είναι καλύτερη ή χειρότερη;
ΑΛΈΚΟΣ ΒΟΣΝΙΆΔΗΣ: «Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ασχολούμαστε πολύ με την διαιτησία. Εγώ λέω πάντα να κοιτάμε τις ομάδες μας, πως θα τις βελτιώνουμε, πως θα τις έχουμε στο επίπεδο που πρέπει και το κυριότερο να μην φορτώνουμε τα πάντα σε ένα σφύριγμα ενός διαιτητή. Όπως παίζουμε εμείς και κάνουμε τα λάθη μας, είτε είμαστε οι προπονητές, είτε οι ποδοσφαιριστές, το ίδιο παίζουν και οι διαιτητές. Είναι φυσιολογικό να γίνουν λάθη, το σημαντικό είναι να μην γίνονται αυτά τα σκόπιμα λάθη που καταλαβαίνουμε τι διάθεση έχει ο διαιτητής και προς τα που το πάει. Εγώ νομίζω είναι καλύτερη η διαιτησία φέτος. Κάποια στιγμή εμείς που είμαστε του ποδοσφαίρου πρέπει το κομμάτι της διαιτησίας να το βγάλουμε από το παιχνίδι. Είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Αυτοί παίζουν για την κατάσταση τους και εμείς με τις ομάδες μας, δεν πρέπει να ασχολούμαστε πολύ με αυτό. Νομίζω είναι σε καλύτερη κατάσταση, στο φετινό πρωτάθλημα η διαιτησία με πέρυσι».
ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΑΜΑΝΑΤΊΔΗΣ: «Νομίζω ότι γίνονται βήματα μπροστά… Η τηλεοπτική κάλυψη των παιχνιδιών, το γεγονός ότι γίνεται πάρα πολύ μεγάλη ανάλυση των φάσεων, αν και δεν υπάρχει VAR νομίζω ότι έχουμε πάει ένα βήμα μπροστά. Στήριξη χρειάζονται οι διαιτητές, πίστη, εκπαίδευση φυσικά και καλύτερη αντιμετώπιση και από τις ομάδες, από όλους μας δηλαδή στο πως θα δικαιολογήσουμε και κάποια λάθη. Είναι ένα παιχνίδι και γίνονται και λάθη. Απλά πρέπει, να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, να τα μειώσουμε όλοι. Νομίζω ότι η χρήση του VAR και στο πρωτάθλημα της Super League 2, θα ήταν μια τρομακτική εξέλιξη θετική».
ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ: «Δεν μπορώ να έχω μέτρο σύγκρισης για τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι η διαιτησία είναι ένα κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο χρήζει εκπαίδευσης, βελτίωσης και ταυτόχρονα ελέγχου. Βλέπουμε ότι στην Super League 1, μια κατηγορία πάνω από εμάς επιλέγουν να έρχονται ξένοι διαιτητές και αυτό, θα πρέπει λίγο να θορυβήσει την ελληνική διαιτησία. Αν και δεν είχαμε πολύ καλή εμπειρία, από το τελευταίο μας παιχνίδι απέναντι στον Πανσερραϊκό νομίζω ότι γενικά γίνεται μια προσπάθεια. Υπάρχουν νέοι διαιτητές Έλληνες, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν το βήμα και ευελπιστώ να έχουμε Έλληνες διαιτητές στην Super League 1 ξανά και να υπάρχει εμπιστοσύνη και φερεγγυότητα στο κομμάτι αυτό. Νομίζω όμως, ότι όπως είπα και στην αρχή χρειάζεται πολύ εκπαίδευση και πολύ μεγάλος έλεγχος».
Πιστεύετε ότι η ύπαρξη VAR στο πρωτάθλημα, θα είχε βοηθήσει στο να αποφευχθούν λάθη, όσον αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις;
ΑΛΈΚΟΣ ΒΟΣΝΙΆΔΗΣ: «Βέβαια δεν το συζητάμε. Βλέπουμε πόσο διορθώνει την παραπάνω κατηγορία. Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε VAR και στην Β΄ Εθνική. Θα είχε εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό και όλο αυτό που έχουμε σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή και να βρίσκουμε και πάτημα όλοι. Θα διορθωνόντουσαν τα πάντα και θα ήταν πιο δίκαιο το παιχνίδι. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να φτάσει και σε εμάς. Δεν το συζητάμε δεν είναι μόνο η Super League 1. Κι εδώ υπάρχουν ομάδες που ξεκινάνε και οργανώνονται για να πετύχουν πράγματα και ο όλος σχεδιασμός τους από ένα σφύριγμα εσκεμμένο ή μη μπορεί να πεταχτεί όλη η χρονιά εκτός προγράμματος. Να φύγουν δηλαδή και οι οικονομικοί σχεδιασμοί και αυτό για το οποίο παλεύεις από ένα σφύριγμα να πάει στράφι. Ευχής έργον είναι να έρθει το VAR και στην Super League 2».
ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΑΜΑΝΑΤΊΔΗΣ: «Εκατό τα εκατό, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Είναι ένα εργαλείο το VAR τεχνολογικό. Είναι ο μεγαλύτερος βοηθός ενός καλού διαιτητή».
ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ: «Η λειτουργία του VAR νομίζω ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ και διευκολύνει την δουλειά των διαιτητών και ταυτόχρονα μας κάνει όλους μας, να αισθανόμαστε ασφαλείς, σ΄ότι έχει να κάνει με τις αποφάσεις, ακόμα και με τα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών. Έχει εφαρμοστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Super League 1, στην δική μας τη χώρα. Έχει δείξει ότι έχει βελτιώσει το κομμάτι του ποδοσφαίρου και νομίζω, ότι με μεγάλη χαρά, θα θέλαμε κι εμείς να δούμε να υπάρχει το VAR και στην δεύτερη κατηγορία. Άλλωστε δύο είναι οι κατηγορίες οι επαγγελματικές. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά, ώστε να υπάρχει και στην δικιά μας την κατηγορία, ώστε κι εμείς να νιώθουμε ασφαλείς, γιατί πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες και το έχουμε συναντήσει κι εμείς σαν Ηρακλής, που οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους έχουν καθορίσει αποτελέσματα. Πολλές φορές και ως ανθρώπινα λάθη».
Ένα σχόλιο για τις ανακατατάξεις που βλέπουμε κάθε αγωνιστική στην βαθμολογία
ΑΛΈΚΟΣ ΒΟΣΝΙΆΔΗΣ: «Υπάρχουν ομάδες, οι οποίες μπορεί να κερδίσουν παντού. Έχουν ξεχωρίσει πλέον οι ομάδες και στον έναν όμιλο και στον άλλο, που κυνηγάνε την πρωτιά. Υπάρχει πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις κάτω θέσεις. Παντού οι ομάδες και κυρίως αυτές που κινδυνεύουν εννοείται ότι οι ομάδες της κορυφής, το κάνουν αυτό διεκδικούν νίκες και βαθμούς, για να τις βγάλουν από την δύσκολη θέση. Λέω και πάλι, ότι από το χρονικό διάστημα, από τον Φεβρουάριο αν δεν κάνω λάθος και μετά, που μαζεύτηκε το πρωτάθλημα και γίνονται οι αγωνιστικές με αυτή την ταχύτητα γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα και μέχρι το τέλος, θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα υπάρχουν συνέχεια, αυτές οι αλλαγές σε θέσεις».
ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΑΜΑΝΑΤΊΔΗΣ: «Σίγουρα ναι. Όπως παρατηρούμε στον Νότιο όμιλο, δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Είναι όλα ανοιχτά, και στην κορυφή, αλλά και στην ουρά. Στον Βόρειο όμιλο έχει μεγάλο προβάδισμα η Βέροια, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι, θα γίνει μια προσπάθεια από όλες τις ομάδες. Και η Λάρισα και η δική μας ομάδα και η Νίκη Βόλου από κάτω και η Ξάνθη, ότι θα προσπαθούν να πλασαριστούν στην καλύτερη δυνατή θέση…».
ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ: «Σίγουρα ότι υπάρχει ανταγωνισμός, ότι όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν την οποιαδήποτε ομάδα, αυτό είναι σπουδαίο. Είναι ανταγωνιστικό και αυτές οι αλλαγές έτσι στην βαθμολογία δείχνουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για μας που είμαστε μέσα σε αυτό το κομμάτι και για το φίλαθλο κοινό».
Το πρωτάθλημα κατά τη γνώμη σας μπορεί να συνεχίσει να έχει το ίδιο σασπένς μέχρι το τέλος;
ΑΛΈΚΟΣ ΒΟΣΝΙΆΔΗΣ: «Εκατό τα εκατό. Δεν ξέρω αν κάποιες από τις ομάδες της κορυφής ξεφύγουν. Τώρα βλέπω υπάρχουν κοντά παιχνίδια, τα οποία μπορούν να δώσουν αποστάσεις, αλλά η μάχη της παραμονής πιστεύω ότι θα πάει μέχρι το τέλος. Βλέποντας την βαθμολογία από την δέκατη θέση και κάτω παλεύουν όλες οι ομάδες για να σωθούν κι ας έμεινε και λίγο η Καβάλα πίσω. Νομίζω έχει κι αυτή ένα παιχνίδι λιγότερο. Θα γίνουν παιχνίδια που μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα κρίνουν θέσεις. Είναι καλό αυτό για το πρωτάθλημα, γιατί θα υπάρχει ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος, θα δούμε μάχες».
ΠΕΡΙΚΛΉΣ ΑΜΑΝΑΤΊΔΗΣ: «Έχει σασπένς και στους δύο ομίλους και στην κορυφή και στις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Ναι θα συνεχίσει».
ΚΏΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ: «Ναι ευελπιστώ. Υπάρχουν όπως είπα πριν δύο, ουσιαστικά τρία γκρουπ ομάδων, που το πρώτο γκρουπ διεκδικεί την άνοδο που θα μπορεί μέχρι και το τέλος. Υπάρχουν και οι ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν την παραμονή τους και σίγουρα θα υπάρχει όσο περνάει ο καιρός και ένα γκρουπ ομάδων, που μπορεί να διασφαλίσουν την παραμονή τους, χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο, το οποίο αυτό το γκρουπ θα πρέπει να μείνει ακέραιο, θα πρέπει να διεκδικεί κάθε ομάδα για τα δικά της κίνητρα σε κάθε αγώνα τη νίκη. Νομίζω ότι εμείς είμαστε μια τέτοια ομάδα και το αποδεικνύουμε κάθε αγωνιστική, ότι το κίνητρο του Ηρακλή είναι πάρα πολύ υψηλό και νομίζω ότι πολλές φορές το κίνητρο του Ηρακλή ξεπερνάει ακόμα και το κίνητρο μιας ομάδας, που διεκδικεί το πρωτάθλημα».
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις