Πρώτη εκτίμηση: Με φαβορί ο Βορράς, αμφίρροπος ο Νότος!

Ο Βαγγέλης Τσαρούχας για λογαριασμό του goalpost.gr αποτυπώνει τη δυναμική των ομάδων της SL2 και κάνει την εκτίμησή του για τα φαβορί της ανόδου στους δύο ομίλους

Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής της SL2 προκειμένου να καταρτίσει τους ομίλους του πρωταθλήματος και να κληρώσει για τις αγωνιστικές. Υπενθυμίζουμε ότι η σέντρα για φέτος έχει οριστεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Με ξεκάθαρα φαβορί ο Βορράς:

Τον τίτλο του πρωταθλητή αναμένεται να διεκδικήσουν η ΑΕΛ και ο Ηρακλής. Οι δύο ομάδες με τις μεταγραφικές τους κινήσεις δείχνουν να είναι μία ταχύτητα παραπάνω σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Η ομάδα της Λάρισας από πολύ νωρίς το φετινό καλοκαίρι δημιούργησε ένα ισχυρό ρόστερ με έμπειρους ποδοσφαιριστές και με την παραμονή του προπονητή Παύλου Δερμιτζάκη δείχνει ότι θα είναι αγωνιστικά ισχυρή!

Ο Ηρακλής, αν και άργησε αρκετά να αρχίσει να διαμορφώνει το ρόστερ του, καθώς η μεταβίβαση των μετοχών στον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη καθυστέρησε, εντούτοις από τον Αύγουστο «γκάζωσε» μεταγραφικά αποκτώντας ορισμένους αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Μέχρι τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με σκοπό την επιστροφή του «Γηραιού» στη μεγάλη κατηγορία!

Ο εκπληκτικός πέρσι Μακεδονικός, που τερμάτισε στην 3η θέση, αναμένεται να είναι ξανά ανταγωνιστικός. Η παραμονή του κόουτς Στέλιου Μαλεζά όπως επίσης και η ανανέωση αρκετών βασικών του περσινού ρόστερ, προσδίδει στην ομάδα μια θετική «αύρα» και σιγουριά για μια εκ νέου καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Η Νίκη Βόλου θα συμμετέχει για 4η σερί χρονιά στη SL2 και φαίνεται πως είναι μια ομάδα σταθερή και αξιόπιστη στην κατηγορία. Τις περασμένες σεζόν οι «κυανόλευκοι» του Βόλου τερμάτιζαν στην 3η ή 4η θέση δείχνοντας συνέπεια στις υψηλές θέσεις, χωρίς ωστόσο να μπορούν να πλησιάσουν στον μεγάλο στόχο της ανόδου! Φέτος η Νίκη συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της και θα βαδίσει σε μια διαφορετική ποδοσφαιρική λογική. Η διοίκηση ρίχνει το «μπάτζετ» καθώς θα βασιστεί κυρίως σε νεανικό ρόστερ με στόχο να παρουσιάσει ένα σύνολο μαχητικό με γρήγορο και ελκυστικό αγωνιστικό προσανατολισμό. Άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία του Βολιώτη προπονητή, Στέφανου Ξηροφώτου.

Ερωτηματικό θα είναι η πορεία του ΠΑΣ Γιάννενα! Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», έπειτα από σειρά ετών παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία, υποβιβάστηκε στη SL2 και έριξε το «μπάτζετ» κατακόρυφα! Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν, απέκτησε πολλούς καινούριους και νέους ηλικιακά και θα βασιστεί σε ένα άγνωστο προπονητή, τον Αυστριακό Ρενέ Πομς.

Στον ΠΑΟΚ Β’ ο Αλέξης Αλεξιάδης θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά ως προπονητής, με τον «Δικέφαλο» αφενός να έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περσινό ρόστερ και αφετέρου σταθερά να παραμένουν μερικοί πιο έμπειροι παίκτες. Για άλλη μια σεζόν οι «ασπρόμαυροι» θα προσπαθήσουν να αναδείξουν κάποιο ταλέντο για να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα.

Ο Καμπανιακός, η ομάδα της Χαλάστρας, κατάφερε πέρσι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να σώσει την κατηγορία, ρίχνοντας την Κοζάνη στη Γ’ Εθνική ενώ και φέτος πρωταρχικό μέλημα θα είναι η παραμονή.

Η Καβάλα επιστρέφει άμεσα στη SL2 (προηγούμενη συμμετοχή της τη σεζόν 2021-2022) και στόχος της είναι η γρήγορη παραμονή. Η μακεδονική ομάδα κράτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές από το περσινό της ρόστερ προκειμένου να διατηρήσει την ομοιογένεια και να πετύχει πιο εύκολα τον βασικό της στόχο!

Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου θα πραγματοποιήσει την παρθενική του συμμετοχή στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία! Η ομάδα της Πιερίας, που πέρσι με τον Βαγγέλη Μόρα στον πάγκο της, έκανε την μεγάλη έκπληξη κατακτώντας την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, φέτος με προπονητή τον Γιώργο Κυριαζή θα επιδιώξει να διατηρηθεί στη SL2.

Αμφίρροπος ο Νότος:

Τέσσερις ομάδες φαίνεται πως θα «κονταροχτυπηθούν» για την πρωτιά στον όμιλο του Νότου και είναι οι ομάδες που έριξαν στην αγορά τα περισσότερα χρήματα για να ενισχυθούν σημαντικά!

Ο λόγος για την Παναχαϊκή, την Καλαμάτα, τα Χανιά και την Κηφισιά!

Ηλιούπολη, Πανιώνιος και Αιγάλεω αναμένεται να αποτελέσουν δυσκολοκατάβλητες ομάδες για να ηττηθούν ειδικά στην έδρα τους και σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη δική τους μάχη για την είσοδο στα play-off.

Η ΑΕΚ Β’ αναμένεται να εμφανιστεί με αρκετές αλλαγές στο φετινό της ρόστερ, ωστόσο δεν θα πάψει να αποτελεί μια αξιόλογη ποδοσφαιρική δύναμη στον όμιλο.

Διαγόρας και Παναργειακός δεν φαίνεται να κινούνται μέχρι στιγμής δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και εκτός απροόπτου ο βασικός τους στόχος θα είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία!

Για το τέλος αφήσαμε την ομάδα του Ιωνικού, για την οποία δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ρόστερ και το τι μέλλει γενέσθαι! Θυμίζουμε ότι η οικογένεια Τσιριγώτη, ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την ΠΑΕ, εντούτοις πλήρωσε το παράβολο συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα! Βέβαια έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν με την ουσιαστική συμμετοχή του Ιωνικού στη SL2 να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη!

Υποσημείωση: Ο Διαγόρας Ρόδου κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί στον Βόρειο όμιλο, ούτως ώστε κάθε όμιλος να αποτελείται από 10 ομάδες και η μία εξ’αυτών να είναι νησιωτική. Στο Νότο θα τοποθετηθούν τα Χανιά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις