Χατζηστάμος και Σουρμενίδης προπονητές στην κολύμβηση του Ολυμπιακού Βόλου

Την έναρξη συνεργασίας με τους προπονητές κολύμβησης Λευτέρη Χατζηστάμο και Κωνσταντίνο Σουρμενίδη, ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Αναλυτικά:

Με μεγάλη χαρά και τιμή το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τους καταξιωμένους προπονητές κολύμβησης κ. Λευτέρη Χατζηστάμο, απόφοιτο ΕΑΣΑ(ΤΕΦΑΑ) Θεσσαλονίκης με ειδικότητα κολύμβησης και Κωνσταντίνο Σουρμενίδη, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα κολύμβησης.

Η επαγγελματική  εμπειρία του Λευτέρη Χατζηστάμου περιλαμβάνει τη διδασκαλία ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπεύθυνος του Μαζικού Αθλητισμού στην Βοιωτία και την Εύβοια με απόσπαση στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Ν. Βοιωτίας, Προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής καθώς και καθηγητής στο Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης στο κολύμπι. Υπήρξε καθηγητής σε σχολές κριτών χρονομετρών που διοργανώνει η ΚΟΕ στο Βόλο, Λάρισα, Κοζάνη, Κατερίνη, Τρικάλων(συνεργασία με ΤΕΦΑΑ Τρικάλων ) Καρδίτσα και Λαμία.

Δίδαξε σε σχολές προπονητών κολύμβησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ είναι Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής  Αγωγής Ν. Μαγνησίας.

Από πολύ νωρίς ξεκίνησε την  προπονητική του καριέρα σε συλλόγους της Ελλάδας όπως ΠΑΟΚ, ΝΟΒΑ, ΑΚΟ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΟΕΑ-ΝΑΒ αλλά και της Κύπρου όπως ΝΑΥΤ. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΛΑΤΖΙΑΣ ενώ για 13 χρόνια υπήρξε Περιφερειακός Προπονητής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Θεσσαλίας, Κοζάνης, Κατερίνης.  Διετέλεσε μέλος για πολλά χρόνια οργανωτικών επιτροπών Πανελληνίων, Πανελληνίων Τεχνικής, Βαλκανικών, Χειμερινών ΟΡΕΝ αγώνων και Παγκοσμίου πρωταθλήματος Συγχρονισμένης κολύμβησης. Συνόδευσε ως προπονητής σε αγώνες του εξωτερικού την Εθνική Ομάδα και πιο συγκεκριμένα σε πανευρωπαϊκούς , ΟΡΕΝ WATER και 10 Βαλκανικούς.

Αθλητές του έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους, Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νέων – Νεανίδων και σε Βαλκανικούς παίρνοντας μετάλλια και  κάνοντας Πανελλήνια ρεκόρ.
Η ακαδημαϊκή γνώση, η συνεχής μάθηση, η πολυετή εμπειρία στο χώρο, μα πάνω απ ’όλα η αγάπη του Λ.. Χατζηστάμου για την κολύμβηση και τους αθλητές του ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου. Πρώτα το παιδί.
Ο Λ. Χατζηστάμος θα συνεργαστεί με τον Σύλλογο μας  με την ιδιότητα του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας,  ως συνεργάτης  προπονητής της Αγωνιστικής ομάδας και επιβλέπων της μικρής πισίνας, των Ακαδημιών, της Προ-Αγωνιστικής και Τεχνικής ομάδας του τμήματος.

Ο κ. Σουρμενίδης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα κολύμβησης, ενώ έχει στην κατοχή του και μεταπτυχιακό του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Εφαρμοσμένη Πληροφορική».

Ο Κ. Σουρμενίδης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Κολύμβηση και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού  τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Διετέλεσε προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου (1990 -2003) όπου κατόρθωσε να κάνει τον Ολυμπιακό σημαντική δύναμη, ανάμεσα στις πρώτες ομάδες της Θεσσαλίας και με πολλές νίκες και πρωταθλητές στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε  στον Λαρισαϊκό (2004 – 2011)και σηματοδότησε την πορεία της ομάδας, πετυχαίνοντας  να να την αναδείξει σε πρώτη ομάδα της πόλης και από
τις κορυφαίες στη Θεσσαλία. Το 2011 γυρίζει στον Βόλο και αναλαμβάνει τον ΟΕΑ-ΝΑΒ με επίσης πολύ σημαντικές επιτυχίες και πολύ σημαντικούς αθλητές οι οποίοι κατέκτησαν Πανευρωπαϊκές θέσεις, συμμετείχαν σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, έλαβαν μέρος σε Ολυμπιάδες Νέων και πήραν πολλά Βαλκανικά μετάλλια και πάρα πολλές πανελλήνιες νίκες.

Από το 2017 έως το 2019 Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης για την περιφέρεια Θεσσαλίας και υπεύθυνος του προγράμματος επιλέκτων  κολυμβητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την θητεία του στον ΟΕΑ-ΝΑΒ βραβεύτηκε 3 φορές από την Κολυμβητική Ομοσπονδία(ΚΟΕ) ανάμεσα στους προπονητές της χρονιάς, για επιτυχίες των αθλητών του, ενώ είναι ο πρώτος κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή Α κατηγορίας στη Θεσσαλία από το 2000.

Ο Κ. Σουρμενίδης, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του  βασικού προπονητή της αγωνιστικής μας  ομάδας.

Το ΔΣ του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 και η ΔΕ του τμήματος κολύμβησης καλωσορίζουν στον Σύλλογο τους Λευτέρη Χατζηστάμο και Κωνσταντίνο  Σουρμενίδη και τους εύχονται καλή συνεργασία και επιτυχίες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις