Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (18/10) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι απολογίες των 84 κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, γνωστή και ως «Koriopolis» και πλέον το δικαστήριο μπαίνει στην τελική του ευθεία για να εκδώσει επιτέλους αποφάσεις.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι εν τέλει δεν εμφανίστηκαν να απολογηθούν (κάτι που θα γίνει μέσω των αγορεύσεων των συνηγόρων τους), οι Μιχάλης Κουντούρης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μενδρινός, Άγγελος Τραυλός, Νίκος Πηρούνιας, Αλέκος Βοσνιάδης και Χρήστος Κανελλάκης.
Επόμενο και καθοριστικό στάδιο, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, για το ποιοι πρέπει να κηρυχτούν ένοχοι και ποιοι αθώοι, με την ίδια να ζητάει μεγάλο διάστημα προκειμένου να προετοιμαστεί και να αποφανθεί για μια τόσο ογκώδη δικογραφία.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας θα ανακοινώσει την πρότασή της την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.
Επί της προτάσεως, θα αγορεύσουν εν συνεχεία οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να έχει ορίσει συνεδριάσεις για τις 5, 11, 15, 20 και 29 Δεκεμβρίου.
Με τα δεδομένα αυτά, πιθανολογείται ότι εντός του Ιανουαρίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα έχει ανακοινώσει την απόφασή του.
«Έδωσα 150 χιλιάρικα στον Σπάθα και μου τα επέστρεψε»!
Την τελευταία ημέρα των απολογιών, ξεχώρισε εκείνη του πρώην μεγαλομετόχου του Διαγόρα, Κωνσταντίνου Χρυσοχοϊδη, οι αναφορές του οποίου είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
«Τα όσα κατηγορούμαι σχετικά με χρήματα που δόθηκαν στον Εθνικό Αστέρα, είναι μυθεύματα.
Για τα περί συναλλαγών με τον Σπάθα, εγώ δεν έχω καμία σχέση με κανένα διαιτητή. Ξέρω μόνο τον Γιάννη Σπάθα (σ.σ. πρώην διαιτητής, πατέρας του Ηλία Σπάθα), τον εργολάβο, που έχει ξενοδοχείο στα Τρίκαλα Κορινθίας. Του έδωσα 150 χιλιάρικα για να ολοκληρωθεί μια εξοχική κατοικία που ήθελα να αγοράσω στα Τρίκαλα Κορινθίας. Όταν του τα έδωσα η οικοδομή ήταν στα μπετά. Τελικά δεν το πήρα το εξοχικό και μου γύρισε πίσω τα λεφτά. Υπάρχει και το συμφωνητικό.
Για τα περί συναλλαγών με τον Τσακογιάννη, υπάρχει μόνο μια αγορά ενός παίκτη από την Ηλιούπολη, ενώ δίναμε και χορηγία στο γήπεδο της Ηλιούπολης, για τις διαφημιστικές πινακίδες.
Για να καταλάβετε την οικονομική μου επιφάνεια, το 2008 πούλησα ένα αιολικό πάρκο για 2,8 εκατ. ευρώ. Από μετοχές είχα έσοδα 1 εκατ. ευρώ. Είναι δυνατόν εγώ να ασχολούμαι με νομιμοποίηση χρημάτων από το στοίχημα; Είχα ανάγκη αυτά τα λεφτά;
Αρνούμαι τις κατηγορίες εμπλοκής μου σε αυτό το σύστημα. Απεχθάνομαι το ποδόσφαιρο. Οι αγώνες δεν στήνονται χωρίς παίκτες, μάνατζερ, διαιτητές και χωρίς το κατεστημένο της ΕΠΟ.
Τότε δεν ήθελαν ομάδες από την περιφέρεια, ο Διαγόρας ήταν θύμα του πιο σκληρού συστήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να αποκατασταθεί το όνομά μου».
Εκτός του κ. Χρυσοχοϊδη, απολογήθηκαν επίσης (και έκλεισαν τον κύκλο των απολογιών) οι πρώην διαιτητές Γιώργος Σέγκος (για το Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2) και Χρήστος Σφήκας (για το Καλλιθέα-Ηλιούπολη 1-1), ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Θεόδωρος Σαββάκης, ο πρώην τερματοφύλακας του Διαγόρα, Χαράλαμπος Τάμπασης, οι πρώην προπονητές της Δόξας Κρανούλας και του Αετού Σκύδρας, Ανέστης Ζώης και Γιώργος Τυριακίδης αντίστοιχα, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, Ευάγγελος Σούκας και Αντώνιος Μπόης και ο μπουκ, Γιώργος Διγώνης.
//
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις