Τι υποστήριξε ο φύλακας του σχολείου: “Της έδωσα γάλα, ήταν σε κρίση, παιδί είναι”

Απομακρύνθηκε από την σχολική μονάδα του Βόλου, ο σχολικός φύλακας που καταγγέλθηκε από γονείς ότι σε ώρα που δεν ήταν σε υπηρεσία, δέχτηκε μέσα σε κοντεϊνερ του σχολικού συγκροτήματος μια 20χρονη γυναίκα.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή, απογευματινή ωρα, με γονείς που έπαιζαν με τα παιδιά τους μπάσκετ στην αυλή, να καλούν την ομάδα ΔΙΑΣ, όταν ειδαν την νεαρή γυναίκα να μπαίνει σε σχολικό χώρο και να την συνοδεύει ο 60χρονος μέσα στο κοντεϊνερ, που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κι σήμερα ως χώρος ξεκούρασης των δυο υπαλλήλων που είναι φύλακες με βάρδιες στο σχολείο.

Ο σχολικός φύλακας που εργάζεται σε μεγάλο σχολικό συγκρότημα, σε περιοχή όπου γίνεται διακίνηση ουσιών και η αστυνομία περιπολεί συνεχώς,  κατηγορήθηκε ότι ενδεχομένως είχε δημιουργήσει “ροζ φωλιά” στο κοντέϊνερ.

Eξήγησε στους αστυνομικούς οταν εμφανίστηκαν ότι απλά βοήθησε την 20χρονη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαρτήσεων και είναι γνωστό του πρόσωπο, αλλά δεν έδωσε εξηγήσεις για ποιον λόγο βρισκόταν εκεί εκτός ωραρίου.

Η ΔΙΑΣ κατέγραψε το περιστατικό, επιβεβαιώθηκε πως η νεαρή όντως είχε σοβαρά προβλήματα εξάρτησης και δεν σχηματίστηκε δικογραφία, ούτε ο φύλακας με τα 30 χρόνια προϋπηρεσίας και μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, συνελήφθη.

Τις συγκεκριμένες ενέργειες επιβεβαιώνει επίσημα η Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ καμία διαδικασία δεν κινήθηκε προς την εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες. Το περιστατικό έμενε στο επίπεδο της καταγραφής που αφορούσε την παρουσία μιας νεαρής εξωσχολικής γυναίκας μέσα σε σχολικό χώρο και μάλιστα σε κοντεϊνερ-αίθουσα , παρουσία του φύλακα.

Ο φύλακας κλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου σε απολογία και ανέφερε τα εξής: “Της έδωσα γάλα, ήταν σε κρίση, παιδί είναι”, αλλά δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται  το μεγάλο ατόπημα να καλέσει σε σχολικό χώρο την νεαρή και κάτω από συνθήκες μοναχικότητας.  Εναντίον του για πλημμελή άσκηση καθηκόντων είχαν κατατεθεί αναφορές στο παρελθόν και είχε ζητηθεί η απομάκρυνσή του, αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού δεν υπήρξε αντικατάσταση.

πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις