Τελεσίγραφο 25 ημερών στις ΠΑΕ για να δηλώσουν μία λέσχη φιλάθλων

Σήμερα, Παρασκευή 26/7 ψηφίζεται στη Βουλή η δέσμη  17 διατάξεων που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι οποίες επιφέρουν σημαντικές αλλαγές και νέα αυστηρά πλαίσια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Αυστηροποιούν περαιτέρω τα μέτρα κατά της βίας και θέτουν νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των συλλόγων, των ομοσπονδιών, των παραγόντων αλλά και των φιλάθλων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη του στο ethnos.gr, ανέλυσε μία προς μία τις νέες διατάξεις που έρχονται να συμπληρώσουν κενά και να ανοίξουν το δρόμο για τις μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα συντελεστούν με το νέο αθλητικό νόμο – πλαίσιο, που θα έρθει προς διαβούλευση και ψήφιση στο τέλος της χρονιάς.

Ανάμεσα σε όλα ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στην υποχρέωση των ΠΑΕ να δηλώσουν μία λέσχη φιλάθλων εντός 25 ημερών.

Τελεσίγραφο 25 ημερών σε ΠΑΕ και λέσχες φιλάθλων

«Και περνάμε στο τέταρτο κομμάτι που αφορά στις Λέσχες. Μέχρι 20 Αυγούστου οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν πια λέσχη φιλάθλων θα δηλώσουν. Έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μόνο μία λέσχη που αναγνωρίζουν. Εάν δεν ανταποκριθούν σε αυτή την προθεσμία και αναφέρομαι ονομαστικά στις μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και δεν δηλώσουν ποιες λέσχες φιλάθλων αναγνωρίζουν, θα μείνουν χωρίς λέσχες. Επίσης όποιες λέσχες φιλάθλων δε μπουν στη διαδικασία ψηφιακής ταυτοποίησης τους στο Υπουργείο Αθλητισμού θα είναι εκτός νόμου. Έχουν προθεσμία 20-25 ημερών για να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι πρέπει να ενδιαφερθούν. Οι προϋποθέσεις είναι καταγεγραμμένες. Θέλουμε τις λέσχες φιλάθλων, αλλά θα πρέπει να έχουν τη δομή οργανωμένης λέσχης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις