Πολλά τα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό Βόλου

Μετά τις εκλογές σηκώνουν… μανίκια στον Ολυμπιακό Βόλου και αρχίζει ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς, που θα βρει τον ιστορικό σύλλογο και πάλι σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, τη Φούτμπολ Λιγκ.
Έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία ΠΑΕ, καθώς ο Ολυμπιακός, όπως και όλες οι ομάδες που ανέβηκαν φέτος κατηγορία από την Γ’ Εθνική, έχουν βάσει της νομοθεσίας, ένα μήνα περιθώριο να γίνουν Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.
Η διοίκηση του Ερασιτέχνη, με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Τσεκούρα, όπως ο ίδιος τόνισε, έχει έρθει σε επαφή με ορισμένα άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση ΠΑΕ και να αναλάβουν τη λειτουργία της ομάδας. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.
Στον Ολυμπιακό πέρα από τις κινήσεις που θα γίνουν για τη σύσταση ΠΑΕ, οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε επαφές με τους ιθύνοντες των άλλων συλλόγων της Φούτμπολ Λιγκ, με στόχο να προχωρήσουν τα αιτήματα που έθεσαν στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Παράλληλα, θα επιμείνουν να περάσει από την ΕΠΟ το αίτημα για άνοδο τεσσάρων ομάδων από την Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2.
Επίσης, θα είναι πολύ σημαντικό να εξευρεθούν επιπλέον πόροι για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, πέρα από τις 130.000 ευρώ (μικτά) που θα πάρουν οι ΠΑΕ της τρίτης της τάξει επαγγελματικής κατηγορίας από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση χορηγού του πρωταθλήματος συνεχίζονται, ενώ οι ομάδες θα περιμένουν να δουν, αν τελικά η ΕΠΟ θα είναι αυτή που θα αναλάβει τα έξοδα διαιτησίας (το θέμα «έπεσε» στο τραπέζι στη συζήτηση που είχαν οι ομάδες με τον Γιώργο Βασιλειάδη), ενώ τους απασχολεί και το θέμα των μετακινήσεων.
Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ επιθυμούν όλα αυτά που έχουν να κάνουν με τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγία πρωταθλήματος, κάλυψη εξόδων διαιτησίας κ.α. να τα έχουν στα χέρια τους γραπτώς, προκειμένου να μην βρεθούν οι παράγοντες των ομάδων προ εκπλήξεως στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις