Σολάκης: «Ο επιθετικός πρέπει να βάζει γκολ»

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος επιθετικός, Ηλίας Σολάκης, μιλώντας για την πολύ σημαντική βελτίωση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Αλί Σαμάτα, πετυχαίνοντας ολοένα και πιο συχνά γκολ. Μια νέα συνθήκη η οποία μπορεί να επιφέρει μέχρι και ανανέωση συμβολαίου για τον Τανζανό φορ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5«Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε τον Σαμάτα φέτος και να πάρουμε υπόψιν μας όλη τη χρονιά. Είναι μια δύσκολη θέση που θέλει ψυχολογία, γιατί ένας επιθετικός δεν πρέπει να να αισθάνεται ότι βγαίνει εκτός ομάδας, αν χάσει ένα γκολ. Γιατί αυτή είναι η θέση του επιθετικού, πρέπει να βάζει γκολ. Όλοι οι επιθετικοί το ενσαρκώνουν μέσα τους αυτό, υπάρχει αυτό το «πρέπει». Όλοι οι επιθετικοί βιώνουν το βάρος αυτό, γιατί η εκάστοτε ομάδα περιμένει από τον φορ να βάλει 10-15 γκολ για να είναι μια παραγωγική χρονιά. Αν έχει βάλει 1-2 γκολ, δεν αισθάνεται καλά μέσα του. 

Το πρώτο που κρίνει την αξία ενός επιθετικού είναι το γκολ. Από εκεί και πέρα είναι και άλλα χαρακτηριστικά. Αλλά το γκολ είναι το Α και το Ω, από εκεί και πέρα όμως κρίνουμε και άλλα στοιχεία του».

Για την προσφορά του Σαμάτα στην ομάδα, πέρα από το γκολ και το γεγονός πως έχει κερδίσει την αγάπη της κερκίδας: «Αν θα έρθει και πάλι μια δύσκολη στιγμή για τον Σαμάτα, θα είναι πάνω κάτω ίδια τα πράγματα. Δείχνει βελτίωση και ήταν φιλότιμος. Υπερβάλει εαυτό για να βοηθήσει την ομάδα και αυτό του γυρνάει  μπούμερανγκ. Δεν ξέρω όμως αν ο κόσμος έχει και πάλι την υπομονή και την διάθεση, να στηρίξει ψυχολογικά τον παίκτη.

Ο Σαμάτα μπορεί να γίνει ένα πολύ καλός δεύτερος φορ, σαν βασικός για τον μελλοντικό ΠΑΟΚ ίσως να μην είναι 100% αυτό που έχει στο μυαλό της η ομάδα. Ίσως να πάρει κάτι καλύτερο και να έχει με λιγότερα χρήματα τον Σαμάτα. Έτσι θα είναι ένας πολύ καλός βοηθητικός, δεύτερος φορ»

Τέλος, από τους Τσάλοφ, Μπράντον και Σαμάτα, αποκάλυψε πως  προτιμά και θα κρατούσε τον… τελευταίο στην ομάδα!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις